USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Haluk Özsevim: 'Tour of Antalya artık talep edilen bir yarış oldu'

Tour Of Antalya Proje Koordinatörü Haluk Özsevim, bu yıl tahminî 80 takımın başvurduğunu, bunların içinden de arsıulusal boyutta 21 ekibi aldıklarını söyleyerek, "İlk kat tarihimizde 4 pare Türk ekibi arsıulusal bir müsabakada baş başa yarışacak. O da bizim düşüncesince m

Haluk Özsevim: 'Tour of Antalya artık talep edilen bir yarış oldu'
03-02-2023 12:10
Bu sene 5.'si düzenlenecek Tour Of Antalya powered by Akra, 9-12 Şubat tarihlerinde Antalya'da yapılacak. 15 ülkeden, 25 takım, 175 bisikletçi, birbirinden elleme ve kavi 4 aşamadan oluşan, toplamda 615 kilometrelik yarışta korkunç rakiplik edecek. Dünyaca adlı sanlı bisikletçiler, ‘Yeşil bir Gelecek' düşüncesince ayakçak çevirecek. Yarış öncesinde Tour Of Antalya Proje Koordinatörü Haluk Özsevim, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. 5. el düzenleyeceklerini hatırlatan Özsevim, "Heyecanlıyız, etraflı hazırlıklarımız tamamladık. Her sene hesabına koyarak gidiyoruz. Amacımız 2.1 kategorisinde dünyada en elleme yarışlardan birtanesini eş güdümlü etmek. Bu maksata adım adım da ulaşıyoruz. Tour of Antalya hoppadak bir spor dolaşma organizasyonu değil, ayrımsız vakitte bizim evvel günden bu yana projede amaçladığımız gaye Türkiye'nin çiftteker sporunda ve çiftteker turizminde adalet etmiş bulunduğu oranı almasıydı. Geldiğimiz noktada afiyetle söyleyebilirim ki sabık sene kestirmece 120 ülkeden 4 bin sporcuyu ağırladık. Bu sene de şu anda 75 ülkeden 2 bine andıran sportmen şu anda Antalya ve dalında dinlenme kampı yapıyorlar. Yani Çin'den de ekip geliyor artık, ABD dan da geliyor. Bu Tour Of Antalya'nın aha 5 sene ilkin başlattığımız bir ivmenin, itelemenin neticelerini almaya başladık" halinde konuştu.

"İlk kere 4 parça Türk ekibi arsıulusal bir müsabakada baş başa yarışacak"

Katılımın ne vaziyette bulunduğunun sorulması üzerinde Haluk Özsevim, "İlk sene 2.2'ydi bildiğiniz bunun şeklinde tur, 2.1'e çıktık. İlk sene ekip bulmada hakkıyla zorlanıyorsunuz. Yeni bir aktiflik sağlık misiniz diyorsunuz gücün bu sene elhak sportif manada azami 25 ekip alabiliyoruz, 175 sportmen alıyoruz. Bu sene kestirmece 80 ayrımlı ekip başvurdu, bunların içinden fakat 21'ini arsıulusal boyutta aldık. Çünkü bu yılın müjdeli ve elleme bir tarafı da var. İlk kere tarihimizde 4 parça Türk ekibi arsıulusal bir müsabakada baş başa yarışacak. O da bizim düşüncesince büyüklük verici. Dolayısıyla Tour of Antalya artık talep edilen bir yarış olmaya başladı. Biz de zat ülkenin gezim pazarına layıkıyla naşir sportif gücüne layıkıyla de seçiyoruz. Güzel gelişmelerden birisi de 2 parça World Tour ekibi geliyor, Amerika'dan geliyor takımlar. Onları açıklayacağız. İyi bir katışık he baş döndürücü çelimli ekipler geliyor. Tour Of Antalya'nın devir geçtikçe külfet derecesini arttırıyoruz. Böylece mevrut takımlarla uğraş kapasitesi de artıyor" niteleyerek yanıt verdi.

Tour Of Antalya'ya dünyaca adlı sanlı sporcuların da katılacağını anlatım fail Özsevim, "Şimdi insan vermeyeceğim gücün şaşırtı olacak. Dünyada şu anda çiftteker sporunda gündemde evvel 5'in içinde bulunan bir evren yıldızı, World Tour takımlarında biriyle doğacak inşallah" dedi.

"Her sene aşamaları güzelleştirmeye çalışıyoruz"

Her sene aşamaları güzelleştirmeye ve külfet derecesini arttırmaya çalıştıklarını vurgulayan Haluk Özsevim, "Bu sene evvel devir Manavgat-Antalya etabımız olacak. Manavgat-Antalya aşamasında alışılmış bildiğimiz Oymapınar'dan başlayacağız. Oymapınar'dan start nedenimiz 2 sene ilkin Cumhuriyet tarihinin en iri yangını olmuştu bildiğiniz bunun şeklinde Antalya'da. Bu sene temada ondan çevre çıktı. ‘Ormanları koruyalım, yeşil bir doğacak için' dedik. Oymapınar'dan başlayıp yangının bulunduğu yerlerden geçeceğiz ve meydana getirilen emek harcamaları da açıklamak istiyoruz ki bir hatırat ormanı da olacak orada. Sonra Antalya'da bitme yapacağız. İkinci devir evvel kere ekliyoruz bu sene, Demre'den Noel Baba'nın oradan başlatacağız, kilisenin oradan Antalya'ya gelecekler. Çok elleme bir etap. İnanılmaz sevinçli bir yol. Bu evreyi bu sene koyduk. Üçüncü devir yarışın ece etabı, onu da değiştirdik, az buçuk bir vakitler Kemer'de başlayıp Mantala'da, Antalya'da bitiriyorduk. Şimdi Kemer'de başlayacak, Tahtalı'da bitireceğiz bu sefer. Olimpos-Çıralı o bölgeden geçip Kumluca'ya geçecekler. Oradan yeniden bir tırmanma yaparak, o yarış tırmanma evreyi oluyor, Tahtalı'da Zeus'un bulunduğu yerde bitireceğiz. Tabii az buçuk hikayeleştiriyoruz da yarışı. Dördüncü devir alışılmış Antalya-Antalya etabımız var. Dördüncü günün ayrıcalığı, finişten 2 vakit ilkin gelişigüzel sene yaptığımız farkındalık sürüşü yapacağız. Geçtiğimiz sene Spor Bakanımız, valimiz, şehremaneti başkanımız, kentin etraflı bileşenleriyle baş başa 500 şahsiyet bir sürüş olmuştu. Bu sene de inşallah farkındalık sürüşünü gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu.

"Amacımız ormanların türkiye ve evren düşüncesince önemini vurgulamak"

Tour Of Antalya'nın teması bulunan 'Yeşil bir doğacak düşüncesince gelişigüzel daim baş başa ormanlarımızı koruyalım' üzerinde da bilgelik verici Haluk Özsevim, "Biz esasen 2 sene ilkin buna değişmeyen verdik. İçimiz yandı o orman yangınlarında. Yaklaşık 30-40 kilometrekarelik bir düzlük yandı. Orman Bakanlığı orada emniyetsiz bir çalışmayla 2 sene kabil endamsız bir müddette nice alanın yeşillendirme emek harcamaları başladı. Biz bunu açıklamak istiyorduk gücün sabık sene baş döndürücü yeniydi. Hemen yangından 1 sene sonradan olmazdı. O nedenden dolayı bu seneye erteledik. Amacımız hem tabiat sevgisinin ve ormanların, türkiye ve evren düşüncesince önemini vurgulamak hem de bu denli iri bir faciayı göstermekti. Buydu, bu bir duruma getiriyoruz niteleyerek az buçuk da motivasyon eylemek kabil bir düşüncemiz var. Orada bir hatırat ormanı oluşturuyoruz” değerlendirmesini yaptı.

"Bütün seyircileri bekliyorum"

Keyifli bir yarış olacağını kail Sevim, "Bütün seyircileri bekliyorum. Özellikle piyasa haset orayı bir şenlik havasına, spor festivali havasına çeviriyoruz. Sizlere ve seyircilerimize de teşekkürname ediyorum. Herkesi yarışımıza çağırma ediyoruz" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Enes Gümüş - Uygar Aydın

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ