USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray, Barcelona deplasmanında

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu evvel maçında ferda deplasmanda İspanyol kadrosu Barcelona ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar bugüne derece Barça ile 8 defa karşılaştı.

Galatasaray, Barcelona deplasmanında
09-03-2022 10:14
UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu önceki maçında Galatasaray ferda TSİ 23.00'te Camp Nou'da Barcelona ile üzerine karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi'nde Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova ile toprak almış bulunduğu E Grubu'nda 3 galibiyet, 3 beraberlikle almış bulunduğu 12 puanla reis namına akıbet 16 turuna yükseldi.

İspanyol kadrosu ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih, Benfica ve Dinamo Kiev ile beraberce bulunduğu E Grubu'nu 2 galibiyet, 1 el birliği ve 3 mağlubiyetle toplamış bulunduğu 7 puanla üçüncü tamamlamış oldu ve için UEFA Avrupa Ligi'nde bitmeme etti. Barça, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda da Napoli'yi 1-1 ve 4-2'lik skorla geçerek akıbet 16 turuna kaldı.
Galatasaray UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda deplasmanda oynadığı 3 karşılaşmada da kalesini gole kapadı.

9. randevu

Galatasaray ile Barcelona bugüne denli Avrupa kupalarında 8 defa rakip oldu. Hepsi Şampiyonlar Ligi'nde oynanan mücadelelerde sarı-kırmızılılar 1 defa sahadan galip ayrılırken, İspanyol mümessili ise 5 defa kazandı. 2 yarışma da berabere sona erdi. Aslan 6 defa gol luğu yaşarken, Barça da 14 gol kaydetti.

İki ekip akıbet namına 13 Kasım 2002 tarihinde Camp Nou'da karşılaştı ve Barcelona 3-1'lik skorla kazandı.

Avrupa kupalarında 301. maç

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne denli 300 defa savaşım etti. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 106 defa sahadan galip ayrılırken, 114 defa de rakiplerine yenmiş oldu. 80 karşılaşmada ise elde eden yan çıkmadı. Geride küsurat müsabakalarda Cimbom rakip fileleri 400 defa havalandırırken, kalesinde ise 446 gol gördü.

İspanyollarla 33 defa karşılaştı

Galatasaray bugüne denli İspanyol takımları ile 33 defa üzerine karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar bu mücadeleleri Atletico Madrid, Athletic Bilbao, RCD Mallorca, Real Madrid, Deportivo de La Coruna, Barcelona, Real Sociedad ve Villarreal ile oynadı. Cimbom geride küsurat 33 yarışmada 8 galibiyet, 6 el birliği ve 19 kaybetme aldı. Galatasaray, 2000 senesinde UEFA Süper Kupa'yı Real Madrid'i yenerek kazanmıştı.

Bu zaman Avrupa'da 12 pik çıktı

Galatasaray, bu zaman Avrupa kupalarında 12 maç oynadı. Sarı-kırmızılılar, bu mücadelelerde 5 yengi alırken, 2 defa yenmiş oldu, 5 defa de berabere kaldı. Aslan Avrupa'da akıbet namına İtalya'da karşılaşmış bulunduğu Lazio ile 0-0 berabere kaldı.

İki takımda da oynamış 6 topçu var

Galatasaray ve Barcelona'da biçim giymiş 6 topçu bulunuyor. Bugüne denli dü takımda da Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Frank de Boer, Giovani dos Santos, Arda Turan ve akıbet namına Inaki Pena oynadı.

Torrent'in önceki Avrupa maçında rakip emektar takımı

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, sarı-kırmızılılar ile önceki Avrupa kupası maçına emektar ekibi Barcelona karşısında çıkacak. Torrent, Barça'da şimdi evvela Teknik Direktör Pep Guardiola'nın asistan antrenörlüğünü yapmıştı.

Devre ortada Barcelona'dan kiralık namına Galatasaray'a nakil bulunan kaleci Inaki Pena da önceki defa Barça'ya üzerine rakip olacak. Galatasaray'da Barcelona savaşı öncesinde Arda Turan haricinde hastalıklı topçu bulunmuyor.

Benoit Bastien düdük çalacak

Barcelona ile Galatasaray ortada oynanacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Bastien yönetecek. Bastien'in yardımcılıklarını Hicham Zakrani ile Aurelien Berthomieu yapacak. Maçın dördüncü hakemi Jeremie Pignard olacak. VAR'ın başlangıcında Delajod Willy, AVAR'da da Benoit Millot toprak alacak.

Oğuzhan Ort
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ