USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Jorge Jesus: “Tecrübe eksikliği etkili oldu”

Dinamo Kiev'e uzatmada 2-1 aşınmış yerine Şampiyonlar Ligi defterini kapatan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus karşılaşmanın arkası sıra takımının güzel müşterek ayak topu oynadığını söyleyerek, “Bugünkü neticede sınama eksikliği etkili oldu” diyerek konuşt

Jorge Jesus: “Tecrübe eksikliği etkili oldu”
28-07-2022 05:03

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda 0-0'ın rövanşında Dinamo Kiev'e alanında uzatmalarda 2-1 yenik adına elenen Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Her maçta bulunduğu üzere bu maçın da müşterek hikayesi bulunduğunu tabir ederek laflarına başlamış bulunan görmüş geçirmiş beceri adam, “Kırılma anına derece güzel oynayan bizdik. Rakip kaleye 7 şutumuz vardı, rakibin tek şutu yoktu. 11'e 11'ken bugün tribünde bulunan cümle Fenerbahçe'nin turu atlayacağına inanıyordu. Ancak İsmail'in görmüş bulunduğu al eke gidişatı değiştirdi. Takım kombinezon yönünde da bozuldu ve o tam rakip golü attı. Ama takımımız toparlandı, savaştı ve sonraları Valencia ceza atışı kaçırdı. Takımımız 1 ad eksik oynadığı düşüncesince meydan kenarından daima direktifler vermeye çalıştım. Tabii ki yenik olunca bahtiyar olmazsınız lakin takımımız bugün buradan kafası sarp ayrılmalı. Tecrübe eksikliği maçın kararında etkili oldu” açıklamasını yaptı.

“Dinamo Kiev birlik müşterek takım”

Yapılan transferlerin özlük onayıyla yapıldığına nazarıitibar çekici ve bugünkü karşılaşmanın arkası sıra bu mevzuyu konuşmanın akıllıca olmadığını kail Jesus, “Bugün stada mevrut taraftarlarımız inanırım takımdan mesut kalmıştır. 11'e 11'ken üstündük ve daha daha sonra güzel uğraş ettik. Şampiyonlar Ligi'nde detaylar ayırt oluşturuyor. Kırmızı eke bizi etkiledi. 11'e 11'ken topa ehil olmada yüzdelik 60'la oynuyorduk ve herhangi müşterek istatistikte de öndeydik. Ancak daha sonra al eke hali değiştirdi. Yarım vakit 10 ad oynadık ve ekipman şimdi aşırı yoruldu. Uzatmalarda da 1 ad eksik olmanın tesirini hissettik. Bu olanların bütünü bugünkü maçın sonucunu etkiledi” dedi. Hafta süresince takımdaki oyuncuların biçim vaziyetini da en yakından gören bireyin kendisi bulunduğunu kail görmüş geçirmiş beceri adam, “Hafta süresince oyuncularla ego çalışıyorum ve fiziki adına ne halde olduklarını ego biliyorum. Polonya'da önceki maçta ekipman iyiydi ve fiziki adına ekipman iyiydi. Değiştirmek adaletli olmazdı. Joshua King o bölgedeki oyuncumuz ve Serdar Dursun da onun alternatifi. Fiziksel adına eksikti. Bugünkü maçın hikayesi, 10 ad kalmamızdı. Belki Dinamo Kiev'i aşırı güzel tanımıyor olabilirsiniz lakin birlik müşterek takımdı. Geçen yıl kendileriyle ekipman evresinde karşılaştım. Barcelona, Bayern Münih ve Benfica'nın bulunduğu grupta güzel maçlar çıkardılar. Gerçekten aşırı güzel müşterek takımla karşılaştık” ifadelerini kullandı.

“Emre Mor kendisini güzel hissetmedi”

Karşılaşmaya 46. dakikada karışma bulunan fakat 77. dakikada oyundan tahsil edilen Emre Mor'un oyuna girdikten sonraları kendisini güzel hissetmediğini dediğini tabir fail Jorge Jesus, “Oyundan çıkacak nedeni ağız ağıza fiziksel. Oyuna girdikten sonraları güzel başladı fakat 10 dakika sonraları kendisini güzel hissetmediğini söyledi, bu nedenle Emre Mor'u oyundan aldık. Oyuna giren oyunculardan memnunum. Değişikliklerin arkası sıra golü bulduk. Zaman devir oyuna giren müşterek oyuncu, lazım fiziki gerekse de taktiksel adına oyundan çıkabiliyor. Bunu şimdi ilkin de yaptım. Bugünkü değişikliği ika sebebimi de söyledim. Bugün oyuna giren oyuncular fiziki adına güzel işlere imza attı. Değişikliklerin de arkası sıra golü bulduk bugün” dedi. Hakem üzerine sorulan suali da yanıt veren Jesus, “Kazandığımız maçlardan sonraları da, kaybettiğimiz maçlardan sonraları da hakemler üzerine konuşmayı sevmem. Ancak Joshua King'in attığı fakat bozma edilen golün alışılagelen olduğunu, İsmail'in de ikinci zerrin kartının nahak yere bulunduğunu söyleyebilirim. Karşımızdaki rakip tahminî 5 senedir bu arada oynuyor, tığ ise 5 haftadır baş başa çalışıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde bu üzere detaylar belirleyici oluyor” niteleyerek laflarına bitmeme etti. Jesus sonuç adına transferle ilişik adına “Fenerbahçe bu sezona Avrupa'daki halis muhlis takımlardan şimdi er başladı. Şu anda aktarma gerçekleştirmek emeksiz değil. Birçok Avrupa ekibi sezonu geç açtı ve gönderecekleri oyunculara da doğrudan değişmeyen vermiyorlar. Transfer dair lazım Fenerbahçe gerekse de apayrı ekipler düşüncesince bahsetmek emeksiz değil” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - İsmail Yasin Akçın

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine er silgi attı Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne er silgi attı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ