USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Geleneksel Türk Okçuluğu Festivali sona erdi

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Geleneksel Türk okçuluğu, hayattaki arsıulusal anadan görme etkinliklerde kendini baş döndürücü hâlâ güzel sunuyor, baş döndürücü hâlâ bir tomar muvaffakiyet elde ediyor." dedi.

Geleneksel Türk Okçuluğu Festivali sona erdi
18-09-2022 03:00
İstanbul

Geleneksel Türk Okçuluğu Festivali bitiş yarışına eklenmiş bulunan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Biz artık olimpiyatlarda henüz baş döndürücü madalya göreceğiz. Geleneksel Türk okçuluğu, hayattaki arsıulusal anadan görme etkinliklerde kendini baş döndürücü henüz elleme sunuyor, baş döndürücü henüz müşterek tomar muvaffakiyet elde ediyor." dedi.

Geleneksel Türk Okçuluk Festivali'nin 6'ncısı, Ümraniye Millet Bahçesi Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi. 15 ayrımlı şehirden, 39 okçuluk kulübü üyesi 567 okçunun 6 kategoride yarıştığı etkinlik, bitiş yarışlarıyla sona erdi.

Final yarışlarını, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz de izledi.

"Federasyon 3 yılda 12 binin üstünde lisanslı sporcuya erişti"

Ödül töreninden ilkin matbuat mensuplarına mütekellim Bilal Erdoğan, Ümraniye Belediyesi'nin anadan görme Türk okçuluğunu 6-7 senedir desteklediğini, müstevli zımnında aralık sunulan festivalin 6'ıncısının yapıldığını ve evvel yapıldığından buyana birçoğuna katıldığını belirterek, "Çok ağır müşterek katılımla örgütlü ediliyor. 500'ün üstünde sportmen katılmıştı, şu anda nüsha henüz müşterek tomar güçlü olabilir. Paralimpik sporcuların katıldığını görüyoruz baş döndürücü sevinerek. Ümraniye belediyemizin kendisinin baş döndürücü elleme sporcular yetiştirdiğini görüyoruz, turnuvalarda zira rütbe alıyorlar, madalya alıyorlar." dedi.

Türkiye'de de anadan görme Türk okçuluğunun disiplinli müşterek spor kendisine güçlendiğini gördüklerini ve esasen 2019 senesinde kurulan anadan görme Türk okçuluğunun akıbet 3 yılının 2'sinin salgınla geçtiğini aktaran Erdoğan, "Salgında kaç federasyon çalışmalarını gerçekten yapamadı. Buna karşın Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu bu 3 yılda 12 binin üstünde lisanslı sporcuya ve 600'ün üstünde de spor kulübüne erişti, 65 ilde temsilcilerini belirledi. Türkiye çapında baş döndürücü dobra etkinlikler hazırlamaya bitmeme ediyor." halinde konuştu.

"Olimpiyatlarda henüz baş döndürücü madalya göreceğiz"

Bilal Erdoğan, Türkiye'de anadan görme okçuluğa ağır müşterek nazarıitibar bulunduğunu ve televizyonlarda, ufaklıklara okçuluğu sevdiren müşterek dizinin olmasının buna baş döndürücü ağır yardım sağladığını da kaydederek, şöyleki bitmeme etti:

"Tabii ki evlatların spora bulunan ilgisi, hem Türk Okçuluk Federasyonu, hem Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonunun kurumsal kuvvetiyle de işleniyor, kurumsallaştırılıyor, kulüplerimizin destekleriyle bu arada müşterek şekle giriyor ve ondan sonraları da muvaffakiyet geliyor. Bugün Mete Gazoz'un olimpiyatlardaki başarısı banko DOĞRU değil. Onun peşi sıra mevrut gençlerde, yıldızlarda, Avrupa, evren çapında kesiksiz başarılar elde eden sporcularımızın olması müşterek DOĞRU değil. Biz artık olimpiyatlarda henüz baş döndürücü madalya göreceğiz. Geleneksel Türk okçuluğu, hayattaki arsıulusal anadan görme etkinliklerde kendini baş döndürücü henüz elleme sunuyor, baş döndürücü henüz müşterek tomar muvaffakiyet elde ediyor. Biz şimdi, Dünya Etnospor Konfederasyonu kendisine dünyada müşterek anadan görme okçuluk çatısı oluşmasıyla ilişik icraat öngörüyoruz."

İznik'te, 29 Eylül- 2 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Dünya Göçebe Oyunları'nın baş döndürücü ehemmiyet bildirme ettiğine dikkati çekici Erdoğan, "Türk ülkeler teşkilatının himayesinde 4'üncüsü yapılacak. 3 tanesi Kırgızistan'da yapılmıştı. 90'ın üstünde ülkeden binlerce sportmen anadan görme sporlarda yarışacak. Sadece Türk dünyasının sporları değil dünyanın baş döndürücü türlü coğrafyalarının anadan görme sporları da burada sporseverlerle tanıştırılmış olacak. Hem İznik'in güzelliklerini baştan hatırlayıp görmüş olacağız hem arsıulusal misafirlerimize İznik'imizi, Bursa'mızı tanıtmış olacağız, aynı zamanda Türkiye'nin ve Türk dünyasının dünyada anadan görme sporlar alanındaki kılavuz pozisyonunu pekiştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

"Bizim misyonumuz dünyada okçulukta zirve"

Güney Amerika'dan Japonya, Orta Asya, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa, Batı Afrika'ya varıncaya denli baş döndürücü türlü ülkelerden üyesi bulunan müşterek konfederasyon kendisine Türk dünyasının anadan görme sporlardaki pozisyonunu ölçüm ettiklerini özetleyen Erdoğan, "Buradaki kurumsallaşmaya müteveccih gayretleri görüyoruz. İnşallah bu öteki devletlerde de anadan görme sporların büyüme göstermesine yardım sağlayacak, önderlik edecektir." görüşünü dile getirdi.

Özellikle evlatların okçuluğa baş döndürücü nazarıitibar duydukları hatırlatılarak, "Yeni Mete Gazoz'ların çıkıp çıkmayacağı" sorulan Bilal Erdoğan, "Kesinlikle, on paralık şüpheniz olmasın. Bizim 10 senedir Okçular Vakfı kendisine yaptığımız çalışmalar, Okçuluk Federasyonumuz da bunu katışıksız olsun gelişigüzel devir ölçüm etmiştir. Okçuluk Federasyonunun gayretlerini müşterek katı arttırmıştır diyebiliriz. Hatta henüz fazla." dedi.

Başladıkları devir etkin lisanslı kemankeş sayısının 2 binlerin altında olduğu, bugün bu sayının 15-20 binlerin hakkında çıktığına ayraç fail Erdoğan, laflarını şöyleki tamamladı:

"Uluslararası turnuvalarda tahsil edilen madalyaların sayısı 5'e, 6'ya katlı durumda. Ve natürel ki olimpiyat altınıyla bunları taçlandırdık. Daha ast gözyaşı gruplardaki arsıulusal turnuva başarılarımız henüz yüksek. O çocuklarımız yetişkinde yarışmaya başladığı devir onların madalya toplayacağını göreceğiz. Bizim hedefimiz, dünyada okçulukta zirve. Yani şu anda Kore'nin nehiy etmiş olduğu zirveyi hedefliyoruz. 5 parça olimpiyat altını var. Bunlardan dördünü Kore, bir tanesini Türkiye aldı. Geçen olimpiyatlarda tamamını Kore almıştı, 4'te 4 yapmıştı o zaman. Şimdi müşterek ahir olimpiyatlarda, tığ aha burada henüz müşterek tomar değerli hedefliyoruz. Altının indinde gümüşlerimiz, bronzlarımız olacak ihtimal fakat tığ okçuluktan henüz baş döndürücü madalyayla ülkemize döneceğimize eminiz. Alttan baş döndürücü elleme müşterek evlat geliyor. Milli kol hocalarımız kadrosu kurmakta, seçmekte baş döndürücü zorlanıyorlar ve korkunç müşterek rakiplik mevcut bunun için. Bu rekabet, bu nazarıitibar natürel ki bu sistematikle beraber, bu gayretlerimizle bu arada gerçekli başarıya dönüşecektir."

"Geleneksel sporlardaki gelişim, kültürün korunmasını getirir"

Ödül töreninden ilkin de kalabalığa seslenme fail Bilal Erdoğan, akıbet 3 yılda en çabuk büyüyen federasyonun Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu bulunduğunu belirterek, federasyonun lisanslı sportmen sayısında evvel 10 federasyon arasına gireceğini ve anadan görme sporlarda kurulan ayrımlı 4 federasyonun, anadan görme sporların henüz ciddi, henüz profesyonel, henüz disiplinli yapılmasını sağladığını söyledi.

Geleneksel sporlardaki gelişimin, müşterek milletin kültürünü müdafaasını ve kimliğini yaşatmasını da yanı sıra getirdiğine inandığını özetleyen Erdoğan, "Çünkü dünyada kaç kültürler maatteessüf unutulmaya mahkum. Bunların yaşatılması esasen dünyanın zenginliğinin yaşatılmasıdır. Hayvan ırkının kaybı kesinlikle kayıpsa, müşterek kültürün, gelenekselliğin kaybolması henüz iri müşterek kayıptır." ifadesini kullandı.

Bir musahabe önleyen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise anadan görme okçuluğun akıbet 10 yılda kıvrım etmiş olduğu mesafeyi görmekten büyüklük duyduğunu anlatarak, Ümraniye Belediyesi kendisine gelişigüzel sene düzenledikleri festivallerle anadan görme sporlarını bitmeme ettirme misyonuna yardım sağlamaya bitmeme edeceklerini dile getirdi.

Kazananlar ve ödüller

Yarışların arkası sıra 6 kategoride dereceye girenler anlaşılan oldu.

8-9-10 gözyaşı katışık kategoride birinciliği Muhammed Samet Yaman, ikinciliği Ömer Faruk Karadeniz, üçüncülüğü de Eğmen Ahmet Altın elde etti. 11-12-13 gözyaşı katışık kategoride de Hamza Tutar birinci, Göktuğ Karabal ikinci, Emir Yusuf Aksoylu üçüncü oldu.

Paralimpik kategoride Cemil Yılmazlı'nın birincilik, Turgay Arslan'ın ikincilik, Başaran Sağlam'ın üçüncülük kazanılmış olduğu yarışlarda, dinç hanımlar kategorisinde Lemika Handan birincilik, Zehra Efe ikincilik ve Şevval Al de üçüncülük başarısı gösterdi.

Yarışın dinç rical kategorisinde de birincilik İbrahim Etem Lafçı'nın, ikincilik Emir Yalçıntaş ve üçüncülük de Akın Bayraktar'ın olurken, iri hanımlar kategorisinde yarışan Özge Şengül birinci, Ayşegül Demirbağ Çalışkan ikinci ve Tuğçe Torun da üçüncü oldu.

Dereceye giren okçulara, yürek ve madalya ile 500 liralık ile 4 bin liralık ortada mütebeddil servet ödüllerini, Bilal Erdoğan, İsmet Yıldırım, Abdulaziz Aydın ve Cengiz Toksöz tanıştırma etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ