USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Halterle yaşamı mütebeddil müşahede sakat Dursun Hayran'ın gayesi evren şampiyonluğu

Görme Engelliler Halter Milli Takımı sporcusu Dursun Hayran, köyünde senelerce çobanlık yaptıktan sonradan müşterek psikoloğun tavsiyesi hakkında başladığı halterde, evren şampiyonasında değerli madalya hedefliyor.

Halterle yaşamı mütebeddil müşahede sakat Dursun Hayran'ın gayesi evren şampiyonluğu
04-10-2021 12:42
Ankara

Sivas'ın Ayranlı Köyü'nde mânialı biri şekilde güç koşullarda ana ve babasıyla çocukluk yıllarını geçirdiğini özetleyen 37 yaşındaki ulusal halterci Dursun Hayran, "Spora başlamadan ilkin köyde hayvanlarımızı otlatıp, babamlara iane ediyordum. Görme mânialı müşterek ferdin karye yaşamı yaşaması ince zor. Çünkü köyde rastgele obje görmeye dayalı. Benim rüyet engelim anadan doğma sayılabilir, müşterek çiftteker kazasıyla da şimdi baş döndürücü ilerledi." dedi.

Engelliler düşüncesince karye yaşamı ile site yaşamı ortada baş döndürücü ayırt bulunduğunu anlatım fail ulusal halterci, "Köyde adımını attığın devir balçık batağına saplanabiliyorsun. Görme mânialı müşterek ferdin iane almadan karye yaşamı yaşaması ince zor. Hayvanları otlatırken güçlükler yaşıyordum. Hayvanlardan biri ekine girdiğinde hayvanı göremiyordum ve hars hak sahibinden reaksiyon alıyorduk. Tabii ego rüyet mânialı olduğumu anlatsam da onların baş döndürücü anlayacağı yoktu, anlamıyordu." niteleyerek konuştu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde yetişek gören Dursun Hayran, müşterek hastanede rüyet mânialı psikoloğun spor yaptığını, kendisinin de yapabileceğini referans etmesi üstünde spor kulüplerini araştırdığını belirtti.

Ardından müşterek kulüple anlaşarak haltere başladığını, sporun yaşamına baş döndürücü obje kattığını özetleyen ay-yıldızlı halterci, "Üniversiteyi okumama üstelik spor asistan oldu. Hocalarım senin bünyenin haltere alışmış dedi. Çünkü ego halteri bilmiyorum, elden söylence halterciler Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu abilerimizi biliyordum." dedi.

"Dünyada özlük kilomda müşterek numarayım"

"Halteri yapmama Ersin Akyüz hocam ve federasyon yetkilileri asistan oldular." diyen Dursun Hayran, "Türkiye şampiyonasına katıldığımda 'sen bunu yapabilirsin' dediler ve hakkıyla de yaptım. Şu anda dünyada özlük kilomda (115 kilo) müşterek numarayım diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Dursun Hayran, halterin birlikte meraklı şekilde judo yaptığını hatırlatarak, "Judoda da derecelerim var, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altıncı oldum. Halen judoda ulusal takımdayım. İlk benim spora başlamam halterle oldu, şu demek oluyor ki haltere ayrı müşterek sevdamız var. Bu spor sevilmezse katiyen yapılamaz." biçiminde konuştu.

Milli sporcu, "Haltere başladıktan sonradan ilkin katıldığım Türkiye şampiyonasında ikinci oldum, şimdi sonradan Türkiye şampiyonu olup ulusal takımda toprak aldım. Türkiye'den sonradan evren şampiyonasında ikincilik ve üçüncülük elde ettim. Sonra atletizmde gülle atmada Türkiye şampiyonu oldum." niteleyerek konuştu.

Uluslararası bölgede elde etmiş olduğu başarılara müteveccih de Dursun Hayran, "Yurt haricinde ilkin madalyamı, Amerika'da aldım. Madalyayı alıp üniversiteye geldiğimde sınıftan müşterek dostum 'Madalyayla geldin burada iklim atıyorsun, gel benimle müşterek judo yap' dedi. İlk ilkin korktum müşterek yerini acıtacağım niteleyerek ancak baş döndürücü güzel fen bilmiş olduğu düşüncesince rektörün, ekol müdürümüzün karşısında beni küçük müşterek teknikle yere serdi. Orada anladım ki arama edemediğin güç senin değildir." yorumunda bulundu.

"Göreneller Okulu'nda gövde eğitimi öğretmeniyim"

Sporun yardımıyla ekmeğini eline aldığını anlatım fail ulusal halterci, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da Göreneller Okulu'nda gövde eğitimi öğretmeniyim. Orada da tecrübelerimize isnaden öğrencilerimize spor yerine taraf vermeye çalışıyoruz. Hedefim, Gürcistan'da Dünya Şampiyonası'nda evren rekoru kırarak böke olmak. Yüksek müşterek ihtimalle evren rekorunu kıracağım. Bu da öğrencilerime dayanıklı oluyor, öğrencilerim de bana bakıyor, 'Dursun hocam, sen hakeza yapıyorsun, tığ de yapabilir miyiz' diyor. Ben de hastalık yapamayasınız diyorum, onlar da canla başla spora bitmeme ediyor. Öğrencilerim, rüyet engelli, otistik mânialı ve down sendromlu. Onlardan da onlarca evren ve Avrupa şampiyonu bakmak düşüncesince savaşım veriyoruz."

"10 senedir Türkiye rekorunu ego kırıyorum"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ve federasyona desteklerinden ötürü teşekkürname fail Dursun Hayran, engellilere tavsiyelerine bağlı de şöyleki konuştu:

"Hocalarım anlatana denli sporu yapacağıma inanmıyordum zira ego rüyet engelliyim. Halteri elbette kaldırayım yada judoyu elbette yapayım. Hiç müşterek arkadaşımız ön yargılı yaklaşmasın, rastgele ferdin içinde müşterek mücevher vardır. Ben ilkin katıldığım Türkiye şampiyonasında ikinci oldum ancak şimdi sonradan Türkiye rekorunu tek hiç kimseye bırakmadım. 10 senedir Türkiye rekorunu ego kırıyorum. Benim sıkletimde en arkamdaki insana minimum 70-80 kilogram ayırt atarak müşterek numara oluyorum."

"Engelli nasip arkadaşlarımız banko müşterek spor kulübüyle, spor federasyonlarıyla tanışsın" diyen ulusal halterci, "Spor il müdürlükleriyle irtibata geçsinler tam olarak yapacakları müşterek spor var. Spor elden maddesel açıdan müşterek yarar sağlamıyor. Bunun indinde toplumsal aktiviteler, arkadaşlar, mekân kazandırıyor, koltuk talih kazandırıyor. Normalde Dursun Hayran'ı kimesne tanımaz, ancak beni hepsi tanıyor şu an. Onun düşüncesince spor yapıyoruz, mutluyuz, güzel ki de spor var." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ