USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi bilimsel teşrikimesai protokolü imzaladı

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, dü darülfünun ortada kurumsal ortaklaşa iş düşüncesince hazırlanmakta olan protokole törenle imza attı.

Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi bilimsel teşrikimesai protokolü imzaladı
17-01-2022 09:59

Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi eğitim, talim ve bilimsel çalışmalarda teşrikimesai gerçekleştirmek az daha protokol imzaladı. Protokolü, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Girne Üniversitesi Rektörlük binasında meydana gelen törenle imzaladı.

Törende, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, Rektör Danışmanı Ümmet Artuç ve Protokol Müdürü Neriman Kantarcı haremlik ederken, Girne Üniversitesi hesabına Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu'nun birlikte Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner ve Genel Sekreter Fehmi Tokay apiko bulundu.

İmzalanan protokol, dü darülfünun arasındaki işbirliğini özendirmek, ilişkileri desteklemek, yükseltmek ve bu kapsamda gerektiğinde akademisyen görevlendirilmesine bağlı kökler ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. Protokol, araştırman ve bilimsel neşriyat değişiminden eş incelemelerin yapılmasına genişliğinde enli bir çerçeveyi kapsıyor.

İş birliği protokolünü üniversiteleri hesabına imzalayan Prof. Dr. Salihoğlu ve Prof. Dr. Ünüvar, törende birer musahabe da yaptı.

“Ankara Üniversitesi'ne bugüne genişliğinde verdikleri dayanaklık etmek düşüncesince teşekkürlerimizi sunuyoruz”

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu laflarına Türkiye Cumhuriyeti'nin esaslı üniversitelerinden Ankara Üniversitesi'nin rektörünü ve yetkililerini ağırlamaktan bereket duyduklarını tabir ederek başladı. Ankara Üniversitesi'nin, Girne Üniversitesi'ne kuruluşundan buyana diş hekimliği, ahbaplık ve bilgi literatür basamak değişik bölgelerde katkıda bulunduğunu tabir fail İlkay Salihoğlu, bu katkıların süreceğine bulunan inancını dile getirdi.

Salihoğlu, Girne Üniversitesi'nin 2016'da ahi büyüklenme Yakın Doğu Üniversitesi'nin Denizcilik Fakültesi'ni devralması ile çıkmış bulunduğu yola, zaman toplanmış 14 fakülte, 7 akademi ve 3 enstitü ile bitmeme ettiğini belirtti.
Kuzey Kıbrıs'ta içerisinde Denizcilik ve Havacılık ve Uzay Bilimleri fakülteleri mevcut bir tane darülfünun olduklarını tabir fail Salihoğlu, rastgele dü bölgede simülatörle de desteklenen bir terbiye verdiklerini vurguladı.
Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültelerinin bu sene evvel mezunlarını vereceğini de dile getiren Salihoğlu, darülfünun şekilde bilimsel neşriyat ve araştırı yapılmasına da ehemmiyet verdiklerini ve bunu isteklendirme ettiklerini söyledi.

Girne Üniversitesi'nin zaman yüzdelik 35'i arsıulusal kazanmak az daha toplanmış 3900 mektepli ve 300 talim görevlisi ile terbiye ve öğretime bitmeme ettiğini kaydeden Salihoğlu, faaliyetlerini yürütürken apayrı üniversitelerle de işbirliğine ehemmiyet verdiklerini hatırlatarak Ankara Üniversitesi'ne, imzalanan protokol düşüncesince teşekkürlerini sundu.

“Biri güre ve ufku bariz başkası mümessil dü üniversitenin işbirliğini sonuç aşama ehemmiyetli buluyoruz”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise rüçhan şekilde menfaatlerini çağırma ettikleri ve ağırladıkları düşüncesince Girne Üniversitesi yetkililerine teşekkürname etti. Girne Üniversitesi'nin endamsız müddette büyüdüğünü, sunmuş bulunduğu gelişime bariz bölgelerde terbiye imkânı ile ufku bariz bir büyüklenme bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Necdet Ünüvar, bu sene 76'ıncı yaşını kutlayan, 72 bin mektepli ve 3 bin iptidai beniz bilimsel nitelikli personele ehil Ankara Üniversitesi'nin ise esaslı bir geçmişe ehil bulunduğunu hatırlattı.

Necdet Ünüvar, Girne Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi'nin örtüşen eş alanları bulunduğunun altını çizdi.
Bağımsız ve tedricen güçlenen bir büyüklük bulunduğu genişliğinde kendilerinin bir parçası basamak de gördükleri KKTC'yi baş döndürücü önemsediklerini vurgulayan Ünüvar, adadaki üniversitelerin hem Türkiye bununla beraber hayattaki değişik terbiye kurumları ile kurduğu ilişkilerden, tedricen büyümesinden ve gelişmesinden baş döndürücü iri sevinme duyduklarını tabir etti.

Ünüvar, KKTC'deki terbiye kurumlarıyla ortaklaşa iş yapmayı kendilerine müteveccih bir envestisman şekilde gördüklerini söyleyerek, giriş gerçekleştirmek genişliğinde bu iş birliğini sürdürmenin önemine aksan yaparak da sonsuz efor talip bir proses bulunduğunu hatırlatarak laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ