USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın Ziraat Bankkart'ı yenme stratejisi "takım" ol

Halkbank Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Taner Atik, ekip adına akım etmeleri biçiminde AXA Sigorta Efeler Ligi play-off finalinde eşleştikleri Ziraat Bankkart'ı yeneceklerini belirtti.

Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın Ziraat Bankkart'ı yenme stratejisi
27-04-2022 13:08
Ankara

Halkbank, finalde eşleştikleri birlikte ayrıksı Ankara kadrosu Ziraat Bankkart ile ferda Başkent Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

Halkbank Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Taner Atik, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, takımının CEV Challenge Kupası finalini kaybettikten sonradan zihnî kendisine düşme yaşadığını söyledi.

Kupa dönüşü Arkas Spor ve Fenerbahçe HDI Sigorta maçlarını da kaybettiklerini anımsatan Atik, ekibi baştan ayağa kaldırmanın emeksiz olmadığını anlatım etti.

Kulüp, beceri ekip ve oyuncularla bu hali hâllenmek düşüncesince güç harcama ettiklerini dile getiren Atik, "Arkas Spor ile play-off'ta eşleştik. İlk maçı alanımızda güzel oynamamıza karşın kaybettik. Maçtan doğrudan sonradan sahanın ortasında sporcularımla birlikte derinti yaptım. 5 sene önceki yaşadığım birlikte tecrübeyi onlara anlattım. O tecrübemde gene hakeza birlikte maçı kaybetmiş, böylelikle böke olmuştuk." niteleyerek konuştu.

Konuşmalarının arkası sıra oyuncularının güveninin geldiğini aktaran Atik, Arkas Spor'u hem deplasmanda tıpkı zamanda alanlarında yenerek seride 2-1 yaptıklarını ve finale çıktıklarını belirtti.

Atik, finalde birlikte ayrıksı Ankara ekibi Ziraat Bankkart ile eşleştiklerini hatırlatarak, şöyleki bitmeme etti:

"Ziraat Bankkart'ı ve dinç antrenörü Mustafa Kavaz'ı kutlama kartı ediyorum. Genç birlikte antrenöre karşı, dinç birlikte çalıştırıcı kendisine savaş edecek olmaktan da akıbet basamak öz saygı duyuyorum. Hak edenin kazanacağı birlikte hızlı olmasını diliyorum. Güçlü birlikte rakibe dirlik aşırı mukavemetli birlikte düzen ortaya koymamız icap ettiğini biliyoruz. Ziraat Bankası atakta ve blokta ligin en ehemmiyetli ve en fizikli takımlarından birisi. Bunun bilincindeyiz. Hep söylerim, karşılaşma başlamadan o maçın hikayesi başlamaz. Bu maçın biraz manası var. Bankalar derbisi, Ankara derbisi. Bu yalnızca Türkiye'de izlem edilen birlikte derbi değil. Yıllardır fair-play çerçevesinde savaş ediyoruz. Her maçtan sonradan dünyanın ayrı ayrı yerlerinden aşırı birlikte tomar mesajlar alıyorum. Herkesin bu derbiyi izlem ettiğini biliyorum."

"Halkbank, değme devir ekipman oyunu oynayan uçan top ekibi oldu"

Oyuna gereğince takımda sonsuz yer değiştirme yapabildiklerine dikkati çekici Atik, şu ifadeleri kullandı:

"Halkbank, tek devir birlikte oyuncunun yada 6 oyuncunun üstüne oturmuş birlikte ekipman olmadı. Halkbank, değme devir ekipman oyunu oynayan uçan top ekibi oldu. Bu sene de aynısını yaptık. Play-off serisinde yaptığımız aktör değişimleri kütle evresinde da yaptığımız şeylerdi. Bizim takımımızda sabah akşam birlikte yer değiştirme var. Bizim gücümüz de buradan geliyor. Bazı genel ağ siteleri ve içtimai iletişim araçları hesaplarında haftanın en skorer aktörleri seçiliyor. Bizim oyuncularımızdan hiçbirisi o ankette önde gelmiyor. Biz de ön plana çıkan birlikte aktör yok. Ön plana çıkan birlikte ekipman var. Bizim gücümüzün sırrı ekipman olmaktan geçiyor. Önümüzdeki maçlarda da bire birlikte gücü sahaya ulaştırmak düşüncesince mücadelemizi ortaya koyacağız."

"Artık final korkmak yetmiyor, finali tashih etmek istiyoruz"

Taner Atik, hepsi emeklerin karşılığının alınacağı o parçaya geldiklerini vurgulayarak, "Şampiyonluğu ve finali oynamayı bilici birlikte takıma dirlik savaş edeceğiz. Bizim de takımımız sabık sene finaller oynadı fakat bundan hakeza final korkmak yetmiyor, finali tashih etmek istiyoruz." niteleyerek konuştu.

Atik başkaca Ankara izleyicisini pik gelmesini ve bu dörtköşe anlara şahitlik etmesini istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ