USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ferda oynayacakları Slavia Prag maçıyla ait icra ettiği açıklamada, "Oyuncularımızın bu pik zihinsel, fiziki ve taktik yerine en dobra halde hazırlandı. Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya ava

İsmail Kartal: 'Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz'
16-02-2022 15:33

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu önceki maçında Fenerbahçe erte alanında Çekya'nın Slavia Prag kadrosu ile karşılaşacak. Bu savaş öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile futbolculardan Miha Zajc, Ülker Stadyumu'nda planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hazırlıklarını en elleme biçimde tamamladıklarını kail İsmail Kartal, "Bu gece ezanı taktiksel çalışmalarımız ve duran ferde organizasyonlarımız olacak. Rakibimizi elleme çözümleme ettiğimizi düşünüyorum. Son oynadıkları yürek maçına yardımcılarımdan birisini gönderdik. Bugüne denli oynadıkları maçları grup dostlarımla çözümleme yaptık. Ne gerçekleştirmek istediklerini kesin biliyoruz. Bu takımın başta 4 senedir ayrımsız uran direktörü var. Şu an ligin önderi ve saf hoşgörüsüz pozisyonunda kapalılık var. Yüzde 61 ile öz liglerinde oynayan bir takım. Yarın neyle karşılaşacağımızı biliyoruz. Taraftarlarımızın bizlere vereceği dayanak noktası baş döndürücü önemli. Oyuncularımızın bu pik zihinsel, fiziki ve taktik şekilde en elleme biçimde hazırlandı. Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz" niteleyerek konuştu.

"Her oyuncumuz bizim düşüncesince kıymetlidir"

Şu an 8-9 oyuncularının kem bulunduğunu fakat ellerindeki herhangi bir futbolcunun kalburüstü bulunduğunu vurgulayan Kartal, "Her oyuncumuz bizim düşüncesince kıymetlidir. Hala heyecanlandırmak istediğim hile mükemmel anlamıyla bu değil. Daha gönül tokluğu edici, Fenerbahçe ruhunu ortaya koyacak bir hile planım var. Yavaş aheste takımımım bu sinyalleri vermeye başladı. İçini doldurmam müstelzim taktik boşluklar var. Hemen bugünden yarına olacak işler değil. Keşke biraz hafta bu takımla çalışabilseydim. Buna karşın baş döndürücü endamsız bir devir içre baş döndürücü ağır çalışıyoruz. Oyuncularım baş döndürücü karakterli. Bu boşluk biraz galibiyete ihtiyacımız bulunduğunu düşünüyorum. Taraftarlarımız alçalma etmesin" biçiminde konuştu.

"Mesut Özil 30 devir sonra önceki kere takımla antrenmana çıktı"

Camia ve bayındır düşüncesince ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarının tabir fail İsmail Kartal, "Takımın maçlarda ortaya koyduğu performanslarda yükselişini görüyoruz. Mesut Özil bizim en kalburüstü oyuncularımızdan biridir. Dünya çapında bir markadır. 30 devir aradan sonra önceki kere evvel takımla antrenmana çıktı. Ona hürmet duyuyoruz. Sakatlığından ötürü bizimle bu arada olamadı. İlk kere evvel antrenmana çıktı. Oynayabileceği müddet içre oynatmayı düşünüyoruz, tek problemimiz yok" dedi.

"Hem Fenerbahçe hem kariyerim namına elleme bir neticeyle sahadan boşanmak istiyorum"

Takımın güre futbolcuları Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya'nın kendileri düşüncesince baş döndürücü kalburüstü bulunduğunu ve taraftarın bu oyuncuların geleceği dair telaşlı olmaması icap ettiğini kail görmüş geçirmiş uran adam, "Yarın düşüncesince hususi bir planımız var. İrfan Can, Ozan, Gustavo, Burak, Novak, Çağtay ve Rossi yok. Mesut şimdi evvel idmana çıktı. Ben bahanelere sığınan bir çalıştırıcı değilim. Elimizdeki oyuncular sağlıklı, onlar sahaya çıkıp savaş edecek. En akıllıca aktörleri bir araya getirerek rakibe mucibince bir 11 ile sahaya çıkacağız. İnşallah yüzümüzün akıyla sahadan ayrılırız niteleyerek düşünüyorum. 3'lü formasyonu baş döndürücü düşündük, halen düşünüyoruz lakin yarınki maçta oyunun gidişatına mucibince tadilat olabilir. Kariyerim düşüncesince ehemmiyetli bir maç. Hem Fenerbahçe hem kariyerim namına elleme bir neticeyle sahadan boşanmak istiyorum. İnşallah Avrupa'ya elleme bir baş yaparım" niteleyerek laflarını tamamladı.

Miha Zajc: "En iyimizi ortaya bırakmak istiyoruz"

Sloven topçu Miha Zajc ise çetin bir maç olacağını söyleyerek, "Rakibimizi elleme çözümleme ettiğimizi düşünüyorum. İyi bir takımla savaş edeceğiz. Modern ayak topu oynuyorlar. Kendi evimizde taraftarlarımızın yardımı ile en iyimizi ortaya bırakmak istiyoruz. İyi bir performansla galip başlamak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Uzun müddet yengi alamadıklarını ve çetin bir periyottan geçtiklerini aktaran Zajc, "Son maç bakımından sahaya elleme bir cibilliyet ve ekipman ruhu koyduğumuzu düşünüyorum. Oyuncular şekilde şu an kendimizi baş döndürücü şimdi elleme hissettiğimizi söyleyebilirim. Her pik apiko olmaya çalışıyoruz. İyi hazırlandık, hepimiz açısından ehemmiyetli bir kulvar. Avrupa'da oynayacak ölçüde olduğumuzu her insana açıklamak istiyoruz. İsmail sarıklı ve kadrosuyla baş döndürücü bir tomar şeyin değiştiğini söyleyebilirim. Bizler açısında müspet bir fark oldu. Hoca kendisiyle bu arada gücünü de bizlere aktarıyor. idmanlarda emek vermek durumumuz oldukça iyi. Avrupa'da herhangi bir ekipman oldukça örgütlü bir halde maçlarını çıkarıyor. Önde bası hazırlamaya etkin takımlar. Bizler şimdi birinci sınıf bir kadroya sahibiz. Saha içre örgütlü oyunumuzla elleme bir ayak topu oynayabileceğimizi düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Metin Başar - Aykut Zor - Sevgi Canpolat
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ