USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İki branşta Türkiye şampiyonu sporcunun maksadı Avrupa'da da eş madalya

Kick boksta Gençler Türkiye ve Avrupa şampiyonu bulunan ulusal sportmen Emrah Yaşar, boksta da Avrupa şampiyonu iktisap etmek düşüncesince derin halde antrenmanlarına bitmeme ediyor.

İki branşta Türkiye şampiyonu sporcunun maksadı Avrupa'da da eş madalya
26-01-2022 12:44
Şanlıurfa

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çobanlık yaparken terbiye almış olduğu spor lisesinde kick boksla tanışan 19 yaşındaki Emrah Yaşar, bugüne denli baş döndürücü sayıda sportmen yetiştiren Kick Boks Milli Takım Antrenörü Murat Akaltun çeşidinden 3 sene önceki keşfedildi.

Kısa müddette bu spor branşında kendini geliştiren ve üstü caba kick boks Türkiye şampiyonlukları elde fail Emrah, ulusal grup formasıyla sabık sene katılmış olduğu turnuvada Gençler Avrupa Kick Boks Şampiyonu oldu.

Boks sporunda da sabık hafta meydana gelen müsabakalar kararında rakiplerini yenerek 86 kilogram kategorisinde Türkiye Şampiyonu bulunan Emrah, Haliliye Belediyesinin desteği ile hazırlandığı ve mart ayında Hırvatistan'da düzenlenecek Avrupa Boks Şampiyonası'nda ulusal grup formasıyla madalya düzeltmek istiyor.

Milli sportmen Emrah Yaşar, AA muhabirine, 3 sene önceki terbiye almış olduğu spor lisesinde kick boksa başladığını, Kick Boks Milli Takım Antrenörü Murat Akaltun sebebiyle bu spor branşında endamsız müddette iri başarılar aldığını söyledi.

Geçen sene planlı Gençler Kick Boks Türkiye ve Avrupa Şampiyonalarında giranbaha madalya aldığını tamlayan Emrah, "Geçen hafta Kırşehir'de meydana gelen 22 Yaş Altı Türkiye Erkekler Boks Şampiyonası'nda yaptığım 5 maçta rakiplerimi yenerek şampiyon oldum. Bu şampiyonlukla boksta Avrupa şampiyonasına gitmeye adalet kazandım." dedi.

Milli sporcu, doğacak haftadan itibaren ulusal grup kampına katılacağını, kampta derin halde Avrupa şampiyonasına hazırlanacağını tabir etti.

Spora başladığı 3 salname süreçte baş döndürücü güzel başarılar elde etmiş olduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu vurgulayan Emrah, "Kick boksta Türkiye ve Avrupa şampiyonu oldum, deminden boksta da Türkiye şampiyonu oldum, tam Avrupa şampiyonluğu var. Boksta da Avrupa şampiyonu kızarmak istiyorum. Milli grup kampında tahminî 2 maaş ortak tedbir süreci geçireceğim, ondan sonraları Belarus'ta tedbir müsabakaları olacak. İyi ortak tedbir süreci geçireceğimi düşünüyorum." diyerek konuştu.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiğim lafı avlamak istiyorum"

Kick boks ve boks spor dallarının birbirlerine DOĞRU görünmelerine karşın değişik kurallara eş olduğuna dikkati çekici Emrah, değme dü spor dalını yapmakta zorlandığını ve eskiden baş döndürücü az sporcunun benzeri halde müsabakalara hazırlandığını söyledi.

Geçen sene kick boksta Türkiye şampiyonu olduktan sonraları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı makamında görüşme ettiklerini özetleyen Emrah, şöyleki konuştu:

"Türkiye şampiyonu olduktan sonraları Cumhurbaşkanımız bizi çağırma etti, ziyaretimizde ona hem kick boksta bununla beraber boksta Avrupa şampiyonu olacağıma uydurma vermiştim. Bundan 3-4 ay önceki Avrupa şampiyonu oldum, ortak numara sözümü tuttum. Şimdi esna ikinci sözümü tutmaya boksta Avrupa şampiyonu olmaya, bu sözümü de tutacağıma eminim. Bu sözümü de hesabına getireceğim."

Murat Akaltun:"Emrah, hakkıyla iri ortak yetenek"

Kick Boks Milli Takım Antrenörü Murat Akaltun da sporcusu Emrah Yaşar'ın iklim içi ve arsıulusal müsabakalarda menfaatlerini gururlandıran başarılar elde ettiğini belirtti.

Emrah Yaşar'ın baş döndürücü güzel kabiliyetlere eş bulunduğunu aktaran Akaltun, "Biz bu kabiliyetlerini değerlendiriyoruz. Bu zeki sporcumuzun değişik branşlarda da güzel bulunduğunu görüyoruz ve buna gereğince alıştırma programları uyguluyoruz. Emrah, hakkıyla iri ortak yetenek. İnşallah DOĞRU ortak vakitte boksta Avrupa şampiyonasına gidecek ve orada da her insanın göğsünü kabartacak, ulusal bayrağımızı göndere çekecek ortak muvaffakiyet elde edecek." dedi.

Emrah Yaşar'ın Antrenörü Serhat Akagündüz ise 5 yıldan buyana kick boks ve boks branşlarında sportmen yetiştirdiğini, Emrah Yaşar'ın en güzel sporcuları ortada toprak aldığını söyledi.

Kick boks ve boks branşlarında ferdî çalışmanın ön plana çıktığını tamlayan Akagündüz, "Emrah'ın alıştırma performansından baş döndürücü memnunuz. Spora başladığı 3 yıldan buyana az daha antrenmanlarını aksatmadı. Bazen hastalıklı sakat, arada ortak de derslerinden çıkarak alıştırma yaptı. Köyünden vürut durum yapmasına karşın antrenmanlarını aksatmıyor. Antrenmanlarını aksatmamasının karşılığında şampiyonluklarını alıyor, bu da bizi baş döndürücü bahtiyar ediyor. İnşallah antrenmanlarımızı bire ortak sıkı ve dirayetle bitmeme ederek Emrah, bizi boksta da Avrupa şampiyonluğuyla gururlandırır." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ