USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray'da başkan adayları olağanüstü seçimin iptalini değerlendirdi

Galatasaray Spor Kulübü'nde başkanlığa aday bulunan Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu, duruşma sonucu ile durdurulan olağanüstü seçimli umumi heyet ile ait açıklamalarda bulundu. İki başkan talibi da toy seçim tarihinin 21-28 Mayıs'ta yapılması icap ettiğini söyledi.

Galatasaray'da başkan adayları olağanüstü seçimin iptalini değerlendirdi
29-04-2022 17:42
Galatasaray Spor Kulübü'nde başkanlığa aday bulunan Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı'nda pakt başkanı Burak Elmas, Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, sonuç salname olağan finansal umumi kurulun sedir başkanlığını karşılayıcı avukat Metin Sinan Aslan ile icra ettikleri toplantının arkası sıra matbuat mensuplarına açıklamada bulundu.

Metin Öztürk: "Burak Elmas, kendisinin katılmayacağını bizlere bildirilmiş etti"

Seçimin durdurulması kararını akıllıca bulmadıklarını tamlayan Metin Öztürk, "Burak Elmas başkanımızla hissedar aradaydık. Bizi erinçsiz fail saydam sıfır hissedar proses var. Kulüp başkanımızın bu süreci netleştirmesini istiyoruz. İki başkan adayına hissedar seçim zamanı sordu. Eşref Başkanımla bu arada hissedar değişmeyen aldık. En makul gün en çelimsiz bulunan tarihtir. Çünkü kulübün hissedar nakil devri geliyor. Sezon bitiyor, hissedar güruh obje var. 21-28 Mayıs en makul tarih. İki başkan talibi da 28 Mayıs tarihinde muvafık kaldı. Kulüp başkanı da itiraz etmeden buna uyacağını anlattı yalnız uyacağıyla ilgilendiren hissedar fiili gidişat içerisine de girmedi. Hala ferde arasında dönüyor. Hala hissedar bütçe umumi kurulundan bahsediliyor. Bu derece kaotik hissedar ortamda evleviyet seçim umumi kurulunun yapılmasıdır. En azından dü başkan adayının eş kararıdır. Topun bu derece arasında dönüyor olması bizzat bizi erinçsiz ediyor. Üç haftadır bire hissedar şeyleri konuşuyoruz.

Çıkarsınız, tüzüğün 28.1 maddesinden seçime gidersiniz. Eğer 28.1'den deyip arkasına yorumlama koyarsanız mahkemelerle uğraşırsınız. Eminim pakt başkanı 28.1'den, 28 Mayıs'ta hissedar seçim zamanı açıklayacak ve bu kargaşa sona erecek. Kendisinin katılmayacağını bizlere bildirilmiş etti. Eğer üçüncü hissedar aday çıkarsa o devir o röfle onun üzerinde kalır. Burak Elmas istifa etmeyeceğini değişmez ve belirgin hissedar dille söyledi" biçiminde konuştu.

Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen'in koltuğunda oturan hissedar başkana emin olmak mecburiyetinde olduklarını aktaran Öztürk, "Başkan zamanı bizlere bıraktı. Biz de 28 Mayıs namına netleştirdik" niteleyerek konuştu.

Eşref Hamamcıoğlu: "21-28 Mayıs'ta seçimin yapılması kararının koşulsuz namına açıklamasını bekliyoruz"

İki başkan adayları ve ekipleri namına erte seçimin yapılmasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşemediğini dile hatırlatan Eşref Hamamcıoğlu, "Maalesef Türkiye'de demokrasinin en iyi çalışkan örneklerinden hissedar tanesi bulunan Galatasaray camiasına ayrımlı yöntemlerle, türel labirentlerle depar belgesi arayarak dahil edilmiştir. Bu Galatasaray'ın umumi kurulunun aldığı karara belirgin müdahaledir. Tahmin ediyorum ki bundan geçmiş seçimde de bulunduğu kabil 3. hissedar adayın yetiştirilmesine çalışılıyor. Bu Galatasaray'ın ilişkin sakıt hissedar gölgedir. Galatasaray umumi heyet iradesi kendini müdafaasını bilecektir.

Bu hissedar defa hâlâ gösterdi ki Galatasaray'ın yapılış değerlerine, üretimlik ayarlarına dönmesi esastır. Bu seçim döneminin bu biçimde akamete uğraması Galatasaray toplumunun özlük süresince hissedar kat daha, hâlâ disiplin kenetlenmesi icap ettiğini gösteriyor. Metin Öztürk'ün de tabir etmiş bulunduğu gibi, bu sabahleyin Burak Elmas ile telefon görüşmem hemen sonra kendisi ile muvafık kaldık, güruh yapılması konusunda. O da sayaç 13.00'e termin verdi. Bu kaostan çıkartmanın hissedar tane faktörü hissedar an evvel toy hissedar seçim sonucu alınmasıydı. Bu mevzuda başkanın mutabakatı dört dörtlük olmakla beraberce bizim önerimizin bulunan 21-28 Mayıs geçmişine prensipte tüzüğe göre, olabildiği dair düşün bildirme etmiş bulunmasına rağmen, dümen müesses dostlarıyla görüşeceğini, değerlendireceğini, bizi sayaç 14.15'te gene toplantıya çağırma ederek, görüşünü bildireceğini söylemesine karşın şu sayaç nedeni ile o musahabe olmadı.

Aldığımız bildirimde, sedir başkanımız vasıtasıyla, basına sayaç 17.00'de hissedar izah yapacağını, bizlerin beklemesine ister kalmadığı bildirildi. Biz bunu yadırgamış olmakla beraber, 21-28 Mayıs tarihlerinde kesinlikle seçimin yapılması icap ettiğini inanıyoruz. Bunun haricinde hissedar karar, Galatasaray'ı hâlâ iri hissedar kaosa götürecektir. Galatasaray'da analizör tükenmez. Mutlaka ki bu çözüme önderlik meydana getirecek şahıslar vardır. Bizler olduğumuz yerde bitmeme ediyoruz. 21-28 Mayıs'ta seçimin yapılması kararının koşulsuz namına açıklamasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

"Tahminim 3. aday olacağı konusunda"

Çıkabilecek 3. başkan aday ile ilgilendiren bilgisi olmadığını tabir fail Hamamcıoğlu, "Daha geçmiş tecrübelerimiz gösteriyor ki bu seçimin bu biçimde tehirli olması, iptal edilerek tehirli olması, rastgele hissedar biçimde tedbir olabilir. Belki de olamaz. Tahminim 3. aday olacağı konusundadır. Onu göreceğiz. Burak Elmas, 22-28 Mayıs olmaz, demedi. Tüzüğe uyarınca olacağını söyledi. Yine de hissedar ihtiyat ile değerlendireceğini söyledi. Kendisi evvel bütçe umumi müesses gerçekleştirmek istediğini tabir etti. Bu etapta bunun ne derece akıllıca bulunduğunu her daim beraberce değerlendirip, göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Burak Elmas'ın istifa etmesinin mukteza olup olmadığının sorulması ilişkin Eşref Hamamcıoğlu, "Kendisi hissedar seçim kararını, dümen müesses ile danışma ettikten sonraları değişmeyen defterine uğur boncuğu şehr koymaksızın bu sonucu açıklarsa istifa etmesine ister yok. Bizim de anca hissedar arzumuz yok. Bunlar Galatasaray'a yaraşıksız işler. Mecbur kalınırsa bu da hissedar mekanizmadır elbette ki. 'İstifa etmeyi düşünmüyorum. Bir değişmeyen alacağım' dedi, seçim sonucu ile ilgili. O kararın 21-28 Mayıs olması dair şu an bakımından ısrarlıyız. Kendimiz düşüncesince değil, Galatasaray toplumunun kargaşa hissedar an evvel çıkması için" dedi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ