USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kendisine garip bakanları şampiyonluklarıyla utandırıyor

Kocaeli'de toplumsallaşmak düşüncesince başladığı judo sporunda, Dünya ve Avrupa şampiyonu bulunan down sendromlu Doğukan Coşar, başarısıyla her insana sağlam oldu. Oğlunun başarısıyla alım çalım duyan anne, "Çocuklarımıza anlaşılmaz bakıyorlardı. Bu şampiyonluklarla

Kendisine garip bakanları şampiyonluklarıyla utandırıyor
15-10-2021 15:15

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde canlı Mehmet (57) ve Naciye Coşar (48) çiftinin 4 çocuğundan birisi bulunan down sendormlu Doğukan (24), toplumsallaşmak düşüncesince başladığı judo sporunda fevk fazladan başarılar elde etti.

2019'da Portekiz'de planlı Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda Dünya şampiyonu, 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda ise Avrupa şampiyonu bulunan Coşar, elde etmiş olduğu başarıyla hem ailesini, bununla birlikte Türkiye'yi gururlandırdı. 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda şampiyon olduktan sonradan Türk Bayrağı'na kapanan Coşar'ın o görüntüleri ise izleyenleri duygulandırdı.

Sporun birlikte edep bilimi bilimi yaşamına da bitmeme fail Coşar, yersiz zamanlarını ibret çalışarak, im okuyarak, kardeşi Müberra ile ilgilenerek geçiriyor.

"Elimizden mevrut desteği sağlayacağız"

Doğukan'ı evinde görüşme fail Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, "Doğukan'la hukukumuz hâlâ eskiye dayanıyor. Onun başarılarını, güzelliklerini rastgele daima gören ve ölçüm fail müşterek ağabeyiyim. Doğukan Kartepe'mizin evladı. Daha ilkin Dünya şampiyonuydu, deminden ise Avrupa şampiyonu oldu. Bizleri gururlandırdı, bizleri ağlattı. Şampiyona da secdeye kapanması, Türk bayrağı ile volta atması bizleri aşırı bahtiyar etti. Doğukan aldatıcı ve ahlaklı müşterek sporcu. Ağabeyi yerine rastgele devir yanındayız. Doğukan düşüncesince elimizden mevrut tamamı desteği sağlayacağız" dedi.

"Doğukan'ın evinin yakınına spor kompleksi kazandıracağız"

Doğukan Coşar'ın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'da spor yaptığını kail Başkan Kocaman, "Doğukan şanslı. KBB Kağıtspor'da spor yapıyor. Kağıtspor esasta sportmen fabrikası. Kocaeli'deki nice gence misyon etmiş müşterek sportmen fabrikasıdır. Ben 45 yaşındayım, sepet topu geçmişim var. O vakitler fark üzerimizde Kağıtspor'un emeği vardır. Ben bu açıdan bu hizmeti sağlayıcı KBB Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'a, Doğukan kardeşimizin ailesine aşırı teşekkürname ediyorum. Bir sporcuyu yetiştirmede ailenin de emeği aşırı önemlidir. Aile de teşekkürü adalet ediyor. Doğukan'ı bugünlere getiren hocalarına, antrenörlerine de teşekkürname eylemek istiyorum. Bu takım ve izleme işidir. Spor edep bilimi bilimi denli önemlidir. Kişinin karakterini, bedenî gelişimini, disiplini tetikleyen ehemmiyetli başlıklardan müşterek tanesidir. Bizde Kartepe'de gençlerimizin spor yapması düşüncesince seferberlik anons ettik. Tüm mahallelerimize spor kompleksi hazırlamaya çalışıyoruz. Doğukan'ın da evinin aşırı yakınına spor kompleksi kazandıracağız. İnşallah Doğukan orada da spor yapmaya, öğretmeye, kalıp olmaya bitmeme eder" ifadelerini kullandı.

"Bekle beni olimpiyat"

6 senedir judo sporu ile ilgilendiğini kaydeden Doğukan Coşar, "Şampiyon oldum, dobra oldu. Çok mutluyum, annem ve babam da aşırı bahtiyar oldu. Hedefim olimpiyatlarda şampiyon olmak. Bekle beni olimpiyat" dedi.

"Bütün hayatımızı ona adadık"

Doğukan'ın judoya 2016 senesinde başladığını dile getiren ağababa Mehmet Coşar, "Gültekin Sevinç isminde hocamız var. O bizlere 2015 senesinde telefon açtı. "Judoya başlatmak istiyorum" dedi, bizde kıvançla bildirme ettik. O günden bu güne denli rastgele obje aşırı dobra gitti. 2019'da Portekiz'de Dünya şampiyonu oldu, 2021'de Avrupa şampiyonu oldu. Yine gururlandık. Doğukan'ın şampiyonluklarında Gültekin hocamızın, annemizin, bizim, cumhurbaşkanımızın emeği var. Bu dallar evlere kapalıydı, deminden kabuklarını kırdılar. Doğukan ilkin spora başladığında umudumuz yoktu. Dünya şampiyonu bulunduğunu duyduğumuzda bayıldım, müşterek anlaşılmaz oldum. Bu kat de Avrupa şampiyonu olduğunda alıştım, mutluyuz" biçiminde konuştu.

"Bütün hayatımızı ona adadık" diyen Coşar, "Dışarıdan tek engellenmedi. Doğukan çalışkandır, sorumludur. Düzgün müşterek çocuktur. Şimdiki amacı ise olimpiyat şampiyonu olmak" sanarak konuştu.

"Şampiyonluklarıyla, onlara anlaşılmaz bakan herkesi utandırıyorlar"

Zorlu süreçten geçtiklerini özetleyen ana Naciye Coşar ise şöyleki konuştu:
"Şuanda aşırı mutluyuz. 2 posta bizi gururlandırdı. Dünya şampiyonu oldu, deminden de Avrupa şampiyonu oldu. Bundan ahir hedeflerini bekliyoruz. Bizde ilkin özellikle şampiyonluk beklemiyorduk. Sadece Doğukan'ın motive olmasını, gücünü boşaltmasını, sosyalleşmesini istiyorduk. Bizi buralara denli getirdi. Doğukan'la zorluklarla karşılaştık. Antrenman meydana getirdiği bölgeler uzaktaydı, otomobille gidilecek bölgeler değildi. Otobüsle gidip geliyorduk, babamız çalışıyordu ego götürüyordum. Yağmur, şita demeden bitmeme ettik. Birçok sıkıntı yaşadık, taşırken aşırı zorlandım. Çocuklarımıza anlaşılmaz bakıyorlardı onlar bu şampiyonluklarla onları utandırıyor. Çocuklarımız Dünya şampiyonu. Avrupa şampiyonu oldu. "Biz de varız, kılıç de sizlerle varız, rastgele şeyi başarıyoruz" diyorlar. Bizleri aşırı gururlandırıyorlar. Allah'ıma şükrediyorum.”

Huriye Ferah Vanlı - Cihan Atik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ