USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray Başkanı Elmas'tan seçim açıklaması

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, acemi seçim tarihinin 4-11 Haziran bulunduğunu açıkladı.

Galatasaray Başkanı Elmas'tan seçim açıklaması
30-04-2022 19:55

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Nef Stadyumu'nda gündeme müteallik açıklamalarda bulundu. 26 Mart'ta meydana getirilen umumi heyet daha sonra kendisi ve dalavere müesses şekilde üstlerine düşeni yaptıklarını hatırlatan Elmas, "Galatasaray'ın önünü ayırmak ve seçim gerçekleştirmek kıl payı üzerime sakıt rastgele müşterek şeyi yaptık. Bunu anlamamakta ısrar eden, bunu öz Galatasaray'ın içi siyaseti şekilde gitmek isteyenlere basa basa söylüyorum, bu seçim olacak. Anlamıyorlar. Bu seçim olacak. En er tarihe seçim değişmeyen aldık. Bir grup davalar oldu. Bütün savunmaları adaylarla bu arada yaptık. Bütün bu süreçleri müşterek kat bile seçim kaçınan diyerek müşterek nesne ağzımdan çıkmadı. Her seferinde ilişkin basa basa bu seçimin yapılacağını söyledik. Davalarda da şahitli masalarda kâffesi türel gelişmelerde her insanın bilgisi dahilinde cereyan ettik. Dün sabahleyin elimize duyuru etmiş olduğumuz gerçekte bugün yapılması müstelzim ikinci toplantının doğrusu seçimin silme olduğuna müteallik murafaa neticesinde ulaştı. Bu karardan sonraları adaylarımızı ve ilgilendiren meclis başkanımızı da çağırma ettik ve danışma yaptık. 21-28 zamanı istek ettiklerini söylediler. Bu tarihin, tüzüğümüze uyarınca yürürlüğe girmesi düşüncesince en geç salı haset derece dalavere müesses kararının katılması gerekiyordu. 21-28 Mart zamanı cuma namazı haset alınmadığı devir bu gün ihtimali ortadan kalkmıyordu. Yönetim müesses dünkü öğrendiği bilgelik yer aldığı düşüncesince çelimsiz müddet danışma buyurmak kıl payı müsaade istedik. Seçimin bugün yapılması yerine kâffesi dalavere müesses üyelerimizle ilgilendiren mahkemeye başvurduk. Tedbir kararının kalkmasını istedik. Koyulan tedbirin kalkması düşüncesince yaptığımız başvurumuzun reddi neticesinde evvel 15.46'da ulaştı. İki adet gün var. Biri 21-28 Mayıs. Bugün dehşet meclis kurulunda referans neticesinde ergin oldu. Üyelerimizin toplamış yer aldığı evvel de benim de bu dilekçenin toplanmasını desteklediğim 4-11 Haziran tarihi. Bu dü gün ortada değişmeyen vermemiz gerekiyordu. Pazartesi 4-11 haziran şekilde neticesinde alacağız ve yürürlüğe koyacağız. Galatasaray'da seçim olacak. Başkanlarının icra ettiği denli Galatasaray iradesine karşın ego ve dalavere müesses dostlarım bu koltuklarda oturmayacağız" diyerek konuştu.

"Herkesin hitabı lazım"

Divan müesses dehşet toplantısına katılmamalarıyla ilgilendiren mevrut eleştiriler düşüncesince ise Başkan Elmas, "Dün meclis müesses başkanımız öz yönetimiyle bu arada müşterek değişmeyen aldı. Bunu bizlere bildirdi. Bu karardan sonraları kılıç hâlâ silme başvurusu dünkü yapmış, neticesinde almamıştık. Divan kurulumuza bizlere göreve geldiğimizden iri müşterek hürmet gösterdik. Bütün meydana getirilen meclis müesses toplantılarına katıldık. Alınacak karardan sonraları elan rahatlamış müşterek halde yapılacak meclis kurulunu düzenli buyurmak yerine, meclis kurulumuzun hakeza müşterek tercihte olmasına katılmadık. Doğru bulmamamız ve katılmamamız da baş döndürücü tabii müşterek hakkımızdır. Olağanüstü müşterek karardır katılmamız değiştirmeden toplantının yer aldığı gibi. Toplantıda güruh ile ilgilendiren endişelerimiz gerçekleşti. Bu görüşmede halis muhlis bu süreçte seçim iradesini yapacağımıza yüz sefer belirtmemize karşın âşık gerçekleştirmek isteyen, eskiden bitirdikleri hareketleri unutarak tek nesne yokmuş denli yüzü kızarması olmaksızın çıkıp Galatasaray başkanına taşlama disiplinlik minimum 4-5 adet mülakat oldu. Toplantıdan sonraları meclis başkanını arayarak, konuşmalarla ilgili, ithamlarla Galatasaray reislik makamına meydana getirilen kötü söylemlerle ilgilendiren rastgele müşterek müdahalede bulunmamasından ötürü namına tesssüflerimi sundum. Kişisel hınçlarınız olabilir. Kişisel nüfuz hırslarını olabilir. Geçmişte bu kulübü iradesini gerçekleştirmeyerek mahkemeden almış yer aldığı kararla orada oturmayı yeğleme etmiş, gene o konuşmayı bitirdikleri yerde meclis üyelerinin linç edilmiş yer aldığı devir müşterek kat olsun çıkıp bunu engel olmak kıl payı yapmayın dememiş arkadaşlarımız, orada gömgök denli konuşmalar yapmış oldu ve müşterek de ilişkin köksüz söylediler. 6 adet becerikli arkadaşımın amade bulunmuş yer aldığı 27 Mart'ta meydana getirilen bütçe oylamada tek yöneticinin bulunmadığı kanıt ettiler. Bu köksüz söylenirken, kimesne müşterek nesne söylenmedi. Kendi başkanı konuşurken umumi kurulda ayağa kalkmayan, öz başkanı Galatasaray üyeleri kabilinden eleştirilirken, masada oturmayı yeğleme ederek alkışlayan Galatasaray Spor Kulübü'nün rastgele müşterek üyesi bana Galatasaraylılık öğretmeye kalkmasın. Herkesin hitabı lazım. Eski başkanlarımız da çıksın, konuşsun. Kimlerin ne yaptığını her insana anlatıyoruz. Bir çağrımda, Galatasaray siyasetinde öz iradesi olmasa da kullanılmaya etkin Fatih Terim'edir. O da çıksın konuşsun. Bütün hacısı hocası konuşsun. Bildiklerini anlatasın. Galatasaray da rahatlasın. Galatasaray üstünden aldatmaca oynamaya etkin kişiler, ortalığı gereksiz bularak Galatasaray'ın bu hale gelmesinde sebebiyet verici şahıslar Galatasaray üstünden aldatmaca oynamasın" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ın hakeza müşterek önceliği yok"

Yapılan seçimde namzet olup, olmayacağının sorulması üzerinde Burak Elmas, "Galatasaray'ın hakeza müşterek önceliği yok. İlk önceki seçim dönemini duyuru edelim. Seçimi de yapalım. Gereken önemleri alarak bu tarzı yapmamız geçişsiz ki bu seçim gene kalmak durumunda kalmasın" diyerek karşılık verdi.

Divan müesses dehşet toplantısına katılmayıp eleştirilere karşılık vermediği düşüncesince nadim olmadığını aktaran Elmas, "Gitmediğim düşüncesince baş döndürücü memnum. Galatasaray'da benim açımdan anlatma ve tutum ve konuşmalar açısından iri müşterek çıban olacak hakeza müşterek meclis kuruluna gitmemiş olmaktan ötürü baş döndürücü mutluyum" açıklamasında bulundu.

İddia edilen 3 mevzunun köksüz bulunduğunu vurgulayan Burak Elmas, "Tamamı yalan. Daha satın alınmamış yer ihalesi çıkacak, ihalenin kime verilecek Tüm ihaleleri kâffesi satın almaları belli. Galatasaray'da birine gır hasretmek denli kesinlikle müşterek gır verildi bilmiyorum. Bu iddiasını ispatlayacak şahıslar var ise baş başa başvuralım" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'da çabuk şekilde kararlar olursa tereddütlü bırakmayacaklarını kail Elmas, "Uzun vadeli kararları bugün bizim almamız beklenen değil" dedi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ