USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hikmet Karaman: 'Bu takım tam kapasite statta oynamayı hak ediyor'

Beşiktaş deplasmanında 2-1 kazanarak Türkiye Kupası'nda nısıf finale yükselen Kayserispor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman maçın arkası sıra oyuncularına ligdeki karşılaşmayı hatırlattığını söyleyerek, Trabzonspor maçında tribünlerin meşbu olması icap ettiğini söyle

Hikmet Karaman: 'Bu takım tam kapasite statta oynamayı hak ediyor'
03-03-2022 00:26

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde Beşiktaş deplasmanında 2-1 kazanarak nısıf finalde Trabzonspor'un rakibi olmayı başaran Kayserispor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman, karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Mücadeleyi değerlendirerek laflarına süregelen Karaman, “Tur atladığımız düşüncesince takımımızı kutlama ediyoruz. Kaleci Cenk'e de ayrı birlikte ayraç açıp, etraflıca müddet oynamamasına rağmen, hakeza birlikte maçta gıllıgışlı birlikte başarım sergilemesi övgüyü hak etti. 1-0 öne geçtik ama sonraları bası yedik. Oyunun kontrolünü rakibe verdik. Nihayetinde evvel nısıf 1-1 bitti. İkinci yarıda galibiyetten sonraları hücuma çıkarken, akıbet paslarda az buçuk henüz titiz olsaydık ihtimal 3. golü bulup bu derece bası yemezdik. Thiam, Trabzonspor maçında almış olduğu çarpış dolayısıyla oynayamadı.

Hosseini oyundan genişlemek mecburiyetinde kaldı. Cardoso ve Abdülkadir de sakatlandı. Kupaya Fenerbahçe maçıyla başladık, peşinde ligde Galatasaray, Hatayspor, Trabzonspor ve Beşiktaş'a oynadık. Bu hazırlop değildi. Fiziksel anlamda, yolculuk yönünde bunaltıcı oluyor. Oradan buraya bakmış olduğunuzda nice kem görünebiliyor ama bunu mazeret etmedik. Bir hile anlayışımız var. Her oyuna giren bunu hazırlamaya çalıştı. Daha elleme oynayabilirdik. Beşiktaş'ın pozisyonları çoktu. Çok şut attılar ama kaleciyle gönül rahatlığı karşıya birlikte vaziyet bulamadılar. Biz az buçuk henüz titiz olup 3. golü atsak bunlar konuşulmayacak. Ben oyunun içerisindeki eksiklerimizi, henüz elleme olmamız gerekenleri biliyorum. Bütün bunları söylerken oyuncularıma kıygı buyurmak istemiyoruz. Pazartesi gününe derece baş döndürücü acele hazırlanmamız lazım. Üst caba Alanyaspor ve Konyaspor'la oynayacağız. Üst caba çelimli maçlarla oynuyoruz. Tur atladık. Sonu elleme nihayetlenen herhangi birlikte nesne iyidir” ifadelerini kullandı.

“Kayseri'de tam kapasite uğrunda oynamalıyız”

Beşiktaş maçı öncesinde oyuncularıyla icra ettiği görüşmede ligdeki maçı hatırlattığını kail Karaman, “Beşiktaş ile ligdeki maçı hatırlattım oyuncularıma ve 2-1 önde götürdüğün maçı kaybetmeyeceksin. Ayrıca ‘Arkadaşlar, Trabzonspor'la gine sallanmak istiyor musunuz?' dedim. O maçtaki iklim aktörleri demoralize etti. Burada kulübeler itidalli sahaya yakın, takıma hükmedebiliyorsunuz ama Trabzon'da o şansınız yok. Kayseri şehrinin, başkanın, şehremaneti başkanının, bütün iş adamlarının Kayseri'deki stadı doldurması gerekiyor. Bu futbolcular nısıf finalde tam kapasite uğrunda oynamayı hak etti. Trabzon'da kesinlikle 40 bin ad uğrunda oynadıysak, bu takım iç sahada ayrımsız biçimde oynamalı” dedi.

“Pandemiden sonraları ayak topu ayrıksı birlikte noktaya geldi”

Alınan neticelerde her insanın başarısı bulunduğunu kail Karaman, “Bu tahsil edilen neticeler hepimizin başarısı. Başkanımız var, hile oturmuş var, futbolcularımız var. Henüz seviyeyi tam atlayamadık. Pandemiden sonraları ayak topu anca birlikte noktaya gelmeye başladı ki, evvel 11'iniz vaktiyle mahsus oluyordu. Şimdi takımlarda herhangi birlikte hafta 3-4 aktör değişebiliyor. Hal hakeza olunca ayak topu ayrıksı bölgelere gitmeye başladı. Aynı nesne Beşiktaş düşüncesince de geçerli. Teknik insanlık da ayrıksı yere gitmeye başladı. Oyuncular da taktik eyitmek zorundalar. Ama bütünü hikaye, nısıf finale geldik ve kupalı alacaksın. Şimdi kupayı unuttum, içeride 2 karşılaşma oynayacağız, 6 nokta almamız lazım” dedi. Son adına oynadıkları oyunun Beşiktaş özelinde olmadığını da kail Karaman, “Beşiktaş özelinde değil, umumi oyunumuz bu. Bugün en baş döndürücü hoşuma revan Carole'ün 2 asist yapması. Oyuncu zekası baş döndürücü önemli. Beşiktaş'ın bozulmamış beki gitti, nerede golü attı. Taktik ve hile anlayışları baş döndürücü değişmeye başladı. Oyuncuların da buna ahenk göstermesi gerekiyor” sanarak laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ