USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Furkan Soyalp: 'Bu istatistik ve performansla milli takımda olmak gerçekçi hedef değil'

Gaziantep FK'nın kalburüstü futbolcusu Furkan Soyalp, gösterdiği istatistik ve performansla milli takıma gitmesinin gerçekçi birlikte hedef olmadığını söyledi. Furkan, acemi sezonda uygulanacak ecnebi kuralıyla ait ise ecnebi futbolcularla kıyaslanmakla ilgili korkusunun bulunmadığ

Furkan Soyalp: 'Bu istatistik ve performansla milli takımda olmak gerçekçi hedef değil'
31-01-2022 17:16

Süper Lig'e sunulan milli arada hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren Gaziantep FK'da deneyimli aktör Furkan Soyalp, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu. Kampın dişi geçtiğini dile getirerek laflarına başlamış bulunan Soyalp, “Antep'teki iklim koşullarından çevre aşırı dişi çalışamayacaktık. Hazırlık müsabakasını da yaptık, takımda morallerde yerinde. Bu dinlenme kampı ortamları futbolcuların birbiriyle kaynaşması düşüncesince dobra ortamlar oluyor. Erol hocayla alakadar da mevsim esasen buyana takım adına az buçuk aşırı elleme başlamadık. Kendi açımdan da aşırı elleme başlamadım, cerrahi müdahale oldum. İvme kazandık. Bu ivmelenmede ego de başarıma muvaffakiyet kattım, öğretmen da dayanak noktası oldu. Takım da ego de elleme ivme yakaladım. Bunda hocanın oranı büyük. Çok elleme birlikte ilişkimiz olduğunu, başarıya aç birlikte kol olduğumuzu söyleyebilirim“ dedi.

“Gaziantep evim derece oldu“
Gaziantep FK'ya transferi sürecine de yer veren Furkan Soyalp, “İlk özellikle kiralık gelmiştim. Adil Konukoğlu fahri başkanımız ata derece bizi destekler. Yakın sürede desteklerini sunmuştu bize. Güzel birlikte mevsim geçirmiştik. İyi birlikte eş ortamıyla arkadaşlıklar kuruldu. O vakitten buyana kulübe birlikte şeyler eklemek düşüncesince çalışıyorum. Onlar benim akrabalarım oldu. Evlendim, ailemi buraya getirdim. Bu site evim derece oldu. Bonservisimi aldıkları düşüncesince çalışmaya bitmeme ediyorum“ ifadelerini kullandı.

“Hafez'e kar hepsi attım, o da bana attı“
Yeni Malatyaspor ile oynanan yarışmada yaşanmış bulunan ukubet vuruşu pozisyonunda Hafez'in yerdeki karları temizlerken, kendisinin de kar attığı görüntülere duruluk getiren Furkan, “Hafez daha öncede oynadığım arkadaşım. Pozisyonda da hutut temizlenecekti. Baktım Karim de eş temizliyor. Ben de nükte olsun diye, daima kar yağıyor zaten, kar hepsi attım. O da bana attı. Hakeme yakınma ettik birbirimizi. Sonra gülüştük. Kaderde var ise penaltının kaçacağı vardır. Aramızda birlikte espri. Futbol elden birlikte ateş değil, aldatmaca ve spor bulunduğunu hissedenlerdenim. Rakip takımla konuşurum, hakemle konuşurum. Zevk aldığım düşüncesince bu sporu yapıyorum. Yenmek düşüncesince rastgele şeyi yaparım. Bu küçük şeylerle daha elleme oruçlu birlikte yaklaşım bulunduğunu düşünüyorum. Art kuvve yoktu. Bunun süresince nadim değilim, dobra birlikte hatırat oldu“ biçiminde konuştu.

“Yabancı kuralını akilane bulmuyorum“
Yeni sezonda doğacak bulunan ecnebi kuralına yer veren 26 yaşındaki futbolcu, “Bence bu orantının iklim dışına bulunan transferle orantısı yok. Yabancı kuralını akilane bulmuyorum. Yabancıların yahut Türklerin oynama limiti olması mantıksız, sahada geçişlik oynamıyor. Ama Türk ile ecnebi aktör denk koşullarda olsun, ikisi de bire birlikte biçimde haklarını savunabilsin. FIFA ise FIFA. Saha yaptırımları ilişkin ikisine de meydana getirilen toleranslar denk olsun. Sadece meydan içi karşılaştırılsın. Biz bildiğiniz benzeri ki dünyalık ünitesi adına caba ayrımlı çıkar sağlıyoruz. Onlar FIFA'ya giderken tığ gidemiyoruz. Bunlar meydan haricinde adına gözükse caba sosyokültürel ve ruh bilimsel adına etkiliyor. Yabancı aktör ile Türk aktör müsamahası denk olmuyor. Adaletsiz bulunduğunu düşünüyorum, ecnebi kuralına huzur değilim. Şartlar denk bulunduğu devir mücadeleye ağız ağıza hazırız. Bu madde ne derece konuşuldukça Türk ecnebi ayrımı oluyor, buna da karşıyım. Umarım bu proses sancısız biçimde geçer. Türk oyunculara daha birlikte tomar bedel verilmeli. Yabancılarla kıyaslanmakta korkum yok“ cümlelerine toprak verdi.

“Çocuğum babasını telefon zannediyor“
Bir buçuk ay ilk evladı bulunan Furkan, atalık duygusunun ise ayrımlı bulunduğunu vurgulayarak, “Kucağına alınca anlayacaksın dediler. 'Betimlenemeyecek birlikte kalp değildir' dedim fakat öyleymiş. İnşallah isteyenlere Allah baht eder. Eşime teşekkürname ederim, uykusuz gecelerle o ilgileniyor ve ego kamptayım. Ama hakkıyla şu an yaşama bambaşka birlikte pencereden bakıyorum, bambaşka sorumluluklar var. Yani doğalı 1 ay evet oğlum. Babasını telefon zannediyor, görüntülü konuştuğumuz için. Bend e aşırı özledim. Tempo koyu bulunduğu düşüncesince gidemiyorum“ sanarak konuştu.

“Batalla meydan süresince korkusuz olmam icap ettiğini söyledi“
Bursaspor zamanında Pablo Batalla'nın dayanıklı almış bulunduğu birlikte topçu bulunduğunu açıklanan Furkan Soyalp, şöyleki bitmeme etti:

“Pablo'ya esenleme olsun. Del Valle ziyarete gelmişti, bugün konuştuk. Gollerimde bana rastgele daim ileti atıyor. Çok obje öğrendim. O bana ayrımlı pencereden bakmayı öğretti. Ceza alanına geriden meydana getirilen koşuların ne işaretlenmiş edilemediğini. Zamanlamanın ne derece elleme olacağını öğretti. Pablo hakkıyla dayanıklı alınacak birlikte insandı, aşırı elleme izler bıraktı. Arka direğe, ukubet vuruşu alanı içerisine koşularda korkusuz olmam icap ettiğini söylemişti. Başarımda banko yardımı var.“

“Bu goller bitmeme edecek“
Kariyerinin en golcü sezonunu geçirdiğine değgin yöneltilen birlikte suali Furkan, şu biçimde cevaplandırdı:
“Kendimi meydan süresince daha şen hissediyorum. Buna durmuş oturmuşluk mu tecrübemi diyoruz bilemiyorum fakat daha sakinim, daha aşırı hissedebiliyorum. Artık anlaşılan birlikte sene üstünde Süper Lig'de olduğum düşüncesince bu da bana fazladan ağız tadı sağlıyor. Umarım bu goller bitmeme edecek. Umarım karın golleri bitmeme paha ki daha hakeza çözümleme yapılan, tehditvari durum alırım.“

“Fenerbahçe maçı intizar noktasıydı“
Fenerbahçe karşılaşmasında galibiyeti getiren golde asist yapmasına da yer veren Gaziantep FK'nın gıllıgışlı futbolcusu, “Herkes düşüncesince aşırı kırılan noktaydı. Sezona oynayarak başladım, sonraları apandist ameliyatı oldum. Takıma uyarlanmış olabilmekte iş yaşadım. Fenerbahçe maçı derinliğine devir sonraları skora yardım yaptığım müsabakaydı. 2-2'ydi maç, ego oyuna girdiğimde. Muhammet Demir bana ferde attı, ego birlikte tane topla Joao'ya attım, golü attı. Pasımda çabuk düşünmüştüm. Kendimde, 'Evet, bunu yapabiliyorum' hissini öğrendim. Futbolcu performans gösteremediği devir kendini sorgulamaya başlıyor. Bende namevcut mu yetenek, ehliyetsiz miyim sanarak düşünüyor. Orada onu yaptığım düşüncesince intizar yaşadım ve özgüvenim geldi“ sanarak konuştu.

“Bu istatistik ve performansla milli takımda olmak gerçekçi hedef değil“
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un, acemi aktörleri takıma çağırma edeceğinin hatırlatılması ve milli takım hedeflerinin sorulması üstüne Soyalp, “Gerçekçi olmak icabında istatistik ve fiziki performansla daha orada olmak gerçekçi hedef değil. Hak fail arkadaşlarımız var, canlı arkadaşlarda. Umarım doğruluk terazisi arasında kazı edenler orada bulunur. Benim de hedeflerimden bir tanesi A Milli Takım'da forma giymek. Milliyetçi birlikte aileden mevrut biri adına bu ülkenin ay-yıldızlı bayrağının formasını giymeyi aşırı isterim. Benim düşüncesince hayat süresince akıllarda kalacak alım çalım olur. Daha aşırı üstüne koyup kazı ederek orada olmak isterim. Yakın sürede birlikte beklentim yok. Medyatik kabil ya ego niçin çağrılmadım diye, anca birlikte şeyim yok. O mevzuda mütevazi olmak isterim“ dedi.

Ozan Buğra Koşar - Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ