USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsviçre'yi bilardoda Türk sporcular anabolizma ediyor

Ankara'da planlı 3 Bant Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası'na dahil olan İsviçre Milli Takımı'nı Kenan Cantürk ve Behzat Çetin oluşturuyor.

İsviçre'yi bilardoda Türk sporcular anabolizma ediyor
21-02-2022 13:42
Ankara

Ankara'da planlı 3 Bant Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası'nda uğraş fail İsviçre Milli Takımı'nı meydana getiren Kenan Cantürk ve Behzat Çetin, Türkiye'de İsviçre'yi temessül etmenin kendileri düşüncesince alım çalım donör bulunduğunu söyledi.

Türkiye Bilardo Federasyonunun Gölbaşı'ndaki kompleksinde planlı şampiyonada İsviçre'yi temessül fail Kenan Cantürk ve Behzat Çetin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kenan Cantürk, 11 sene ilkin eşiyle evlendikten sonraları gittiği İsviçre'de yaşamaya değişmeyen verdiklerini anlatarak, "Bilardoya Türkiye'de başladım. 42 yaşındayım, 15 yaşımdan buyana bilardo oynuyorum. Bilardo benim düşüncesince nezdinde ihtiras hayatımda olmazlardan birisi. İsviçre'ye gittikten sonraları da nezdinde spor kulübü aradım ve Zürih Bilardo Kulübünü buldum. O kulübe organ oldum ve oyuncusu şekilde İsviçre müsabakalarında oynamaya başladım. Daha sonraları grup şekilde İsviçre şampiyonu olduk." diyerek konuştu.

Son üç senede İsviçre'de bilardo hesabına ehemmiyetli başarılar kazındıklarını dile getiren Cantürk, "İsviçre şampiyonu şekilde ulusal takıma seçilmeye adalet kazandım. Behzat Çetin İsviçre'de ikinci oldu. İlk kat İsviçre tarihinde dü Türk sportmen İsviçre Milli Takımı'nı temessül ediyor. Bu bizim düşüncesince de ayrı nezdinde gurur. Bu turnuvanın da Türkiye'de yapılması kişi ülkemizde bambaşka nezdinde ülkeyi temessül ederek ve grubumuzda da Türkiye ile eşleşip karşılaşma yaparak ayrı ayrı havas yaşadık." değerlendirmesinde bulundu.

İsviçre'de nezdinde Türk firmasında adanmış mümessili şekilde çalıştığını anlatım fail Kenan Cantürk, şunları kaydetti:

"İşten ötürü bilardoya yeteri genişliğinde saat ayıramıyoruz, müzahir gerekiyor. Buradaki bilardocular dizge şekilde bu işi yapıyor. Belki sponsorlarımız olsa henüz değişkin noktalara geliriz. İsviçre bilardosunda 3 ferde başta aşırı yayılmış değil. Hollanda ve Almanya'da az buçuk henüz ileride. Milli grup düzeyinde gittiğimiz turnuvalarda İsviçre bilardo federasyonu harcamalarımızı ödüyor, ferdî şampiyonalara katıldığımızda ağız ağıza cebimizden ödüyoruz."

Kenan Cantürk, Türkiye'nin Gölbaşı'ndaki hevesli bilardo tesisiyle bu branşta en iyiler seviyesine çıktığını belirterek, şöyleki konuştu:

"Amacımız bilardoda İsviçre'nin ismini hakeza turnuvalarda duyurmak. İsviçre bilardoda aşırı çelimli gözükmüyor ve bilardonun İsviçre'de büyüme göstermesine ulama iletmek isteriz. Türkiye'de İsviçre'yi temessül eylemek bizi gururlandırıyor. Özellikle bu kuruluş Türkiye'ye yakışan nitelikte aşırı iyi olmuş, henüz da ilerleyeceğini düşünüyorum. Bu tesisler Türk bilardocuların performansını artıracak."

Behzat Çetin: "Ankara'da İsviçre'yi temessül eylemek aşırı ayrı ayrı nezdinde duygu"

İsviçre Milli Takımı şekilde şampiyonaya dahil olan 42 yaşındaki Behzat Çetin de 2000 senesinde İsviçre'ye gittiğini, nezdinde dü sene bilardo oynayamadığını anlatarak, "İsviçre pakt ve bilardo salonu şekilde minimumda, değme kentte yegâne bulunuyor. 2003'ten itibaren İsviçre'de yeniden bilardo oynamaya başladım, sonraları başarılar elde ettim. Kenan denli İsviçre şampiyonu oldum 3-4 kere, ulusal takımdayız. İnşallah artık da bitmeme edeceğiz, anca gözüküyor. Burada olduğumuz düşüncesince mutluyuz, iyi nezdinde ortam." ifadelerinin kullandı.

Behzat Çetin, İsviçre'de 15 senedir kişi restoranını işlettiğini dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"İsviçre'de Kenan ile ayrımsız spor kulübünde baş başa oynuyoruz. Haftanın dü haset bu arada antrenmanlarımızı yapıyoruz. Avrupa ve evren şampiyonalarına İsviçre'yi temsilen 7-8 kere katıldım lakin Ankara'da evvel kat oluyor. Ankara'da İsviçre'yi temessül eylemek aşırı ayrı ayrı nezdinde duygu. Çoluk çocuğumuzla İsviçre'de yaşıyoruz, orada muvaffakiyet elde ettik. Türkiye liginde bizim aşama yapmamız az buçuk zor, bilardoda Türkiye aşırı iyi. İsviçre Bilardo Federasyonu ve Avrupa Bilardo Federasyonu Başkanı Diane Wild de İsviçreli ve bizlere aşırı dayanak oluyor."

Daha nezdinde tomar bilardo oynayarak Avrupa ve dünyada dereceler kazanmayı istediklerini tamlayan Çetin, "Semih Saygıner ustayla sallanmak bizi aşırı gururlandırır. Hayalimiz nezdinde devir elbette ki onunla oynamak. Bilardo, benim düşüncesince ailemden sonraları ikinci derecede nezdinde tutku." halinde konuştu.

Çetin, "Türkiye bilardosu, aktör sayısıyla kalitesiyle Avrupa'ya uyarınca aşırı öndeydi. Üstüne hakeza tesisler, bu kuruluş bilardo düşüncesince herhalde dünyada nezdinde evvel olmuştur." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada Kenan Cantürk ve Behzat Çetin'den oluşan İsviçre Milli Takımı, Belçika'ya yenilerek gruplardan çıkamadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ