USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Haluk Özsevim: 'Sportif açıdan mücadeleci bir yarış bekliyoruz'

Tour of Antalya Proje Direktörü Haluk Özsevim, bu sene Tour Of Antalya'da mücadeleci bir yarış beklediklerini anlatım etti.

Haluk Özsevim: 'Sportif açıdan mücadeleci bir yarış bekliyoruz'
04-02-2022 14:29

Bu sene 10 - 13 Şubat tarihleri ortada 4. defa düzenlenecek bulunan Antalya Bisiklet Turu (Tour of Antalya) öncesinde Tour of Antalya Poje Direktörü Haluk Özsevim, İhlas Haber Ajansı muhabirine dolaşma kendince açıklamalarda bulundu.

Özsevim, bu sene turun deli dolu yayınlanacağını tabir ederek, “Biz kısaca 6-7 sene ilk Antalya'da Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, STK'ların önderliğinde projeyi ürettiğimizdeki amacımız şuydu; Antalya'yı ve Türkiye'yi çiftteker destinasyonu biçimine getirmek. İkincisi bundan sağladığımız yarar ile Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmak. Üçüncüsü de Türkiye'de çiftteker sporunun büyüme göstermesine katkıda bulunmaktı. Çok hevesli ekiplerle akıntı ettiğimiz düşüncesince de aşırı aceleci tarz büküm ettik. evvel ast kütle bulunan 2.2 tarz bisikletinden başladık. 3. sene kabilinden endamsız müddette en yukarı segment bulunan 2.1'e ulaştık. Yarışa da hedeflediğimiz ülkeler, hedeflediğimiz takımları getirmeye başladık. Çünkü 2.1'e geldiğinizde hâlâ yukarı ölçüde konukları ikrar ediyorsunuz.

Türkiye şu demek oluyor ki Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'ndan ötürü aşırı görmüş geçirmiş bir ülke. Biz 2.1'de bu sene düşüncesince geldiğimiz noktada dünyanın en yukarı segmentteki 40 takımının 12'sini Tour Of Antalya'da ağırlayacağız. Bu yılın iyi vakalarından bir tanesi etaplarımız aşırı keyifli. Tanıtım dair emlak dışından kısaca 20 kıta matbuat personeli geliyor. Bu sene deli dolu neşriyat vakası da çözüldü. Buradan mukteza bulunan deli dolu neşriyat desteğini Kültür Turizm Bakanlığı ve Turizm Geliştirme Ajansı eliyle elde etmiş bulunduk. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da aşırı dayanak veriyor bu işe. Hem sportif manada hem lansman yönünde 5. yılın böylelikle hedeflerimize ulaşmanın hazzı içerisindeyiz. Sportif tarafında da inşallah Türkiye ilerde olimpiyatlarda yarışacak sportmen ve takımları da yetiştirecektir. O devir bizim de bir katkımız olursa ne bahtiyar diyeceğiz daima birlikte” halinde konuştu.

“Sportif namına aşırı mücadeleci bir yarış bekliyoruz”

Avrupa ve Amerika'dan nice takımın bu sene Tour Of Antalya'ya ortaklık göstereceğini tamlayan Haluk Özsevim, “Bu sene tığ 13 ülkeden 23 kadro çağırma ettik. Aslında 100'e yaklaşan kadro ve değişik devletler buna başvurdu. Antalya aşırı ağır bir arzu almaktadır bu konuda. Biz takımları seçerken şuna nazarıitibar ediyoruz; turizmde de Türkiye'nin destinasyonu bulunan bölgelerden takımlardan seçiyoruz. Keyifle söyleyebilirim ki Rusya'dan, Almanya'dan, İtalya'dan, İngiltere'den, Hollanda'dan, Amerika'dan ekipler bu sene Tour of Antalya'da başlama alacaklar. 161 sportmen ile başlama alınıyor. Zaten azami 175 sportmen ile tarz bisikletinde başlama alabiliyorsunuz. 2 de Türk ekibi var. 2 kıta hevesli takımımız var. Onlar da Türkiye'yi özümleme edecekler. Sportif manada aşırı mücadeleci bir yarış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

"İskender'in fethedemediği Termessos'u bisikletliler fethedecek"

Tour Of Antalya'nın etaplarındaki farklılıklar kendince da bilgilendirme karşılayıcı Özsevim, açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü:

“Birinci gündüz etabımız Side Antik Kenti'nden başlayacak. Antalya - Alanya zımnında çıkıyoruz. Orada Belek sahasına girip golf tesislerini göstereceğiz. Yine rastgele sene yarışta bizim düşüncesince ehemmiyet bildirme fail Antalya Havalimanı'nın içine giriyoruz. Bu da dünyada katı yepyeni bir şey. Antalya Havalimanı'ndan sonraları emektar Lara yolu üstünden Akra Hotel'in uğrunda bitireceğiz. İkinci gündüz yarışın ece etabı. Kemer - Antalya etabı. Zor bir etap. Yaklaşık 180 km. Geçen seneye layıkıyla hâlâ da zorlaştırdık. Kemer'den yarışmacılar başlama alıyor. Olimpos'a inecekler. Tekrar Kumluca kabilinden bir tırmanma var. Mavi Kent etrafından dönerek yeniden Adrasan ve Olimpos üstünden tırmanma yaparak Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda finişe gelecekler. Gerçekten ağır bir aşama fakat izlemesi dört dörtlük olacak. Üçüncü gün, 3 senedir yaptığımız ve bundan böyle bizim düşüncesince de standarda oturan aşırı değişik bir etap. İki antika şehir ortada yapılıyor. Aspendos'ta başlayacağız. Aspendos'un zamanı mekanın içinde imza törenimiz olacak. Daha sonraları başlama ile baş başa Termessos'a yarışacaklar. İskender'in fethedemediği Termessos'u bisikletliler fethedecekler. Çok iyi bir aşama ve onu da izlemesi aşırı keyifli. Dördüncü günde de Antalya - Antalya etabı. Orda da bir ayrımlılık var. Antalya Akvaryumu'nun içinde imza töreni yapıyoruz. Bisikletliler Avrupa'nın ve dünyanın en iri kanallarından bir tanesi bulunan akvaryumun içindeki tünelden geçiyorlar. Sonra startla baş başa gine Antalya'nın güzelliklerini geçerek Cumhuriyet Meydanı'nda bitme yapacağız. Pazar haset kısaca 4 kabilinden bitecek. Bütün Antalyalıları ve bisikletseverleri bitişe bekliyoruz.”

“Tur, mevki hususi bölüm iş birliğinin en ehemmiyetli örneği”

Tur sponsorlarına da yer veren Özsevim, “Tour of Antalya Türkiye'de meydana getirilen iri bir düzenleme ve dayanıklı bulunan bir organizasyon. Devlet hususi bölüm işbirliğinin en ehemmiyetli örneği. Biz kısaca 4 senedir bire bir sponsorlar adına eklendikten sonra bitmeme ediyor. Devletin iri desteğiyle yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Kültür ve Turizm Bakanlığı'na hassaten teşekkürname ediyorum. Çok ağır dayanak verdiler. Bu sene de Kültür Turizm Bakanlığı yayını çözdü. Turizm Geliştirme Ajansı'ndaki dört başı mamur yöneticilere de teşekkürname ediyorum. Bizim iri eksikliğimiz prodüksiyonu çözdük. Daha sonraları Antalya'ya geldiğimizde hassaten Valimiz Ersin Yazıcı ballanmak neredeyse Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve ast belediyelerimizin topu topu emniyetsiz bir ahenk içinde çalışıyoruz. Bu uyuma bir de devletin güven güçleri de katılmış olduğu devir tığ kısaca 2 bin şahsiyet iri bir familya oluyoruz. Turun sponsorları aşırı önemli. 4 senedir turu turizmin en ehemmiyetli markaları akçalanmış ediyorlar. Barut Grubu bu işin içerisinde. AKRA namına anne sponsorluğu üstlenen vaziyetteler. Antalya Havalimanı Deniz koca ve Bilgehan koca bu işi aşırı önemsiyor. Türk turizminin Avrupa'daki gururlarından Correndon Airlines 4 senedir bizle birlikte. 4. iri sponsorumuz da Burak Tombul gezinsel namına bu işi destekliyorlar. 4 sponsorumuzun da haricinde bâtın önemsiz fakat aşırı kalburüstü sponsorlarımız var. misal turda 150 kıta taşıt kullanıyoruz. Araçlarımızı Zemzem'den Ayhan Bey'den alıyoruz. Aslında Antalya'da bu ahacık hem familya ruhu oluştu tıpkı zamanda turun bir ruhu oluştu" diyerek konuştu.

“İklim değişikliği farkındalığını özümleme fail yeşil formamız olacak”

Haluk Özsevim, bu sene turda giyilecek formaları da tanıtarak, “Bizim 4 kıta anne formamız var. Birinci formamız hava değişikliği ile ilgili. Daha filhakika rastgele sene tercih ettiğimiz anne konu ile ilişik yeşil forma. Tamamen hava değişikliği farkındalığını özümleme fail şekil olacak. Prim kapısından sabık yarışmacılar ona layıkıyla benek alacak. İkinci formamız Correndon'un sponsorluğunda yaptığımız ve dağların kralı dediğimiz tırmanma etaplarını özümleme fail forma. Üçüncü formamız sprint forması onu da Diana ve Turistika namına anne sponsorluğunda yapıyoruz. Lider formamız mevcut o da macenta renkte. Yarışmacılar bunları yöneltmek düşüncesince ağır mücadele gösterecekler” halinde konuştu.

Keyifli bir yarış olacağını vurgulayan Haluk Özsevim, Antalya ve Türkiye'deki bisikletsever ve sporseverleri yarışa çağırma etti.

Bora Akyol- Oğuzhan Ort- Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ