USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İbrahim Pıtırlı: 'Dünyada Türk kick boksunu zirveye taşıyacağız'

Kick Boks Federasyonu reis talibi İbrahim Pıtırlı, Türk kick boksunu dünyada zirveye çıkaracaklarını söyledi. Pıtırlı başkaca kulüplere dayanak lafı de verdi.

İbrahim Pıtırlı: 'Dünyada Türk kick boksunu zirveye taşıyacağız'
23-10-2021 15:18

Kick Boks Federasyonu başbuğ talibi İbrahim Pıtırlı, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine namzetlik dönemini ve projelerini anlattı.

1994 yılından buyana kick boksun süresince bulunduğunu tamlayan Pıtırlı, "Bir devre ulusal takımların antrenörlüğünü yaptım. Genel koordinatörlüğünü yaptım. Sonra yollarımız ayrıldı. Şu an federasyon başbuğ talibi olduk. Tabii bu sürecin arasında gördüğümüz teessürat var. Kulüpler, sporcular federasyonların dinamikleri bunlar. Ancak deminden inhisar konumuna mevrut ortak durumda. Yani siz ne denli değerli olsanız da şayet başkana DOĞRU değilseniz maatteessüf ortak basamak geride durmak durumunda kalıyorsunuz" sanarak konuştu.

"Kulüplere dayanak noktası lafı veriyoruz"

Projeleri karşı bilgelik sağlayan İbrahim Pıtırlı, "Maalesef bizim bu savaşım sporlarını yapan, spora nikbet fail çocuklarda maddesel vaziyetleri düşük. Yani az buçuk geda familya evlatları hâlâ aşırı bu işe nikbet ediyorlar. Tabii kılıç de çalışma veriyoruz. O evlatları ortak bölgelere taşımaya çalışıyoruz. Ancak bu süreçte ortak evladı pik sokabilmek düşüncesince ayrı ortak sevap ödüyoruz. Ya da familya o tutarı bulamıyor, gönderemiyor. Biz götürsek de bu kez apayrı ortak ağırlık çıkıyor. Mesela elbise zorunluluğu var. Federasyon ortak firmayla anlaşıyor. İhale usulü ile anlaşıyor, parasını alıyor. O kuruluşa da sporculara da diyor ki bu firmadan şu giysileri geçirmek zorundasınız diyor. Ayrı ayrı ücretler alınıyor. Ayrıca dü branşta giriyorsa bebek yahut ortak kıta branşta girse caba ortak gökçe ortak al köşe. Eldiveni, kaskı, tişörtü, pantolonu baştan sona ayrı. O şirketin ürünü olmasa pik giremiyorsunuz, katılamıyorsunuz. Çok şişman ortak külfet. Bir kere bunu ortadan kaldıracağız. Herkes gelişigüzel sportmen zat kulübünün formasıyla pik çıkacak. Bunu kaldıracağız. Bu önceki çağda elbette aşağılık üst 6, 7 senedir otellerde karşılaşma yapıyorlar. Bir sportmen oraya pik müsabakaya girebilmek düşüncesince 2 bin 500, 300 Bin TL dünyalık yapmak durumunda kalıyor. Fakir familya evladı o parayı bulamıyor. Aile kıvranıyor, evladı görmek istiyor. Sağdan soldan şuradan buradan namus borcu gerçekleştirme yazar gönderiyor. Çünkü parayı önceden ödüyorsunuz otelin. İlk devir yeniliyor. Evine doğacak çocuk. Maalesef ödediği parayı gine iadeli alamıyor. Çok şükür şu an kaldırıldığı söylendi. Başka ortak yöntem bulacaklardır bu işe. Biz geldiğimizde banko hakeza ortak çalışmaya izin etmeyeceğiz. Çünkü devletimizin aşırı elleme meslek harcamaları var. Çok elleme sahaları var. Çok elleme sahalar yaptılar. Kapalı müzahir salonları yaptılar. Bu olanaklar varken bizim otelde ne işimiz var? Otelde dü bin kıta sporcuyu, üç bin kıta sporcuyu otele ortak haftanın arasında karşılaşma yaptırılır mı? Bunları kaldıracağız. Ayrıca kulüplerimizin menfaatine ne var ise onu yapacağız. mesela bu biliyorsunuz ki pandemi zamanında 1.5 sene falanca spor kulüpleri iş yapamadı. Sporcu gelmedi, kapandı. Kulüplerimize ortak kıta kuruş iane yapılmadı. Biz buna aşırı ehemmiyet veriyoruz. Birçok kulübümüz kapandı. Kulüplere dayanak noktası lafı veriyoruz. Her çeşitli mevzuda kılıç desteğimizi sonuna denli sağlayacağız. Kulüpler onlar olmazsa, antrenörlerimiz Şayet olmazsa bu spor olmaz. Onlar bizim cevherlerimiz, değerlerimiz kılıç de o değerlere eş çıkacağız" ifadelerini kullandı.

"Dünyada Türk kick boksunu zirveye taşıyacağız"

Türk milletinin süresince de kanında da ortak cengâverlik ruhu bulunduğunu vurgulayan Pıtırlı, "Dolayısıyla savaşım sporlarına hakeza ortak cereyan var. Gerçekten füru boks olsun, kick boks olsun, muay thai olsun, savaşım edecek ortak spor branşı istiyorlar. Dünyada Türk kick boksunu zirveye taşıyacağız. Şu an İtalya'da evren şampiyonası var. 103 sporcuyla katıldık. İnşallah 15-20 kıta kalburüstü madalyamız çıkar. Bu süreçte dinlenme kampı falanca yapılmadı. Kamp aşamaları yapacağız. 3 hamle dinlenme kampı yapacağız. Başarılı olacak antrenörleri nasıl ulusal kol antrenörü yapıp. Sporcularımızı sonuna denli dört dörtlük kuvvetli ortak biçimde ortak duruma getirip güçlerini, kuvvetlerini, dayanıklılıklarını, tekniklerini geliştirip, şampiyonalara katılacağız. Allah'ın izniyle de dünyada ortak numara" dedi.
Dertlerinin kick boks bulunduğunu aktaran İbrahim Pıtırlı, "Çocuklarımızın değerli olabilmesi düşüncesince çalışalım. Mücadeleyi çelim ve dayanıklılıklarını çoğaltarak çalışalım. Antrenörlerimizi destekleyelim. Sporun dili, dine, ırkı olmaz. Biz bunun aşırı elleme farkında bulunan insanlarız. Sporumuzu, sporcumuzu, kulübümüzü, antrenörümüzü, hakemimizi dünyada en elleme özümleme edecek noktaya iletmek derdiniz. İnşallah da bunu başaracağız" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ