USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Daha dirençli, taraftarın beklediği Fenerbahçe’yi oluşturuyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Altay maçının arkası sıra kadro kendisine henüz dirençli ve taraftarın beklediği Fenerbahçe'yi oluşturduklarını tabir ederken galibiyeti taraftarlara hediye etti.

İsmail Kartal: 'Daha dirençli, taraftarın beklediği Fenerbahçe’yi oluşturuyoruz'
19-01-2022 23:45

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe evinde Altay'ı 2-1 aşınmış etti. Müsabakanın arkası sıra matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, tahsil edilen yengi ile ilgili, ”Taraftarlarımız bugün buraya gelmiş şekilde etraflı takımıma, oyuncularıma ve bana aşırı ehemmiyetli müşterek dayanak verdiler. Onlara aşırı teşekkürname ediyorum. Gerçekten bugün onlara ihtiyacımız vardı, yegâne müşterek menfilik yoktu. Bundan geçmiş maçlarda bulunduğu kabil negatiflik yoktu. Bunu ego hafta arası onlardan istemiştim, onlar da yanıt verdiler. Bugün ekipman şekilde ihtimal aşırı elleme oynayamadık lakin 1-0 geriye düşmesine karşın geriden gelip kazanmasını bildik. Kazanmak düşüncesince yaptığımız adım ve değişimlerle ateş ve inançla aşırı şimdi değişik da kazanabilirdik lakin son şekilde doğrultmak önemliydi. Bu galibiyeti Fenerbahçe'nin parlak taraftarına bağış ediyoruz” dedi.

”Daha dirençli, taraftarın beklediği Fenerbahçe'yi oluşturuyoruz”

Devre ortada soyunma odası konuşmasına da yer veren Kartal, ”Soyunma odasında yaptığım konuşmalara alışığım. Bu statta aşırı maçlar yaptım ve rahattım orada. Kendimden emindim. Bu maçı kazanacağımızı da düşünüyordum. Oyuncularımıza çabucak kesinlikle oynamaları gerektiğini, futbolu rahat, kendilerine güvenerek, bu işin keyfini alarak 5'e 2 oynarız ya onun kabil esenlik alarak oynamalarını istedim. Kulaklarınızı herhangi müşterek şeye tıkayın, kendiniz kabil ayak topu oynayın, görmüş olacaksınız gollerde gelecek, buna tehlikesiz olun dedim. Yaptığımız değişimlerle oyuncularımın şimdi girintisiz çıkıntısız çabuk olmalarını istedim. Buna karşın oyunumuzun temposu düşük. Pas hızını arttırmamız gerekiyor. Kopuk kopmuş oynadık lakin ikinci nısıf şimdi açık oynadık. Hastalıktan ve sakatlıktan dönen arkadaşlarımız var. Bunlar şimdi ehliyetli değil. Geçen hafta ekipman savunmasını oldukça elleme yaptık, atak branşında doğurucu değildik. Yavaş ağır oraları geliştireceğiz. Biraz götürümlü olmalıyız. Daha derneşik şimdi dirençli taraftarların beklediği Fenerbahçe'yi meydana getirmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

”Desteği etraflı takıma yayacağız”

Taraftarın İrfan Can Kahveci'ye desteğine yer veren İsmail Kartal, ”Dün bu statta müşterek matbuat toplantısı düzenledim. Bana İrfan Can Kahveci'yi sormuşlardı. Türkiye'de müteaddit adet İrfan Can Kahveci mevcut demiştim. Onun kabil oyuncular aşırı az yetişiyor. Ben onun değerini bilici müşterek fen direktörüm. Kendisiyle Samandıra'da aşırı konuştum. Onun şimdi doğurgan olabileceği toprak düşüncesince konuştuk. Bugün de oynadığı futbolla etraflı tribünler namına dayanak verdi. Bundan çevre aşırı bahtiyar oldum. İnşallah bunu etraflı takıma yayacağız” diyerek konuştu.

”Takımı sahiplenerek sahada savaşacak oyuncular lazım”

Takımda dokuzuncu haset bulunduğunu tamlayan Kartal, "Samandıra'da kalıyorum. Sürekli oyuncularımla uygun kol toplantıları yapıyorum, onları inandırma etmeye çalışıyorum. Onların Fenerbahçe'de ayak topu oynamanın ne erişmek olduğunu, ne derece giranbaha olduklarını ve bu formayı giydiklerini anlatıyorum. Bir takımdaşlık, beraberlik ilişkinlik duygusuyla burayı sahiplenerek, sahada savaşacak oyuncular lazım. Oyuncularım hakkıyla aşırı istekli. Bunun düşüncesince aşırı bahtiyar oldular. Bugün taraftarın onlara müşterek el vermesiyle beraberce aşırı bahtiyar oldular. İkinci nısıf şimdi açık pozisyonlara girdik. Mesut'un ağrıları yok, oldukça dosdoğru ve elleme durumda. Mesut da bizim evren çapında aşırı ehemmiyetli müşterek oyuncumuz. Oyuna sonra girdi belki, bambaşka karşılaşma 11 başlar, bizim kaptanımızdır. Bir ekibi ve aktörleri varsaymak lazım. İşimiz bu. Göreve gelmeden öncede bu oyuncuların niteliklerini bilici müşterek insanım. Antrenman ve maçlarda da analizlerde de kimin nerede ne vereceğini aşina olmak etraflı fen direktörlerin görevidir. Bazen siz kafanızda oyunun gidişatına layıkıyla müşterek tasar yapıyorsunuz arada sırada de tutmuyor. O devir da diyorsunuz, yapmış olduğunuz tebeddülat olmadı. Bugün tuttu aşırı şükür oyuncularımı kutlama ediyorum” dedi.

”Fenerbahçe şekilde herhangi müşterek maçı doğrultmak düşüncesince hazırlanıyoruz”

Takımın başına geldiğindeki yaşananlara yer veren İsmail Kartal, laflarını şöyleki tamamladı:
”Beni Fenerbahçe camiasından, taraftarlarından, nice insanoğlu çeşidinden telefonum kilitlendi. Mesajlar geldi. geleceğiz takıma dayanak vereceğiz diye. Ben bunun elektriğini almıştım. Bu aşırı elleme oldu. Biz Fenerbahçe topluluğu en çetin günlerde bütünlük olduğumuzu gösterdik etraflı dünyaya. Bugün de dargın havada hafta arası bulunmasına karşın vefakâr Fenerbahçe taraftarları gelip desteklediler, onlara minnettarım. Sivas maçı çetin müşterek maç. Kar yağışı bekliyor bizi. Yüksek rakım, çetin müşterek deplasman. Biz Fenerbahçe şekilde herhangi müşterek pik doğrultmak düşüncesince hazırlanıyoruz. Yarından itibaren en sağlıklı, en elleme oyuncularla Sivas maçına çıkıp, ordan da 3 benek kabul geçirmek düşüncesince savaşım edeceğiz. Bence bu yengi mental şekilde ruh bilimsel şekilde oyuncularıma müşterek nebze öz güvenlik kattı. Soyunma odasında hepsi aşırı mutlu. Herkeste kazanmanın vermiş bulunduğu talih vardı. Bu beraberlik beni bahtiyar ediyor. Eksiklerimiz var, şimdi ehliyetli değiliz. Taraftarları bahtiyar geçirmek düşüncesince beş altı karşılaşma kazanmamız gerekiyor.”

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe Kartalla evveli galibiyetini aldı Fenerbahçe Kartal'la evveli galibiyetini aldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ