USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: "Taraftarımız bize güç kattı"

Trabzonspor ile branşında 1-1 berabere artan Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal, maçın peşi sıra konuştu. Takımının mücadelesinden kıvançlı bulunduğunu kail Kartal, “Taraftarımız bize güç kattı. Bu taraftarla her insana hakkında aşırı güçlüyüz" niteleyerek

İsmail Kartal:
07-03-2022 00:14

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor'u misafir fail Fenerbahçe, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılırken Teknik Direktör İsmail Kartal, maçın peşi esna planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Kartal, "Bu maçı kazanmayı aşırı istiyorduk ve elleme hazırlanmıştık. Taraftarlara aşırı teşekkürname ediyorum. Maçın aslında sonuna derece sunturlu müşterek dayanak noktası verdiler ve oyuncular da bugün Fenerbahçe ruhunu, Fenerbahçe karakterini ortaya koydu. 1-0 geriye düşmemize mukabil golü bulduk ve pozisyonlarımız vardı. 10 kişiyle caba yöneltmek düşüncesince başa başlangıç müşterek savaşım ortaya koyduk. Fenerbahçe armasına yerinde müşterek savaşım oldu. 10 insan kaldık ve aşırı elleme oynamadık fakat güç gösterisi yaptık. 11'e 11'ken yaptığım halis muhlis taktik ve çalışmalarımız harfi harfine işliyorken ansızın müşterek al yetişkin geldi. Rakip aktör kayarak geliyor ve topa erbap bulunan benim oyuncum. İlk maçta bulunduğu üzere gine müşterek al kart. Bütün hile sistemimiz bozuldu derken, oyuncularımdan ayrımsız taktik çalışmalarını bitmeme ettirmelerini istedim. Maçı lehimize yöneltmek düşüncesince müşterek savaşım ortaya koyduk. Bütün veriler elimde, rakibin 3 kıta bizim ise 4 kıta yüzdelik 100 pozisyonumuz var. Geldiğim günden buyana rastgele devir söylüyorum, taraftarlarımız mevcut ise hepimiz varız. Onlar bizim rastgele şeyimiz. Bizi destekledikleri sürece müşterek aksülamel ortaya koyacağımızı söylemiştim. Bugün bu gerçekleşti. Bunun karşılığında da oyuncularımızın verdiği sinerjiyle bu oyuncuların neler yapabileceğini hepsi gördü. Taraftarlar bizim yanımızda bulunduğu sürece iptila etmesinler. Bu savaşım bitmeme edece. Onlara aşırı teşekkürname ediyorum, bizi bekâr bırakmasınlar ve bize güvensinler" ifadelerini kullandı.

"Hakemin kararları inşallah zat tercihleridir"

17. dakikaya derece anbean gol atabilecek halde oynadıklarını kail İsmail Kartal, "17. dakikaya derece neler oldu. Her an gol geldi doğacak diyorduk. 10 insan kalmamıza mukabil planımızı işlettik. Szalai ile Osayi ile kanatlarımızı kullandık. Oyuncularımın da efdal enerjisi ve taraftarın desteği ile müşterek etap elan müşterek tomar attılar, 1 dem elan müşterek tomar yoruldular ve cibilliyet koydular. Onlara aşırı teşekkürname ediyorum” dedi. Hakem üstüne da mütekellim Kartal, “Ben umumi manada hakemlerle ilgilendiren konuşmuyorum. Ancak hakeza müşterek ortamda, hakeza müşterek atmosferde hakeza müşterek al yetişkin çıkarabiliyorsanız, apayrı maçlarda da bunlar çıkabiliyor mu, bunu iptila ediyorum. Mesela Ahmetcan'ın müşterek el konumu mevcut ve akıbet adam, es geçildi. Auta revan topa köşe gösterdi. İnşallah zat tercihlerinden dolayıdır diyorum, apayrı müşterek obje eyitmek istemiyorum. Hakemler de bizim insanımız, yazık yapabilir fakat hakeza müşterek ortamda rastgele şeyin yukarı üstüne üstlük olması, rastgele daim de bizim aleyhimize olması bana anlamlı geliyor” niteleyerek konuştu. Göreve geldiği andan itibaren takımda ehemmiyetli gelişmeler yaşandığına uyanıklık çekici deneyimli çalıştırıcı, "Göreve geldiğim çağ mental, taktik sıkı düzen ve hikmet üstünde duracağımızı söylemiştim. Bugün takımın nite çekinmeden oynadığını hepsi gördü. Bazı şeyleri hallettiğimizi düşünüyorum. Her hafta hem savaşım gücümüzü bununla birlikte taktik gelişimimizi kemiksiz görüyorum. Bazı eksiklerimiz var. Buna mukabil tek şekilde, sakattır, hastadır niteleyerek müşterek bahane üretmedim. Elimde ne oyuncular varsa, mental ve hikmet namına alıştırmak istedik. Bugün de hakeza oldu. Ama göz kamaştırıcı taraftarımızın desteği, vites artırmamızı sağladı" açıklamasını yaptı.

“Korkmadan savaşarak oynayacağımızı söyledim”

Devre ortada takımıyla icra ettiği konuşmayı aktaran İsmail Kartal, "1-0 geriye düştük. Devre ortada müşterek şeyler gösterdim taktik olarak. Bunu yaptığımız sürece, akıbet 10 dakikada gidişata uyarınca benim işaretimle o plana geçecektik. 'Biz bu oyunu bitmeme ettirebilirsek, 1-1 değil 2-1, 3-1 kazanabiliriz' dedim. Korkmayacağız ve savaşarak, kontrollü halde 10 insan nite oynaması gerekiyorsa, kazanmamız düşüncesince aktörleri motive ettim. Bu halde ikinci yarıya çıktık" Teknik adamlar namına işlerine derişik olduklarını kail Kartal, “Hakemlerle ilgilendiren boyut pakt yönetiminin işi. Bugün sahada centilmence müşterek karşılaşma oldu. Mücadele gücü aşırı efdal müşterek karşılaşma oldu. Herhalde ilerleyiş zevki olan, savaşım ve tarz açısından dobra müşterek karşılaşma olmuştur. Bugün 11'e 11 olsaydı ego bu maçı kazanabileceğimizi düşünüyorum. İrfan Can atılana derece rakip sahaya yerleşmiştik ve Nwakaeme'nin peşinden can alıcı ataklarımız olmuştu. Ama al yetişkin geldikten sonradan da taktik değişimleri ayrımsız halde sürdürdük. İrfan Can'a da sorduk ve bu al kartı ikrar etmiyor" niteleyerek bitmeme etti.

"Trabzonspor ehemmiyetli takviyeler yaptı"

Geldiği günden bu yana 3 bap üstünde yoğunlaştıklarını hatırlatan Kartal, "Geldiğimiz günden bu yana 3 bap üstünde yoğunlaşacağımızı söylemiştim. Takım rastgele devir üstüne koymaya bitmeme ediyor. Antrenman standardını artırarak, oyuncuların da sağlık alacağı ve elleme yorulacakları antrenmanlar yapıyoruz. Bir tasar yapıyorum ve şu anda rastgele obje uğrunda gidiyor. Geldiğimizden bu yana grup rastgele daim yukarıya akilane ivmelendi. Bazen rakip aşırı geride karşılayabilir, kırılmalar olabilir. Ama umumi namına baktığımızda şu anda ligde en aşırı düet savaşım elde eden grup biziz. Ben geldikten sonradan Fenerbahçe bu manada müşterek numara sırada. Koşu mesafeleri arada müşterek önemlidir. En azından oyuncular bazında ve ferdî manada ne derece koşmuşlar, elan kemiksiz görebilirsiniz. Bugün biz 113 KM koştuk, Trabzonspor 117 KM koştu. Ama biz 75 dakika 10 insan oynadık. Ortalama müşterek aktör 8 KM koşsa, o devir bizim de 120 KM yöreleri koştuğumuzu söyleyebilirim” dedi. Trabzonspor'un kalburüstü gidişi üstüne da mütekellim Kartal, “Gerçekleri söylememiz gerekirse, Abdullah Avcı'yı kutlama kılmak gerekiyor. Geldiği günden bu yana stabil müşterek hile planı var. Bugün ligde en aşırı efdal değerli nakil karşıcı da Trabzonspor. Biz çevrim ortada bile nakil yapamadık fakat Trabzonspor bu arayı elleme değerlendirdi. Çok ehemmiyetli ve efdal değerli oyuncular aldılar. Visca'yı aldılar, bu oyuncuyu ki istemez. Doğru planlama yaptılar. Biz de gerçekleştirmek isterdik fakat onlar bu planlamaları güzeşte seneden icra ettikleri düşüncesince yarar sağladılar ve bunu elleme değerlendirdiler. Ama önümüzdeki yıl ne mümkün bilemem" açıklamasında bulundu.

"Ligin en yukarı ölçüde devretmek istiyoruz"

Bugün yandaş desteği ile rastgele takıma dirlik elleme savaşım göstereceklerini kail Kartal, "Taraftar uğrunda bugün karşımızda rakip ki olursa olsun, ayrımsız karakteri ve mücadeleyi ortaya koyacaktık. Takımımız birtakım eşikleri geçti. Bunun da sinyalini veriyordu. Taraftarların stadı doldurması, oyuncuların elan efdal çaba göstermesini sağladı. Taraftarlara yeniden aşırı teşekkürname ediyorum. Ne derece teşekkürname etsek azdır" dedi. Sezon başlangıcında göreve gelmesi biçiminde şu andaki durumların ayrımlı olup olmayacağıyla ilgilendiren suali da cevaplayan Kartal, “Zor müşterek soru. Doğru söylememiz gerekiyorsa, geçmişteki hocaların da bu takıma katkıları var. Başkalarıyla kıyaslanmanın akilane bulunduğunu düşünmüyorum. Ben geldikten sonradan birtakım şeyleri en elleme nite yapabileceğimi belirleme etmiştim. Şu anda da müşterek şeylere elimizin değdiği küçük da olsa belli. O nedenden dolayı geriye bakıp 'Ben olsaydım şu halde olurdu' dememek lazım. Bunun merakını kamuoyuna bırakıyorum" niteleyerek konuştu. Son 4 maçta 3 yengi ve 1 beraberlikle 10 nokta aldıklarını da hatırlatan Kartal, "Bugün en azından kaybetmedik. 4 maçta 3 galibiyet, 1 el birliği var. Hala ikincilik şansımızın bitmeme ettiğini düşünüyorum. Bu esna düşüncesince rakipler birbirine aşırı DOĞRU da olsa, biz en yukarı ölçüde ligi devretmek istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve şansımızın da bitmeme ettiğini düşünüyorum” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ