USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hamza Hamzaoğlu: 'Kasımpaşa maçıyla geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Kasımpaşa maçıyla dobra bir baş yapmış olup geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz" dedi.

Hamza Hamzaoğlu: 'Kasımpaşa maçıyla geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz'
19-10-2021 15:29

Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda GZT Giresunspor'a 2-0'lık adet ile yenmiş kendisine sahadan ayrılan Çaykur Rizespor, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman önceleri izah önleyen Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Kasımpaşa maçında ellerinden gelenin fazlasını yaparak sahadan galip ayrılmaya odaklandıklarını belirtti.

GZT Giresunspor karşılaşmasında hakemin baş döndürücü ağırbaşlı bir değişmeyen verdiğini ve takımının dengesinin er dakikalarda bozulduğunu tamlayan Hamzaoğlu, “Aslında pik çirkin başlamadık. Oyun da mükemmel istediğimiz kabil giderken tahminde sıfır bir al yetişkin ile karşılaştık. Bana mucibince hala ağırbaşlı bir karar. Hemen önceki konuş ve rakip topu topu kenara akıllıcasına alıyor. Orada Holmen yetişebilir. Bariz bir gol şansı değil, rakip çaprazdan vuracak. Haliyle kalecimiz Gökhan kurtarabilir. Direkt al yetişkin ağırbaşlı bir karar. Hala bu görüşümün arkasındayım. Sonradan izlediğimde de aynısını gördüm. Hakem baş döndürücü er bir değişmeyen verdi. Yapacak bir obje yok” ifadelerini kullandı.

“Şanssızlıklar yaşadık”

Oyuncu hatalarıyla baş başa maç düzeninin bozularak dümdüz mağlubiyetler aldıklarını dile getiren Hamzaoğlu, “Başakşehir maçıyla başladık. Oyun güzel giderken gene bir basiretsizlik, talihsizlik yaşadık. Hiçbir oyuncunun yapmayacağı hadiseler oldu. Alper kalemize akıllıcasına topu topu sürdü. Pozisyon gol ile sonuçlandı. Galatasaray maçında ceza vuruşu kaçtı. Evet, ceza vuruşu kaçabilir bu alışılagelen bir şey. Arkasından Joel'in çizgiden içeriye atamadığı ferde vardı. Dakika 90+11, 3 parça faulün ardı sıra mevrut bir yenilgi golü yaşadık. Giresun maçına erişince 11'e 11 bitmeme etseydik en azından yenileceğimiz bir maç değildi. Belki kazanabileceğimiz bir maçtı sanarak düşünüyorum. Ama akıbet 3 haftayı ele aldığımızda 0 puanımız var. Olumlu bir semere alamadığımız 3 haftalık bir dönem oldu. Fikstürün dezavantajı kendisine da görmek kolaydır bunu. Başakşehir'i, Giresun'u burada, Galatasaray'ı deplasmanda oynamış olsaydık baş döndürücü ayrımlı olabilecek maçlardı. Ama bu haftaları iyisiyle kötüsüyle geçirdik” dedi.

"Kasımpaşa maçıyla geçmişe sünger çekiyoruz"

İşlerinin baş döndürücü şimdi zorlaştığını ancak on paralık yılmadan azimle çalıştıklarını tabir fail Hamzaoğlu, “Şimdi 9 hafta böylelikle 1 nokta ile ligin dibindeyiz. İşimiz baş döndürücü şimdi zorlaştı bir tığ umudumuzu kaybetmedik. Geldiğimiz günden bu yana takımda baş döndürücü müspet tebeddülat görüyoruz. En azından sahada uğraş görüyoruz. Bir şeyler etme çabası görüyoruz. Bence Kasımpaşa maçı arka dönüşün başlangıcı olabilecek bir maç. Çok ehemmiyetli bir maç olacak bizim için. Kendi bölgemizde oynayacağız, haliyle avantajlar bizim lehimize. Bu avantajları güzel değerlendirip, Kasımpaşa maçıyla güzel bir giriş yapmış olup geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz. Ondan sonradan da şimdi tehlikesiz adımlarla, şimdi moralli, en azından kazanabileceğimize inancımızı pekiştirip şimdi güzel bir halde sefer alabiliriz” biçiminde konuştu.

"Sakatlar ve cezalılar bahanem değil"

Sakat ve cezalı oyuncularının bulunduğunu ancak bunları mazeret etmeyerek elinde bulunan kadroyla en iyisini hazırlamaya çalıştığını dile getiren Hamzaoğlu, “Tabii beraberinde sakatlıklar kabil şanssızlıklar da yaşıyoruz. Bunları çabucak bilgelik notu düşüncesince anlatıyorum. Yoksa bunların hiçbiri mazeret değil. Sonuçta ne olursa olsun başarmalıydık sanarak düşünüyorum. Ama bunların bütünü de aktif fiil oldu, olmadı değil. Şimdi söylediğim kabil ayrımsız güven, ayrımsız moral, ayrımsız motivasyonla Kasımpaşa maçına çıkacağız. Bu maç bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Kasımpaşa müsabakasını kazanıp çıkışımızı belirlemek istiyoruz” dedi.

"Bu maç akıbet şansımız"

Takımda müspet tebeddülat gördüğünü ve Kasımpaşa maçının akıbet şansları bulunduğunu kail Hamzaoğlu, “Ben oyuncularımdan on paralık şikayetçi değilim. Çalışmalarından, arzularından şikayetçi değilim. Bazı alışkanlıklar emeksiz bırakılmıyor. Zamanla alışkınlık durumuna mevrut şeyler mahsus bir müddet ondan sonra farklılaşıyor. O farklılaşmayı da görebiliyoruz. Daha agresif, şimdi baş döndürücü rakiple değini edebilen, şimdi isteyen, şimdi uğraş fail bir görüntümüz var. Fakat söylediğim kabil sabık hafta al yetişkin bizi bir insan az bırakınca rakip sahaya gitmekte, rakip sahada çoğalmakta külfet yaşadık. Futbolda sahada rakibine huzur 1 insan az olgunlaşmak emeksiz değil. 1 insan baş döndürücü obje tabir ediyor. İnşallah bu cins olumsuzlukların geride kalmış olduğu maçlar oynarız. Kasımpaşa maçında ne denli istediğimizi göreceğiz. Artık bu maç akıbet şansımız kabil düşünüyorum ben. Çünkü doğrudan rakibimiz bulunan bir kol ve şahıs bölgemizde oynuyoruz. Ne olursa olsun bu maçı kazanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

"İsimler ehemmiyetli değil, sahaya ki çıkarsa doğrultmak zorunda"

Birçok oyuncusunun sakatlıktan gıcır dönerek çalışmalara başladığını ve sahaya çıkan insanların galip doğmak mecburiyetinde olduklarını dile getiren Hamzaoğlu, “Gökhan Gönül'ün tedavisine Almanya'da bitmeme ediliyor. Fabricio gıcır iyileşti. Takımla beraberinde çalışmalara başladı. Geçen hafta oynadı, az buçuk da korkarak oynattık. O da kendini korudu. Şu an icraat toy antrenmanla güzel kabil görünüyor. Hafta sonuna denli da çalışacağız. Onun haricinde Remy aramıza katıldı. Phiri dakika başlayacak, inşallah bitmeme ettirebilir. Yasin de ayrımsız biçimde geçmiş aramıza katıldı. O denli baş döndürücü var ki unutabiliyorum. Çünkü ego hastalıklı ve cezalı oyunculara bir tomar takılmıyorum. mühim bulunan olan kadroyla elimizden geleni ortaya koymak. En baş döndürücü ona odaklandığım düşüncesince bazı bazı unutabilirim hastalıklı oyuncularımı saymakta. Kalan oyuncularla beraberinde gene 11 insan sahaya çıkacağız. İsimler ehemmiyetli değil bundan sonradan bu saatten sonra, sahaya ki çıkarsa çıksın doğrultmak zorunda. Başka şansımız yok. Hepimiz ayrımsız şekildeyiz” biçiminde konuştu.

Osman Kubilay Küçükmustafa

İLGİLİ HABER
Yannick Bolasie: Bir maçı kazanıp önümüze bakmamız gerekiyor Yannick Bolasie: 'Bir maçı kazanıp önümüze bakmamız gerekiyor'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ