USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Formula 1 matbuat toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlar Ersoy ve Karaismailoğlu ile Intercity Yönetim Kurulu Başkan Ak, 8-10 Ekim 2021 tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek Formula 1 Dünya Şampiyonası öncesinde pistte tetkikat yaparak matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Formula 1 matbuat toplantısı gerçekleştirildi
02-10-2021 13:16
İstanbul

Basın toplantısındada mütekellim Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un dünyadan gezgin çekici en ehemmiyetli şehirlerden biri bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sadece yanında mega yurt değil ayrımsız sürede nüfusuyla uygun halde dünyadan gezgin çekici en ehemmiyetli şehirlerden biri. Kovid-19 ile bu arada dünyada iklim trafikleri kapanmış oldu ve aşının bulunması ve aceleci yanında halde hepsi dünyada uygulanmaya başlamasıyla baş başa nice iklim trafiği de esasen sansasyonel yanında halde açılmaya başlandı. İstanbul elden değerleriyle ön planda değil bulunan altyapısıyla da ön planda. Dünyanın en iri ikinci havalimanına sahip.

Önümüzdeki ay bakımından da dünyanın en ehemmiyetli en kalburüstü cruise limanlarından biri Türkiye'de açılacak. Yani enfrastrüktür sanarak baktığınız devir gezim altyapısı yerine en iri ve en ehemmiyetli altyapıları da doğrusu erbap yanında şehirden bahsediyoruz. Bu bağlamda sizin bu değerlere erbap olmanız kültürel, kazı bilimsel ve doğa varlıkları açısından ne denli erbap olursanız olun bunlar yegâne başına çekicilik noktası oluşturmanız düşüncesince ehliyetli olmuyor. Turizm dendiği devir eksiksiz bu erbap olduğunuz özelliklerin farkındalığının hepsi dünyada sağlanması gerekiyor. Bu özelliklerinizin en elleme halde anlatım edilerek rakiplerinizden de ayrışmanız gerekiyor.

"Turizm Geliştirme Ajansı yerine Formula 1'in İstanbul organizasyonuna dayanak ödeme neticesinde aldık"

Ayrışma dair en iri silahlarının kültür-sanat ve sportif etkinlikler bulunduğunun altını çizen Ersoy,

Çünkü hakeza iri yanında mega kenti tanıtırken arsıulusal arenada nağme getiren kültürel sanatla alakalı ve sportif faaliyetlere de ev sahipliği yapabiliyor olmanız gerekiyor. Bu bağlamda Formula 1 evren çapındaki en sansasyonel sportif vakalardan yanında tanesi. Intercity başkanımızın da dediği denli dü milyara yaklaşan peyrev kapasitesine sahip. Pandemi nedeniyle de insanoğlu pistlerden ırak kaldılar. Birçok etkinlikten ırak kaldılar. Açılmalar başlayınca da düpedüz rüçhan yerine ilkin oluşturulan bölgelere gelip esasen kaybettikleri zamanı esasen aceleci yanında halde kıymetlendirmek istiyorlar.

Eskiye dönüşün en manalı mesajının verildiği etkinlikler halinde de bu gelişiyor. Biliyorsunuz bu etkinlikler az buçuk da fiyatlı etkinlikler. Sahip bulunduğu ve yarattığı özen nedeniyle de naturel yerine baş döndürücü yanında tomar mali dayanak gerekiyor. Bu bağlamda Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı 2019'da hizmete girdi. Biz Turizm Geliştirme Ajansı yerine Formula 1'in İstanbul organizasyonuna dayanak ödeme neticesinde aldık. Bizim isteğimiz arzumuz inşallah Intercity bu organizasyonu İstanbul'da temelli bir duruma getirir tekrar. Standart programa müdahale eder. Biz de bu bağlamda gerekseme da olursa Turizm Geliştirme Ajansı bünyemizdeki gezim ihya ajansı aracılığıyla henüz yanında tomar yardım vermeye hazırız." halinde konuştu.

"Bu janr etkinlikler apayrı arsıulusal etkinlikler düşüncesince de çekicilik noktası oluşturuyor"

Bakan Ersoy, bu janr etkinliklerin apayrı arsıulusal etkinlikler düşüncesince de çekicilik noktası oluşturduğuna aksan yaparak, "Siz bu janr etkinliklerin sayısını arttırdıkça maada arsıulusal etkinliklerin de maksat ülkesi durumuna geliyorsunuz. Bu janr organizasyonlar düşüncesince bu çapta kalburüstü lokasyonlar, kalburüstü kentler de önemli. Yani onlar da esasen bu janr illerde bu organizasyonları nüfuz geçirmek istiyorlar. Çünkü gezinsel altyapısı, konaklama altyapısı ve muvasala altyapısı sanarak baktığınız devir en şen organizasyonların gerçekleştirileceği şehirlerden yanında tanesi burası. Her şeyden ilkin takma yanında yurt değil, naturel yanında yurt burası. Binlerce salname geçmişi bulunan yanında şehir. Bütün bunları yukarı caba koyduğunuzda her insanoğlunun çıkarlarının birleştiği turistin de en dörtköşe halde bu janr etkinliklere katılacağı yanında düzlem oluşuk oluyor. İnşallah temelli bir duruma getiririz el birliğiyle. Biz de üstümüze sakıt ne var ise bundan ahir organizasyonlar düşüncesince kalan miktarda dayanak vermeye sürdürmek istiyoruz. İnşallah kalburüstü yanında kombinezon olur. Daha nicelerine ev sahipliği ediyoruz sanarak düşünüyorum." sanarak konuştu.

"Tüm asfaltlarını iri yanında hassasiyetle yeniledik"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise 200 ülkedeki 250’nin üstündeki yayımcı kuruluşun yakından izlem etmiş bulunduğu F1 yarışlarının 2 milyarın üstünde insanoğlu kabilinden yakından izlem edildiğini belirterek "2005 ile 2011 yılları ortada vatanımızda yedi kat planlı bu dev organizasyon, dokuz sene aradan sonradan 2020 yılının Kasım ayında vatanımızda düzenlendi. 2020’deki organizasyonel başarıdan ötürü İstanbul bu sene F1 yarışlarının takvimine alındı." dedi.

2005 senesinde meydana getirilen ve aradan güzeşte on iptidai yılda önemsiz onarımdan güzeşte pistler ve servis yollarını yenilediklerinin altını çizen Karaismailoğlu, "2020 yılında; Intercity İstanbul Park’ın 5 bin 338 metrelik pisti ile birlikte, pit-stop alanları ve servis yolu ile baş başa hepsi asfaltlarını iri yanında hassasiyetle yeniledik. Intecity İstanbul Park’ta 90 bin metrekarelik asfalt kullandık. Tüm alanın işaretlemeleri tamamladık. 2021 F1 yarışları düşüncesince bu sene da asfalt yüzeyinde bulunan yer sakızı ve film tabakasını sildik. Bu şekilde, yarışlık yüzeyinin sulanmış ve döşenmemiş hallerde tutunma kapasitesini azami düzeye çıkardık. Alandaki gidiş geliş levhalarını yeniledik, eğreti bilgelik levhaları oluşturduk. 27 bin 376 metrekarelik ufki işaretlemeleri yaptık." ifadelerini kullandı.

Uluslararası düzeydeki iri spor, zanaat ve hars etkinliklerinin seçiminde, devletler denli dünyaca adlı sanlı bellik şehirlerin yeğleme edildiğine dikkati çekici Karaismailoğlu, "Bizler de yanında evren markası bulunan İstanbulumuzun muvasala ve muhabere altyapılarını güçlendirerek, mega şehrin bellik değerinin artırılması düşüncesince çalışmalar üretiyoruz. Bu vesileyle 6-7-8 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenleyeceğimiz ’12.Ulaştırma ve Haberleşme Şuramızın duyurusunu nüfuz geçirmek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Yerleşkesi C Terminali’nde gerçekleştireceğimiz şurada, geleceğin muvasala ve tanıtma sistemleri ile politikalarını arsıulusal kurda ele alacağız. Biz, bu şehri ve İstanbulluları baş döndürücü seviyor, gelişigüzel devir ve bu zeminde yanlarında ve civarlarında olduğumuzu tabir geçirmek istiyorum." açıklamasında bulundu.

"100 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz"

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1'i eğlenmek düşüncesince 30 binin üstünde ecnebi turistin Türkiye'ye geleceğini söyledi.

İstanbul'da planlı Formula 1'in en coşku donör yarışlardan biri bulunduğunu aktaran Vural Ak, "Formula 1’i Türkiye’ye getirme rolü Sayın Cumhurbaşkanımız kabilinden bizlere verildiğinden itibaren iri gayretler neticesinde güzeşte sene 2020’deki İstanbul yarışı gerçekleşti. Yarış baş döndürücü özen çekici yanında konkur oldu, kısaca 2 bilyon insanoğlu en kalburüstü konkur ödülünü almamızı sağladı. İstanbul ve Türkiye’yi elleme yanında halde tanıttığımızı düşünüyorum. İstanbul, Asya ve Avrupa’nın birleştiği medeniyetler merkezi yanında nokta. Kendi başına yanında bellik bulunan İstanbul’un içerisinden henüz önemsiz markalar bulunan Formula 1 denli aktivitelerle zenginleştirmek hepimizin görevi. İstanbul Park, dünyanın en coşku donör pistlerinden biri. 8-9-10 Ekim’de Formula 1’in Türkiye ayağını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Geçen seneki yarışın dünyada 2 bilyon erkek kabilinden izlendiğini tamlayan Ak, "Bu sene de ayrımsız sayıda insanoğlunun kovuşturmasına stabil gözüyle bakılıyor. Bu denli baş döndürücü kişiye apayrı lansman olanağı olmadığını düşünüyorum. Kovid önlemlerinden ötürü kapasitemiz henüz yanında tomar bulunmasına karşın azami 100 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz. Son yıllarda kalan ecnebi ilgisiyle bilet satışları çabucak gidiyor. Yaklaşık 30 binin üstünde ecnebi konuğu İstanbul’da ağırlayacağız. Sadece o hafta böylecene 150-200 milyon dolar yöresinde İstanbul’a yanında girdi olacağını düşünüyorum. Bundan da önemlisi İstanbul’un arıtılmış yanında organizasyona ev sahipliği yapmasıdır. Başarıyla bu organizasyonun altından kalkacağımızı düşünüyorum." halinde konuştu.

İstanbul'daki yarışa iri yanında alakanın bulunduğunu açıklanan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı, "Kovid'den ötürü gelişigüzel obje henüz değişik ancak telkih konusunu vatanımızda çözdüğümüz düşüncesince burada 100 bin erkek olacak. Bıraksak henüz yanında tomar olacaktı. Gençler bu işe baş döndürücü meraklı, gelişigüzel yaştan baş döndürücü peyrev var, özen ilgi baş döndürücü yüksek. Hükümetimizin almış bulunduğu hepsi kovid tedbirleri uygulanarak şen yanında halde 100 bin kişiyi burada ağırlayacağız. Biletlerin iri bölümü satışa çıktıktan 1 hafta sonradan bitti. Formula 1 hepsi dünyada ayrımsız standartlarda gerçekleştiriliyor. Masrafları da ekü ve dolar yerine ödeniyor. Bizim buradaki hepsi gelirimiz Türk lirası bilet satışlarından bulunduğu düşüncesince dolar ve avroya döndüğümüzde bizim burada sattığımız biletler dünyada açıkça açıklık en ehven biletler." değerlendirmesinde bulundu.

Vural Ak, İstanbul'daki yarışın sloganının "Challenge eight" olması üzerine ise, "Sekiz nolu virajımız dünyada ikonik yanında viraja dönüştü. Burayı tasarlayan Alman mimar, burayı düz yazı ederken baş döndürücü elleme yanında akıntı yapıp, tepeleri bozmadan aralarından yolu geçirerek pisti meydana getirdiği düşüncesince bizim hepsi virajlarımız esasen elbette virajlar. Bu pilotlar açısından baş döndürücü leziz ve güç bir duruma geliyor. Arabaların asıltı ve korse ayarları süreleri baş döndürücü etkiliyor. 8. dönemeci kusur dönen baş döndürücü saat kaybediyor, elleme dönen baş döndürücü saat kazanıyor. Çok düzen bağı yanında fiziki başarım gerektiriyor. Bu sebeple hepsi dünyada adlı sanlı oldu. Sekizinci virajla ait sav söz da buradan geliyor." ifadelerini kullandı.

Formula 1’in toy yukarı yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali'nin davetlileri yerine haftaya Türkiye'ye geleceğini açıklanan Ak şöyleki konuştu:

"Önemli görüşmeler yapacağız ancak Sayın Turizm Bakanımızın az buçuk ilkin verdiği beşaret muhteşem. Çünkü hepsi dünyada bu olayın kamunun mali kuvvetiyle yapıldığı bilinirken, kılıç dü yıldır öz imkanlarımızla hazırlamaya çalışıyoruz. Ama pandeminin tesiri ekonomiden kalkınmak az daha seneye gelişigüzel obje alışılagelen maliyetine arka fark geçirmek üzere. Tekrar faziletkâr maliyetler konuşulacak. Biz 10 salname sözleşme nüfuz geçirmek düşüncesince baş döndürücü konuştuk, mesafede aldık. Umuyorum bu yarışın böylecene yanında imzayla temelli yanında tarihle İstanbulumuzda birleştirme etmiş olacağız. Ama bu hususi ve kamunun baş başa yapacağı yanında şey. Bugün aldığımız salık de bunun baş döndürücü ehemmiyetli yanında desteği oldu. Teşekkürler sayın bakanım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ