USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

'Madalya avcısı' tekvandocu ikizler başarılarını baş başa çalışmaya borçlu

Mersin'de, 2014 senesinde başladıkları tekvandoda millî ve arsıulusal organizasyonlarda aşırı sayıda muvaffakiyet elde fail 17 yaşındaki milli sporcular, madalya kreasyonlarını acemi unvanlarla taçlandırmak istiyor.

'Madalya avcısı' tekvandocu ikizler başarılarını baş başa çalışmaya borçlu
10-10-2021 11:25
Mersin

Savunma gayeli başladıkları tekvandoda millî ve arsıulusal organizasyonlarda baş döndürücü sayıda madalya elde eden 17 yaşındaki milli sporcu ikizler Özge ve Öykü Özbey, koleksiyonlarına aralarında olimpiyat derecesinin de bulunmuş olduğu dünkü başarılar eklemeyi hedefliyor.

Ortaokul dönemlerinde, 2014 senesinde tekvandoyla tanışıp geçmiş çağda defans gayeli bu sporu önleyen ikizler, endamsız müddette ehemmiyetli başarılara imza attı.

Türkiye'deki organizasyonlarda bökelik luğu canlı Özge ve Öykü, antrenörlerinin yardımı ile kariyerlerinde muvaffakiyet basamaklarını tırmanmaya başladı.

Edirne'de 2017'de planlı 19. Balkan Tekvando Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde savaşım fail kardeşler, burada bökelik luğu yaşadı.

Milli tekvandocular, Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası ve Tekvando Dünya Başkanlık Kupası organizasyonlarında hem 2'şer el bökelik tıpkı zamanda türlü dereceler elde etti.

Özge, Avrupa Tekvando Birliği çeşidinden İspanya'da 2018'de örgütlü edilen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda üçüncülük kürsüsüne çıktı. Özge, İspanya'da 2019'da da Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda ikinci oldu.

Farklı sıkletlerde baş döndürücü sayıda Türkiye şampiyonluğuna da vasıl ikizler, kreasyonlarını dünkü unvanlarla taçlandırmak istiyor.

Genç sporcular, antrenörleri Fuatcan Aldemir öncülüğünde Avrupa ve evren şampiyonalarının yanı esna 2024 Paris Olimpiyatları'na da hazırlanıyor.

Öykü: "İkimizin çabucak adım yapması baş döndürücü alım çalım veriyor"

Öykü Özbey, AA muhabirine, ayrımsız branşta kardeşi Özge ile senelerdir çiğin omuza çalıştıklarını söyledi.

Tekvandoya kardeşiyle 7 senedir şişman emekler verdiklerini dile getiren canlı tekvandocu, "Tekvandoya defans gayeli başlamıştık. Küçüktük, önümüzde hedeflerimiz yoktu o zamanlar. İkizimle baş başa çalıştık. Beraber maçlara gittik. İlk Balkan şampiyonluğumuzu da baş başa elde ettik." diyerek konuştu.

Öykü, kariyerleri süresince katıldıkları millî ve arsıulusal organizasyonlarda baş döndürücü sayıda madalya kazandıklarını anlatarak, şöyleki bitmeme etti:

"Yedi sene bizim düşüncesince çetin geçti. Her devir eş egzersiz yapıyoruz. Çok güçlükler çekiyoruz. Bu zorlukları çekerken on paralık tek başıma değildim. Özge ile rastgele devir egzersiz yapıyoruz. Partnerim Özge oluyor. Özge ile peyda eylemek beni şimdi baş döndürücü bahtiyar ediyor. Bir organizasyona gidiyoruz, baş başa böke oluyoruz. İkimizin çabucak adım yapması baş döndürücü alım çalım veriyor. Ailemizi ve hocalarımızı da gururlandırıyor. Yeri geldiği devir mutluluktan ağlıyoruz. Bu luğu baş başa yaşıyoruz. 20'den bir tomar madalyam var. Madalyalarımın rastgele birisini saklıyorum. Odamızda madalya köşemiz var. Kardeşimle baş başa hepsini oraya koyuyoruz. İkimiz baş başa olduğumuz düşüncesince baş döndürücü bir tomar madalyamız var. Evimiz madalya dolu."

Madalya koleksiyonlarına dünkü başarılar eklemeyi hedeflediklerini vurgulayan canlı sporcu, "Öncelikle Avrupa şampiyonu peyda eylemek istiyorum. Bunun peşi esna evren şampiyonu da olup olimpiyatlarda ülkemi anabolizma eylemek istiyorum. İnşallah olimpiyatlarda da bayrağımızı dalgalandırırım. 2024 Paris Olimpiyatları'na baş döndürücü dobra halde hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özge: "Bir başarımız olduğunda baş döndürücü seviniyoruz"

Özge Özbey de koşa kardeşiyle taraf yana olmanın şişman kazanım sağladığını belirtti.

Kardeşiyle ayrımsız kulvarda müsabakanın namına öfke katığını anlatım fail milli tekvandocu, "İlk başlangıçta Öykü benden şimdi bir tomar adım alıyordu. Bunun üstüne hırslandım ve ego de adım hazırlamaya başladım. Antrenmanlarda baş başa karşılaşma yapıyoruz. Eksiklerimizi söyleyerek birbirimizi çalıştırıyoruz. Öykü müsabakada benek verdiğinde baş döndürücü sinirleniyorum. Puan aldığında baş döndürücü seviniyorum. Bir başarımız olduğunda baş döndürücü seviniyoruz, ağlıyoruz, gururlanıyoruz." diyerek konuştu.

Özge, Balkan şampiyonluğunun yanı esna Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü ile dü el de Tekvando Dünya Başkanlık Kupası şampiyonluğuna ulaştığını hatırlatarak, "Benim de kardeşim kadar 20'den bir tomar madalyam var." ifadesini kullandı.

İlk hedeflerinin hem Avrupa tıpkı zamanda evren şampiyonluğuna iktiran yapmak bulunduğunu aktaran Özge, şunları kaydetti:

"Hocalarımız sebebiyle yolumuzda ilerlemeye bitmeme ediyoruz. Bir sporcunun zirvesi bence olimpiyatlara gidebilmektir. Bizim de orada olmamız ve baş başa gitmemiz gerekiyor. Orada adım alıp bayrağımızı dalgalandırmamız gerekiyor. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları'na katılacağız. Şu anda benek toplamaya çalışıyoruz. Olimpiyatlarda birincilik hedefliyorum. Öykü ile baş başa çalışıyoruz. Hedefimiz rastgele devir birincilik."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ