USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hamsik: 'Lider olmanın keyfini çıkarıyoruz'

Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Hamsik, önder olmaktan hem bahtiyar bununla beraber çalımlı olduklarını belirterek, "Tabii ki tepede kalmanın emeksiz olmayacağının, çetin olacağının farkındayız. Bu yönde çalışmalara bitmeme ediyoruz" dedi.

Hamsik: 'Lider olmanın keyfini çıkarıyoruz'
26-10-2021 19:08

Bordo-mavili topçu Marek Hamsik, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları önceleri matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor'un Slovak futbolcusu, önder olmaktan hem bahtiyar bununla ortak çalımlı olduklarını belirterek, "Tabii ki tepede kalmanın havadan olmayacağının, güç olacağının farkındayız. Bu yönde çalışmalara bitmeme ediyoruz. Burada işime odaklanmış durumdayım. Hayatımın tadını çıkarmaya ve işimi ağız ağıza elleme derecede hazırlamaya çalışıyorum" sanarak konuştu.

Uğurcan Çakır'ın tam ortak ağabey bulunduğunu dile getiren Hamsik, "Hem burada yetik bununla ortak buranın yetiştirdiği en ehemmiyetli oyunculardan ortak tanesi. Dolayısıyla onunla bu arada olmaktan baş döndürücü mutluyuz. Takımımızda deneyimli arkadaşlarımız da var. Sadece daim bu arada birimize iane ederek işlerimizi en elleme halde hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamsik, 34 yaşlarında bulunmasına rağmen emek vermek temposunun yüksekliğiyle ilgilendiren soruya ise, "Aslında meraklı ayak topu kariyerine bakmış olduğunuzda şimdi değişik proses görüyorsunuz. Sahada geçireceğiniz 1 saatlik egzersiz süresi, sizin ödeşme kalmanız ve ya kendinize bakmanız düşüncesince ehliyetli proses değil. İdman ile baş başa yediklerinize, içtiklerinize, uykunuza kısaca hayatınızın tamamına özen etmeniz gerekiyor. Ben de yaşımı düşündükçe bunlara özen ederek bu halde yaşamaya çalışıyorum" yanıtını verdi.

Birçok oyuncunun Çin'i akıbet durak adına görmesi fakat kendisinin şimdi sonradan Avrupa'ya dönmesine bağlı Hamsik, "Belki de benim kafamda bulunan oydu. Çoğu insanoğlunun akıbet durak adına görmüş olduğu ortak arazi Çin. Ben de kontratımı er sonlandırdım. Tekrar yukarı ölçüde oynamaya sürdürmek istedim. Türkiye'de iri takımın formasını giyiyorum. Bu formayla bökelik savaşı veriyorum. Bu da beni baş döndürücü bahtiyar ediyor" ifadelerini kullandı

Hamsik, takımdaki dinç oyunculara gösteriş manken olması, Berat ve Abdülkadir Ömür'ün de kendisiyle ilgilendiren icra ettiği açıklamalarla ilgilendiren adına ise şunları söyledi:

"Takım arkadaşlarınız sizden bu derece elleme laflarla bahsedince bahtiyar olursunuz. Ben de arkadaşlarımdan bu lafları duyar duymaz bahtiyar oluyorum. Berat'a geldiğimde geçmiş özellikle ona da söylemiştim, 'Eğer hakeza bitmeme edersen, bu halde adına koya koya bitmeme edersen ulusal takıma da kesinlikle gideceksin' demiştim. Zaten ulusal takıma seçildi orada da oynadı. Onun düşüncesince baş döndürücü iri etap oldu. Abdülkadir yaşam bence Türkiye'nin en iri kabiliyetlerinden ortak tanesi. Zaten ne derece dirayetli bulunduğunu hepsi görüyor. Son maçta bizim düşüncesince anahtar roldeydi, o da bizlere akıbet maçta asistan oldu."

Sakatlığı acemi atlatmasına rağmen Göztepe maçında sahada olmayı istediğini vurgulayan deneyimli futbolcu, "Hocamla yaptığım baş döndürücü hususi ortak mülakat değildi aslında. Zaten hocayla aramızda yaptığımız daim konuşmalar. Tabii ki ego de değme aktör üzere kulübede olmaktansa geçmiş 11'de oynamayı yeğleme ettiğimi söylemiştim" halinde konuştu.

Hamsik, şimdi ilkin biçim giydirilmiş olduğu Napoli'nin de namağlup önder olmasıyla ilgili, "İki kol da şu an lider. Umuyorum şu anda hakeza bitirecekler. Sezon böylelikle hakeza biterse ayrımsız anda dü partiyle ego de bunu kutlamış olacağım" dedi.

Taraftarlara da ileti gönderen Hamsik, "Tüm kentin hayalinin bökelik bulunduğunun ve beklentilerinin baş döndürücü efdal bulunduğunun ego de farkındayım. Şu anda hemen 10 karşılaşma tamamlandı. Ligin tamamında namağlup kullanmak havadan olmayacak. Mutlaka bu takımın berabere kalacağı ve ya kaybedeceği maçlar da olabilecektir. Benim taraftarlardan beklentim, biçimsiz gittiğinde, istemediğimiz halde kaybettiğimiz maçlardan sonradan onlardan bu desteği bekliyoruz. İlk sıradayız. İlk tam olmanın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. mühim bulunan işin böylelikle geçmiş ırada kalabilmek. Ama şu anda liderliğin tadını çıkartıyoruz" dedi.

Gökmen Şahin - Ozan Köse

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ