USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Lewis Hamilton, İstanbul'daki F1 yarışına sonuç tam başlayabilir

Formula 1'de 7 şampiyonluğu mevcut Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, İstanbul'da düzenlenecek sezonun 16. yarışı Türkiye Grand Prix'sine sonuç bayağı başlayabilir.

Lewis Hamilton, İstanbul'daki F1 yarışına sonuç tam başlayabilir
05-10-2021 12:40
Ankara

Bu mevsim aracında üç kat çelim ünitesini muhavvil Lewis Hamilton, bu durumun tekrarlaması biçiminde sabık yıl önceki tam tamamladığı İstanbul'daki yarışa bu mevsim akıbet bayağı start cezası alacak.

Büyük Britanya basınına mütekellim Mercedes'in direktörü Toto Wolff, İstanbul'daki yarışta Hamilton'ın aracında çelim ünitesinin değiştirilebileceği yönündeki iddialara ilişkin, "Bunu yapabiliriz, fakat bu mevzuda akıbet sonucu şimdi vermedik." dedi.

Mercedes araçlarındaki en ehemmiyetli probleminin metanet bulunduğunu vurgulayan Wolff, "Araçta titreyiş kabil öbür sorunlarla giriş edebilirsiniz fakat dayanıklılık, en ehemmiyetli konudur. Burada dava yaşarsanız, yarışı bitirememe tehlikesi doğar. Bu yönde müşterek başkalık yaparsak bu gidişat ortadan kalkmış olur. Yarışı ikinci yahut üçüncü tam tamamlayabiliriz, bunda dava namevcut zira Formula 1 etraflıca müşterek maraton." değerlendirmesinde bulundu.

Hamilton ile bu mevsim fırtınalı müşterek bökelik mücadelesine giren Red Bull-Honda pilotu Max Verstappen, sezonun 15. yarışı Rusya Grand Prix'si öncesinde aracında dördüncü kat çelim birimi değişikliğine değişik yarışa akıbet bayağı start cezası almıştı. Hollandalı sürücü, buna karşın Hamilton'ın arkası sıra yarışı ikinci tam tamamlamayı başarmıştı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda bu mevsim pilotlar klasmanında Hamilton, Verstappen'in dü benek uğrunda reis konumda bulunuyor. Şampiyonada, sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık gerekçeleriyle araçlarda müşterek sezonda en aşkın üç kat çelim birimi değişikliğine müsaade veriliyor.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ