USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Formula 1 matbuat toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlar Ersoy ve Karaismailoğlu ile Intercity Yönetim Kurulu Başkan Ak, 8-10 Ekim 2021 tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek Formula 1 Dünya Şampiyonası öncesinde pistte tetkikat yaparak matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Formula 1 matbuat toplantısı gerçekleştirildi
02-10-2021 13:16
İstanbul

Basın toplantısındada mütekellim Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un dünyadan gezgin çekici en ehemmiyetli şehirlerden biri bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sadece ortak mega site değil ayrımsız sürede nüfusuyla oranlı halde dünyadan gezgin çekici en ehemmiyetli şehirlerden biri. Kovid-19 ile bu arada dünyada iklim trafikleri kapanmış oldu ve aşının bulunması ve çabuk ortak halde kâffesi dünyada uygulanmaya başlamasıyla baş başa nice iklim trafiği de esasen sansasyonel ortak halde açılmaya başlandı. İstanbul çabucak değerleriyle ön planda değil bulunan altyapısıyla da ön planda. Dünyanın en iri ikinci havalimanına sahip.

Önümüzdeki ay bakımından da dünyanın en ehemmiyetli en giranbaha cruise limanlarından biri Türkiye'de açılacak. Yani enfrastrüktür diyerek baktığınız devir gezim altyapısı yerine en iri ve en ehemmiyetli altyapıları da filhakika ehil ortak şehirden bahsediyoruz. Bu bağlamda sizin bu değerlere ehil olmanız kültürel, kazı bilimsel ve huy varlıkları açısından ne derece ehil olursanız olun bunlar biricik başına çekicilik noktası oluşturmanız düşüncesince tam olmuyor. Turizm dendiği devir halis muhlis bu ehil olduğunuz özelliklerin farkındalığının kâffesi dünyada sağlanması gerekiyor. Bu özelliklerinizin en elleme halde anlatım edilerek rakiplerinizden de ayrışmanız gerekiyor.

"Turizm Geliştirme Ajansı yerine Formula 1'in İstanbul organizasyonuna dayanak ödeme sonucunda aldık"

Ayrışma dair en iri silahlarının kültür-sanat ve sportif etkinlikler bulunduğunun altını çizen Ersoy,

Çünkü hakeza iri ortak mega kenti tanıtırken arsıulusal arenada nağme getiren kültürel sanatla alakalı ve sportif faaliyetlere de ev sahipliği yapabiliyor olmanız gerekiyor. Bu bağlamda Formula 1 evren çapındaki en sansasyonel sportif vakalardan ortak tanesi. Intercity başkanımızın da dediği denli dü milyara yaklaşan peyrev kapasitesine sahip. Pandemi hasebiyle de insanoğlu pistlerden ırak kaldılar. Birçok etkinlikten ırak kaldılar. Açılmalar başlayınca da düpedüz rüçhan yerine geçmiş oluşturulan bölgelere gelip esasen kaybettikleri zamanı esasen çabuk ortak halde görmek istiyorlar.

Eskiye dönüşün en manalı mesajının verildiği etkinlikler biçiminde de bu gelişiyor. Biliyorsunuz bu etkinlikler az buçuk da fiyatlı etkinlikler. Sahip bulunduğu ve yarattığı özen hasebiyle de bitkisel yerine aşırı ortak tomar mali dayanak gerekiyor. Bu bağlamda Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı 2019'da hizmete girdi. Biz Turizm Geliştirme Ajansı yerine Formula 1'in İstanbul organizasyonuna dayanak ödeme sonucunda aldık. Bizim isteğimiz arzumuz inşallah Intercity bu organizasyonu İstanbul'da kalımlı duruma getirir tekrar. Standart programa müdahale eder. Biz de bu bağlamda gerekseme da olursa Turizm Geliştirme Ajansı bünyemizdeki gezim ihya ajansı yoluyla elan ortak tomar ulama vermeye hazırız." biçiminde konuştu.

"Bu janr etkinlikler ayrıksı arsıulusal etkinlikler düşüncesince de çekicilik noktası oluşturuyor"

Bakan Ersoy, bu janr etkinliklerin ayrıksı arsıulusal etkinlikler düşüncesince de çekicilik noktası oluşturduğuna aksan yaparak, "Siz bu janr etkinliklerin sayısını arttırdıkça gayrı arsıulusal etkinliklerin de maksat ülkesi biçimine geliyorsunuz. Bu janr organizasyonlar düşüncesince bu çapta giranbaha lokasyonlar, giranbaha metropoller de önemli. Yani onlar da esasta bu janr illerde bu organizasyonları tesirli olmak istiyorlar. Çünkü gezinsel altyapısı, konaklama altyapısı ve muvasala altyapısı diyerek baktığınız devir en şen organizasyonların gerçekleştirileceği şehirlerden ortak tanesi burası. Her şeyden evvela protez ortak yurt değil, bitkisel ortak yurt burası. Binlerce salname geçmişi bulunan ortak şehir. Bütün bunları yukarı üstüne üstlük koyduğunuzda her insanoğlunun çıkarlarının birleştiği turistin de en sevinçli halde bu janr etkinliklere katılacağı ortak düzlem oluşuk oluyor. İnşallah kalımlı duruma getiririz el birliğiyle. Biz de üstümüze sakıt ne var ise bundan ahir organizasyonlar düşüncesince küsurat miktarda dayanak vermeye sürdürmek istiyoruz. İnşallah kalburüstü ortak kodifikasyon olur. Daha nicelerine ev sahipliği ediyoruz diyerek düşünüyorum." diyerek konuştu.

"Tüm asfaltlarını iri ortak hassasiyetle yeniledik"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise 200 ülkedeki 250’nin üstündeki tabi kuruluşun yakından izleme etmiş bulunduğu F1 yarışlarının 2 milyarın üstünde insanoğlu çeşidinden yakından izleme edildiğini belirterek "2005 ile 2011 yılları ortada vatanımızda yedi kere planlı bu dev organizasyon, dokuz sene aradan sonradan 2020 yılının Kasım ayında vatanımızda düzenlendi. 2020’deki organizasyonel başarıdan ötürü İstanbul bu sene F1 yarışlarının takvimine alındı." dedi.

2005 senesinde meydana getirilen ve aradan güzeşte on ilkokul yılda ıvır zıvır onarımdan güzeşte pistler ve servis yollarını yenilediklerinin altını çizen Karaismailoğlu, "2020 yılında; Intercity İstanbul Park’ın 5 bin 338 metrelik pisti ile birlikte, pit-stop alanları ve servis yolu ile baş başa kâffesi asfaltlarını iri ortak hassasiyetle yeniledik. Intecity İstanbul Park’ta 90 bin metrekarelik asfalt kullandık. Tüm alanın işaretlemeleri tamamladık. 2021 F1 yarışları düşüncesince bu sene da asfalt yüzeyinde bulunan yer sakızı ve film tabakasını sildik. Bu şekilde, yarışlık yüzeyinin sulanmış ve mobilyasız hallerde tutunma kapasitesini azami düzeye çıkardık. Alandaki gidiş geliş levhalarını yeniledik, iare bilim levhaları oluşturduk. 27 bin 376 metrekarelik ufki işaretlemeleri yaptık." ifadelerini kullandı.

Uluslararası düzeydeki iri spor, konuşma ve firez etkinliklerinin seçiminde, devletler derece dünyaca adlı sanlı bellik şehirlerin yeğleme edildiğine dikkati çekici Karaismailoğlu, "Bizler de ortak evren markası bulunan İstanbulumuzun muvasala ve bildirişim altyapılarını güçlendirerek, mega şehrin bellik değerinin artırılması düşüncesince çalışmalar üretiyoruz. Bu vesileyle 6-7-8 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenleyeceğimiz ’12.Ulaştırma ve Haberleşme Şuramızın duyurusunu tesirli olmak istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Yerleşkesi C Terminali’nde gerçekleştireceğimiz şurada, geleceğin muvasala ve enformasyon sistemleri ile politikalarını arsıulusal kurda ele alacağız. Biz, bu şehri ve İstanbulluları aşırı seviyor, gelişigüzel devir ve bu zeminde yanlarında ve civarlarında olduğumuzu anlatım eylemek istiyorum." açıklamasında bulundu.

"100 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz"

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1'i bağlı olmak düşüncesince 30 binin üstünde ecnebi turistin Türkiye'ye geleceğini söyledi.

İstanbul'da planlı Formula 1'in en cümbüş donör yarışlardan biri bulunduğunu aktaran Vural Ak, "Formula 1’i Türkiye’ye getirme rolü Sayın Cumhurbaşkanımız çeşidinden bizlere verildiğinden itibaren iri gayretler sonucunda güzeşte sene 2020’deki İstanbul yarışı gerçekleşti. Yarış aşırı özen çekici ortak yarışma oldu, kısaca 2 bilyon insanoğlu en kalburüstü yarışma ödülünü almamızı sağladı. İstanbul ve Türkiye’yi dobra ortak halde tanıttığımızı düşünüyorum. İstanbul, Asya ve Avrupa’nın birleştiği medeniyetler merkezi ortak nokta. Kendi başına ortak bellik bulunan İstanbul’un içerisinden elan ıvır zıvır markalar bulunan Formula 1 denli aktivitelerle zenginleştirmek hepimizin görevi. İstanbul Park, dünyanın en cümbüş donör pistlerinden biri. 8-9-10 Ekim’de Formula 1’in Türkiye ayağını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Geçen seneki yarışın dünyada 2 bilyon kişioğlu çeşidinden izlendiğini tamlayan Ak, "Bu sene de ayrımsız sayıda insanoğlunun takibine stabil gözüyle bakılıyor. Bu derece aşırı kişiye ayrıksı lansman olanağı olmadığını düşünüyorum. Kovid önlemlerinden ötürü kapasitemiz elan ortak tomar bulunmasına karşın azami 100 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz. Son yıllarda küsurat ecnebi ilgisiyle bilet satışları çabucak gidiyor. Yaklaşık 30 binin üstünde ecnebi konuğu İstanbul’da ağırlayacağız. Sadece o hafta böylelikle 150-200 milyon dolar yöresinde İstanbul’a ortak girdi olacağını düşünüyorum. Bundan da önemlisi İstanbul’un arıtılmış ortak organizasyona ev sahipliği yapmasıdır. Başarıyla bu organizasyonun altından kalkacağımızı düşünüyorum." biçiminde konuştu.

İstanbul'daki yarışa iri ortak talebin bulunduğunu açıklanan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı, "Kovid'den ötürü gelişigüzel bilinçlilik elan değişik lakin telkih konusunu vatanımızda çözdüğümüz düşüncesince burada 100 bin kişioğlu olacak. Bıraksak elan ortak tomar olacaktı. Gençler bu işe aşırı meraklı, gelişigüzel yaştan aşırı peyrev var, özen ilgi aşırı yüksek. Hükümetimizin almış bulunduğu kâffesi kovid tedbirleri uygulanarak şen ortak halde 100 bin kişiyi burada ağırlayacağız. Biletlerin iri bölümü satışa çıktıktan 1 hafta sonradan bitti. Formula 1 kâffesi dünyada ayrımsız standartlarda gerçekleştiriliyor. Masrafları da ekü ve dolar yerine ödeniyor. Bizim buradaki kâffesi gelirimiz Türk lirası bilet satışlarından bulunduğu düşüncesince dolar ve avroya döndüğümüzde bizim burada sattığımız biletler dünyada açıkça boşluk en ehven biletler." değerlendirmesinde bulundu.

Vural Ak, İstanbul'daki yarışın sloganının "Challenge eight" olması üzerine ise, "Sekiz nolu virajımız dünyada ikonik ortak viraja dönüştü. Burayı tasarlayan Alman mimar, burayı mensur ederken aşırı dobra ortak akıntı yapıp, tepeleri bozmadan aralarından yolu geçirerek pisti icra ettiği düşüncesince bizim kâffesi virajlarımız esasta elbette virajlar. Bu pilotlar açısından aşırı leziz ve güç duruma geliyor. Arabaların asıltı ve korse ayarları süreleri aşırı etkiliyor. 8. dönemeci kusur dönen aşırı dakika kaybediyor, elleme dönen aşırı dakika kazanıyor. Çok düzen bağı ortak fiziki başarım gerektiriyor. Bu sebeple kâffesi dünyada adlı sanlı oldu. Sekizinci virajla ilgilendiren sav söz da buradan geliyor." ifadelerini kullandı.

Formula 1’in acemi yukarı yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali'nin davetlileri yerine haftaya Türkiye'ye geleceğini açıklanan Ak şu halde konuştu:

"Önemli görüşmeler yapacağız lakin Sayın Turizm Bakanımızın az buçuk evvela verdiği muştu muhteşem. Çünkü kâffesi dünyada bu olayın kamunun mali kuvvetiyle yapıldığı bilinirken, tığ dü yıldır zat imkanlarımızla hazırlamaya çalışıyoruz. Ama pandeminin tesiri ekonomiden yönelmek neredeyse seneye gelişigüzel bilinçlilik alışılagelen maliyetine art değiştirmek üzere. Tekrar erdemli maliyetler konuşulacak. Biz 10 salname sözleşme tesirli olmak düşüncesince aşırı konuştuk, mesafede aldık. Umuyorum bu yarışın böylelikle ortak imzayla kalımlı ortak tarihle İstanbulumuzda düzenleme etmiş olacağız. Ama bu hususi ve kamunun baş başa yapacağı ortak şey. Bugün aldığımız sav de bunun aşırı ehemmiyetli ortak desteği oldu. Teşekkürler sayın bakanım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ