USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Taraftarımızın istediği Fenerbahçe için çok çalışacağız'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, taraftardan devir istediğini ve onların dilek etmiş olduğu Fenerbahçe için çok çalışacaklarını söyleyerek, takımın güzel oyunculardan oluştuğunu fakat ekipteki adların mental açıdan düşüşte bulunduğunu tabir etti. İsmail Karta

İsmail Kartal: 'Taraftarımızın istediği Fenerbahçe için çok çalışacağız'
18-01-2022 18:40
Fenerbahçe'de Vitor Pereira'dan boşalan uran müdürlük koltuğuna kariyerinde ikinci kat oturan İsmail Kartal, Ülker Stadyumu'nda planlı matbuat toplantısıyla baş başa gazetecilerin sorularını yanıtladı. Göreve vürut dönemini anlatarak laflarına süregelen Kartal, “Benim hayatımın çok ehemmiyetli beraberinde parçası en şişman mutlulukları burada yaşadığım Fenerbahçeme 2. kat geldim. Bana bu rolü müstahak gören Başkanımız Ali Koç ve yöneticilerimize çok teşekkürname ediyorum. Başkanımızla çok içtenlikli beraberinde konuşma geçirdim ve göreve isteyen oldum. Başkanımız beni aradığında evvel günkü heyecanla kendisiyle buluşmaya gittim.

Fenerbahçe'de revan uran insanla ilgilendiren durumu, transferleri ve yaşananları bana anlatım etti ve bu takımın beraberinde parçası olmamı benden istedi. Fenerbahçe'yi izlem ettiğimi, oyuncuların kapasitelerini bildiğimi ve elimden gelenin en iyisini yapabileceğimi tafsil ettim. Sorumluluk alırım. Söz konusu Fenerbahçe ise eskiden bulunduğu üzere bugün de bu mesuliyeti omuzlarımda taşırım. Söz konusu Fenerbahçe ise arkası teferruattır. Ben bu topluluğun tribünlerden mevrut beraberinde çocuğu olarak, futbolculuk hayatımda da çalıştırıcılık hayatımda da kalpten inanarak rastgele beraberinde şeyimi vermeye anık beraberinde insanım. Bu nedenden rolü ikrar ettim. Hemen elden 8 gündür takımla birlikteyim” dedi.

“Oyuncuların mental anlamda ceninisakıt bulunduğunu gördüm”

Kadroda çok dobra adlar bulunduğunu fakat oyuncuların mental anlamda ceninisakıt halde bulunduğunu kail İsmail Kartal, “Şu anda oyuncularımızın mental kendisine az buçuk ceninisakıt bulunduğunu gördüm ve gözlemledim. Oyuncuların kalitesinin, becerilerinin ve kariyerlerinin yüksekte bulunduğunun lakin mental durumun aşağıda bulunduğunun farkındayım. Şu anda gerçekleştirmek istediğim yegâne obje oyuncuların ferdî kendisine kabiliyetlerini arttırmak için çalışıyorum. Pozitif ayak topu oynamamız gerektiğini, taraftarların ne istediğini bilici beraberinde antrenörüm. Başkanımızın, yöneticilerimizin, taraftarımızın ve topluluğun kesinlikle beraberinde ayak topu değerlendirmek istediğini, Fenerbahçe ruhunun kesinlikle sahaya yansıması icap ettiğinin farkında ve bilincindeyim. En şişman sorumun zaman. Zamanla yarışıyorum.

Oyuncularla ahit geçirmem, çalışmam, taktik ve uran manada beraberinde devir fırsatı olsaydı, bunu ehemmiyetli beraberinde fırsata çevirebilirdik. Ama 3 günde beraberinde karşılaşma oynuyoruz. Buna rağmak Samandıra'da geçirdiğim proses zarfında oyuncularla yaptığım toplantılarda, ferdî toplantılarda oyunculardan fazlalık yalıtım aldım ve bu gidişat beni bahtiyar etti. Taraftarlarımızın muhik kendisine matlup neticeler ortaya çıkmayınca oyunculara erinç devir zamane tepkisi olmuştur. Taraftar rastgele beraberinde devir haklıdır. Onlar mevcut ise tığ varız. Onlar sebebiyle bu topluluk ayakta kaldı. En çetin günde caba halis muhlis dünyaya kesinlikle beraberinde kip olduğumuzu, kesinlikle beraberinde topluluk olduğumuzu gösterdik. Türkiye'nin en şişman çırçıplak maşer örgütünün takımıdır bu takım. 3 Temmuz sürecinde bunu her insana gösterdik” açıklamasını yaptı.

“3 kulvarda elimizden geleni yapacağız”

Fenerbahçe'nin 3 kulvarda savaş ettiğinin altını çizen İsmail Kartal, “Bu göreve gelmeden ilkin Fenerbahçe'nin maçlarını seyrederken çok üzülüyordum. Bu oyuncuların çok hâlâ iyisini yapabileceğini biliyorum. 3 kulvarda gidiyoruz. Her ne denli biçimsiz üzere beraberinde idrak mevcut ise da, 17 benek geride olmamıza rağmak riyazi kendisine şampiyona şansımız var. Türkiye Kupası iddiamız var. Konfederasyon Kupası'nda Slavia Prag'la oynayacağız. Çok disiplinli beraberinde takımla oynayacağız lakin bunları başaramayacağımızın manası çıkmasın. 3 kulvarda savaş ederiz ve aktörleri bu seviyeye gelmek benim ve ekibimin görevi. Bun uda oyuncularımla başarabileceğimi düşünüyorum.

Hep baş başa Fenerbahçe ailesi olarak, yarınki maçın milat olmasını istiyorum. Oyuncularımız sorumluluk yapabilir, kavisli goller yiyebiliriz. Ne olursa olsun taraftarlarımızın dayanaklık etmek vererek bunu takıma yansıtmalarını istiyorum. İnanıyorum ki bu birliktelikle, taraftarlarımızın bu desteği ortaya koyduktan sonradan çok şeyi değiştireceğimizi düşünüyorum. Taraftarlarımıza güveniyorum. Onların bana güvendiğini de biliyorum lakin benden çok oyunculara inanmalarını istiyorum. Bugün bütünlük olma günü. 3 kulvarda gidebildiğimiz denli taraftarlarımızın yardımı ile gitmeyi hedefliyorum. Bunun için buraya geldim. Biraz vakte ihtiyacımız var. taraftarlarımızın giderek bu işleri düzelteceğimize inanmalarını ve bizlere dayanaklık etmek vermelerini istiyorum.

Oyuncularımızın rastgele beraberinde bir tanesi değerlidir. Değerli oldukları için buradalar. Her devir bu formanın ne denli altın bulunduğunu ve bu mesuliyeti almaları icap ettiğini anlatıyorum. Bundan sonradan hayatlarını beraberinde ahir pik mucibince tasarım etmeleri icap ettiğini istedim. Bu da benim hakkım. Herkesin benden beklentisi var. Hayatımı bu işe verdim. Bu yolda oyuncularım da art devir kendisine bana fazlalık beraberinde erke verdi. Ben oyuncularıma güveniyorum. Kısa müddet zarfında birtakım şeyleri değiştiremeyebilirim lakin az buçuk giderek hâlâ dobra olabileceğimizi biliyorum. Moral motivasyonu efdal avlamak zorundayım. Oyuncular benim gövde dilime bakıyor. Oyuncularımla bu arada tığ bu işi değiştirebileceğimizi biliyorum. Taraftarlarımızın da dayanak göstereceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'de İrfan Can üzere müteaddit kıta aktör var”

Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci erinç çıkan duyum dair de mütekellim İsmail Kartal, “Ben çok açık ve içerisinden geldiği üzere mütekellim birisiyim. Mesut evren çapında beraberinde oyuncu. Çok dirayetli beraberinde aktör ve aklık beraberinde insan. Kendisiyle evvel konuştum. Bazı gelişmemiş sorunlar olabilir. Fenerbahçe Ailesi olarak, ego de buranın emektar beraberinde futbolcusu kendisine Mesut'la görüştüm. Çok bahtiyar oldum. Bence bundan böyle hâlâ dobra olacak sanarak düşünüyorum. İrfan'a gelince... Bugün Türkiye'de müteaddit kıta İrfan Can üzere aktör var. Bu oyuncuların hepsine ihtiyacımız var. Hepsi bizim altın oyuncularımız.

Bunun farkında olacaklar. Hep baş başa açık beraberinde şekilde, içtenlikli halde birbirimize el vereceğiz ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi. Kendi dubara felsefesinin fazlalık ayak topu dair bulunduğunu da kail Kartal, “4'lü tandem oynayacağız. Taraftarımızı bahtiyar edecek fazlalık futbolun gereği her neyse onu yapacağız. Bu işler zamanla, baş başa oynayarak, aktör ve grup gelişerek olur. Biraz dayanak gerekiyor. Oyuncular efdal kalitede isimler. Şu anda teorikte duruk antrenmanlar yapıyoruz. Mesela Antalyaspor maçında kompakt beraberinde dubara ortaya koyduk. İyi savaş ettik, savunmada iyiydik. Hücumda yaratıcı değildik lakin 7-8 oyuncumuz da yoktu. Bu adlar de art geldiği devir hâlâ ayrımlı beraberinde grup oluşturacağımı düşünüyorum. Bunun için de çok çalışıyorum. Ben ve ekibim 8 gündür Samandıra'dayız. Hiçbir yere gitmiyoruz. Biz çalışacağız” açıklamasında bulundu.

“Biz başkanımla ılımlı yolu buluruz”

Transfer dair Başkan Ali Koç'la görüştüklerini laflarına ekleyen İsmail Kartal, “Gençlik yıllarımızdan bu yana birbirimizi tanırız. 2 maçı oynayalım ve arkası sıra başkanımızla beraberinde şeyleri planlayacağız. Başkanın enerjisi çok efdal ve rastgele beraberinde muhtelif fedakarlığı hazırlamaya hazır. Şu anda ‘Şu adı alalım' sanarak beraberinde obje konuşmadık lakin 2 maçın arkası sıra beraberinde planlama yapacağız. Göreve gelmeden ilkin başkanımla çok içtenlikli beraberinde görüşmemiz oldu. Bugünden yarına bunları konuşmanın çok akıllıcasına olmadığını düşünüyorum. Bugün için ekibi ve aktörleri azami seviyeye kesinlikle yükseltirim sanarak düşünüyorum. Şu anda mevsim sonu için konuşmaya lüzum yok. Biz başkanımla ılımlı yolu buluruz” niteleyerek mevsim böylelikle kişi durumuyla ilgilendiren tafsil da yaptı.

“Szalai üzere beraberinde kıymeti verirsek, yerini doldurmamız çetin olur”

Oyuncularla meydana getirdiği toplantılarda kişi hırsını takıma aktarmaya çalıştığını kail Kartal, “İnsanın karakteri doğuştandır derler lakin ego de çok anadan doğma olduğuna inanmıyorum. Karakter, yaşamın zarfında yaşadıklarınızla tecrübelerinizin yoğrulmasından ortaya çıkan iradedir. Oyuncularımla yaptığım toplantılarda, benim gövde dilim, neva tonum, antrenmandaki enerjim ve hırsımdan alacaklardır sanarak düşünüyorum. Ekibimle bu arada yapacağımız çalışmalarla birlikte, az buçuk dayanak gösterebilirsek dair koyacağımızı düşünüyorum” dedi. Takımdaki kalecilerin vaziyeti erinç da mütekellim İsmail Kartal, “Altay, Ankaragücü'nden benim öğrencim. Evladım gibidir. Berke de evladım gibidir. Ertuğrul da oğlum Emre'nin grup arkadaşıdır. Berke'nin vaziyeti iyiye gidiyor, erte oynayacak gibi. Altay da 10 gündüz zarfında grup antrenmanlarına adım atar sanarak düşünüyorum. Duruma mucibince başkanımızla 2 maçın arkası sıra beraberinde yorum yapacağız” dedi.

Kartal, transferi gündemde bulunan adlardan Szalai için de, “Şu anda Szalai üzere beraberinde kıymeti verirsek, onun yerini kesinlikle dolduracağız bilmiyorum. Ama pakt menfaatleri önemli. Şu 2 maçın arkası sıra Antalya'da baş başa kampımız olacak. Mental, ruh bilimsel ve fiziki anlamda yapılacakların arkası sıra neler olacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“4'lü düzene devredilmek hazırlop olmayacak”

Sezon gene bu yana takımın Vitor Pereira'nın sistemiyle oynadığına özen çekici İsmail Kartal, “Sezon gene bu yana Vitor hocanın transferleri kişi sistemine mucibince yapıldı. 4'lü düzene geçince bu sistemde oynayacak oyuncularımız var. Ama bu ansızın hazırlop beraberinde iş değil. Adapte olmaları gerekiyor. Aynı oyuncuların beraberinde arada oynayarak sindirmeleri lazım. Bu arada sonuçların da dobra gelmesi lazım. Bu sistemi oynayabildiklerini görmeleri ve bundan afiyet almaları gerekiyor. Oyuncuların gelişimi, takımın gelişimi devir zarfında dair koyarak bitmeme eder. Şu anda elimizdeki oyuncuların bütünü değerli. Biz oyunculara güveniyoruz. Bu 2 maçın arkası sıra beraberinde yorum yapacağız” dedi.

Gençlere de ehemmiyet vereceğini kail Kartal, “Tanıdığım, bildiğim, altyapıda dirayetli gailesiz oyuncularımız var. Gençlere doğrusu kapım açık. Onların eğitilmesini muhip beraberinde antrenörüm. Altyapıdan mevrut adlar mevcut aramızda. Tahir hocamızla daima görüşüyoruz. Yeri ve tarihi ulaşınca altyapıdaki aktörleri devir zamane oynatarak uyarlanmış etmeye çalışacağız” dedi.

“Mesut bize, tığ de ona araştırma görevlisi olacağız”

Mesut Özil'in evren çapında beraberinde şimal bulunduğunun altını çizen İsmail Kartal, “Kendisiyle hâlâ çok yazışma kuracağız. Kendisi de az buçuk hâlâ bizlere araştırma görevlisi olacak. Takım kaptanı kendisine az buçuk hâlâ baş başa cereyan edeceğiz, bizlere de araştırma görevlisi olması lazım. Ben ve ekibim aktörleri yetiştirmek için buradayız lakin onların da bizlere iane etmesi gerekiyor. Hep baş başa fiilen ortaya beraberinde erke koyacağız ve güzel kendisine taraftarlarımızın yüzünü güldüreceğiz” niteleyerek laflarını sürdürdü.

“Ben ayrılmadan ilkin halis muhlis raporlarımı Pereira'ya vermiştim”

Önümüzdeki hafta Antalya'ya gideceklerini ve 1 haftalık beraberinde dinlenme kampı yapacaklarını kail İsmail Kartal, “Antalya'ya gideceğiz. 1 haftalık beraberinde çalışmamız olacak. Şubat ayında 3 günde beraberinde karşılaşma oynayacağız. Antalya'da ne denli dobra çalışabilirsek. Hızlı halde taktik hikmet ve mental anlamda oyuncularla beraberinde arada olup, eksikleri ne denli giderebiliriz göreceğiz. Gönül lüzum ki 3-4 hafta vaktimiz olsaydı. En çabuk neler yapabiliriz göreceğiz” açıklamasını yaptı.

Kartal sonuç kendisine görevde bulunduğu evvel zamanın arkası sıra kendisinin adına göreve mevrut Pereira'ya raporlarını verdiğini belirterek, “Biz kurşunlandığımız yıl mevsim bitti, ligi 2. bitirdik. İyi beraberinde takımımız vardı. O günkü istatistikler sonuç 20 senenin en dobra istatistikleriydi. O takımdan nice ad ayrıldı. Ben halis muhlis raporlarımı, atletik başarım raporlarını Vitor Pereira'ya, Terrenao'ya ve Aziz Yıldırım Başkana'a sunmuştum. Bugün Vitor Pereira ayrıldı ego geldim. 3'lü savunmadan 4'lü düzene geçeceğiz. Ben göreve geldikten sonradan rastgele beraberinde söyleyiş almadım lakin burada etkin çalıştırıcı dostlarım var, onlar bana muktezi detayları verdiler” sanarak konuştu.

İsmail Kartal, matbuat toplantısının arkası sıra idare müesses üyeleriyle baş başa matbuat mensuplarına çalım verdi.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ