USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

"Filenin Sultanlar: Sebat" belgeselinin galası yapıldı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2019 Avrupa Şampiyonası ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları elemeleri serüvenini anlatan, AXA Sigorta sponsorluğundaki "Filenin Sultanları: Sebat" belgeselinin galası gerçekleştirildi.

24-09-2021 12:51
İstanbul

Zorlu PSM'de meydana getirilen ön gösterimde, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı (TVF) Mehmet Akif Üstündağ, AXA Sigorta Öst Yöneticisi (CEO) Yavuz Ölken, belgeselin yönetmeni Fatih Karaca, ulusal oyuncular Eda Erdem Dündar, Simge Aköz ve Hande Baladın, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Voleybolda rastgele güzeşte devir aşırı ehemmiyetli başarılara imza attıklarını tamlayan Mehmet Akif Üstündağ, "Bu şeb ego de aşırı heyecanlıyım. Sürpriz ve dobra kuma organizasyon. AXA Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken ve kadrosuna aşırı teşekkürname ediyorum. Bu belgeselde dobra kuma uçan top hikayesinin bulunduğunu düşünüyorum. Emeği güzeşte her insana aşırı teşekkürname ediyorum. Kadın voleybolunda herzaman beraberce ayrı alım çalım duyuyorum. Çok mutluyum." diyerek konuştu.

Ölken: "Türkiye, aşırı kıymetli kuma hazineyi belgeselleştirdi"

AXA Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken, TVF ile "Filenin Sultanları: Sebat" belgeseline imza attıkları düşüncesince aşırı görkemli olduklarını dile getirdi.

Türkiye Voleybol Federasyonu ile 2018'den bu yana kere arkadaşlığı yaptıklarını aktaran Ölken, "Çok gururluyuz. Böyle kuma akşamın ev sahipliğini muktedir olmak bizi aşırı gururlandırıyor. Aslında 2019'un aşırı ötesinde, 2016 Aralık'ta başlamış bulunan kuma öykü var. Hikaye başarıyla neticelenmese de bu öykü yapılacaktı zira belgeselin adı sebat. Sebat; pes etmemek, akışmaz olmamak, idman ve hedefine erişmek düşüncesince uğraşmaktır. Bizi aşırı etkiledi açıkçası. İşin içerisine girdikçe hazırlığın aşırı eskiye gittiğini görüyoruz. İnanılmaz kuma ekip var. Kocaman kuma iştirak yönetiyor kabilinden kuma çatı var. Genç Türk kadınları, emniyetsiz esin alıyoruz. Onların düzentileme ümidi ve pes etmeme duygusu bizi bu belgesele yönlendirdi. Bir iz kalması lazımdı. Bu toprakların doğacak nesillere aktaracağı ehemmiyetli değerlerden biri. Her nesne sportif muvaffakiyet değil ancak hazırlamaya idman ve elleme niyetle bunun peşi sıra koşturmak böylece muvaffakiyet da getiriyor. Biz 2019'dan bu yana Avrupa ikinciliği gördük. Milletler Ligi'nde üçüncülük gördük. Avrupa üçüncülüğü gördük. Bunlar aşırı alım çalım verici." ifadelerini kullandı.

AXA Sigorta kendisine spora verdikleri desteği sürdüreceklerini vurgulayan Ölken, "Ülkemiz bunları doğruluk ediyor ancak hikayenin içerisine girdiğinizde olimpiyat vizesinin alındığı turnuva en kritik. Orada koskoca kuma muvaffakiyet ve pes etmeme var. Efsanenin o kısmı bihakkın çarpıcı. Bizler alım kendisine bu toplumda ehemmiyetli ve kıymetli olanı, geleceğe iz bırakacak olanları korumayı hedef edinmiş kuma sigorta şirketiyiz. Küresel ısınma, hava değişikliği ve çoluk çocuk bizim uyanıklık alanımızda. Burada eksiksiz kuma bedel ortaklığı var. Tüm ekip oyuncularına, uygulayım heyete, federasyon yönetimine ve bu belgeseli ortaya çıkaran ajansımıza teşekkürname ediyorum. Türkiye aşırı kıymetli kuma hazineyi belgeselleştirdi. Bunun devamı da doğacak inşallah. Türk hanımının ve voleybolunun önünün aşırı bariz bulunduğunu düşünüyorum. Türk voleybolunda çabucak hanımlarda değil beylerde de ehemmiyetli hamleler olmaya başladı. 2022 Dünya Şampiyonası'na doğrudan gitme biletini aldık. Bu uçan top tarihimizdeki ehemmiyetli kilometre taşlarından biri. Umuyorum gittikçe hâlâ dobra başarıları daim bu arada kutlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Karaca: "Ülkemizin gençlerine beklenti ışığı olabilecek kuma öykü var"

"Filenin Sultanları: Sebat" belgeselinin yönetmeni Fatih Karaca, her insanın takdirle karşıladığı ve istekle izlediği kuma ulusal takımın öyküsünü söylemeye çalıştıklarını vurguladı.

"Türk voleybolu ülkenin en kalburüstü spor sahalarından biri, ayrıca ihtimal de en başarılısı." diyen Karaca, şu görüşlerini aktardı:

"Burada sponsorumuz AXA Sigorta'yla Türk voleybolunun değerler ortağı olarak, Türkiye Voleybol Federasyonunun beraberinde kuma plan geliştirdik. 2019 Avrupa Şampiyonası Ankara'da oynanmıştı ve Türkiye Voleybol Federasyonunun kaynaklarını voleybolu sevdirmekle ilgili misyonu doğrultusunda seferber ettiği, bu hikayeyi enli kitlelere yaymak istediği kuma dönemden geçiyorduk. Avrupa Şampiyonası'ndaki ikincilik ve olimpiyat oyunlarına iltihak bihakkın bu arada öykü günbegün büyüdü. Bu yaz olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası'yla bu arada aşırı hâlâ enli kitlelere ulaştı ve sevilir bir vaziyete geldi. Biz de bu hikayeyi söylemeye çalıştık. Belgeselimizin esas depar belgesi noktası, 2019 Avrupa Şampiyonası önceleri Türkiye Voleybol Federasyonundaki dümen değişikliği ve bunun kuma acemi tekstil zamanına denktaş gelmesini anlattığımız hikaye. Burada ciddi kendisine federasyonun meydana getirdiği hazırlıklar ve geliştirdiği çözümlerden de bahsettik. Ülkemizin gençlerine beklenti ışığı olabilecek kuma öykü var. Temelinde sporcuların, uçan top takımımızın nerelerden geldiği, inkisar anlarında elbette savaş etmiş olduğu ve belirledikleri hedeflere dolaşma kısmında elbette cesaretle adımlar attığı dair kuma öykü anlatıyoruz. Hiçbir yerde yepyeni hususi sahneler ve oyuncularla meydana getirilen hususi röportajlar bu belgeselin içinde. Umarım izleyenler beğenir ve sever. Takıma bulunan merakı az buçuk hâlâ besleyecek, art planda nerelerden geçtiğini anlattığımız kuma dokümanter var. Tam kuma direşme hikayesi. Umarım hepsi beğenir."

Milli voleybolculardan dokümanter yorumu

Milli voleybolcu Simge Aköz, "Filenin Sultanları: Sebat" belgeselinin menfaatlerini aşırı kıymetli hissettirdiğini kaydetti.

Belgeseli aşırı beğendiğini tamlayan ve alın teri dökenlere teşekkürname fail mili oyuncu, "Gerçekten aşırı güzeldi. Öncelikle kendimizi aşırı kıymetli hissettirdi. Biz bihakkın peşinde ihtimal siz kıymetli ziyaretçilerimizin aşırı tutanak bulunmadığı kavi yollardan geçerek bu başarıları elde ediyoruz. Son zamanlarda bizlere bulunan talebin artmasıyla hayatlarımıza da az buçuk hâlâ hakimsiniz. Verdiğimiz emeğin karşılığını alabilmek bihakkın aşırı dobra ve alım çalım duyuyoruz. Bize bu gururu bahşeden, hakeza dobra kuma yapıma imza atan her insana aşırı teşekkürname ediyoruz." biçiminde konuştu.

Çekimlerin aşırı dörtköşe geçtiğini aktaran ulusal aktör Hande Baladın, "Tekrar o dobra anları anımsamak şuncacık bizi duygulandırdı. Sahnede Simge'yle birbirimize bakıp gözlerimiz meşbu kuma halde o anları yeniden hatırladık. Çok dobra reşit gerçekten. Bizim için, 'Tarih yazdılar.' diyorlar ancak bu gün yazılırken, bu belgeselle esas adımızı tarihe geçirenlere buradan teşekkürname ediyoruz. Emeği bulunan her insana teşekkürler." biçiminde düşünüm belirtti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar ise belgeselin vizyonu önceleri meydana getirdiği açıklamada, "Bana da iri kuma şaşırtı olacak. Çekimler aşırı dörtköşe geçti. Medya ekibi, 2019'dan buyana oynadığımız tamamı turnuvalarda bizimle beraberdi. Sürekli tasrif halindelerdi. Güzel içerikler yakaladıklarını düşünüyorum zira ahenkli kuma takımız. Umarım tempo zevki dobra ve nitelikli kuma iş olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ