USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mehmet Akif Üstündağ baştan Voleybol Federasyonu Başkanlığı'na seçildi

Türkiye Voleybol Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu'na bir tane namzet giren Mehmet Akif Üstündağ, baştan başlığa getirildi.

Mehmet Akif Üstündağ baştan Voleybol Federasyonu Başkanlığı'na seçildi
26-10-2021 14:44
Ankara

JW Marriot Otel'de meydana gelen umumi kurulda çalışkanlık ve teftiş raporları aklama edildi.

Kullanılan 164 düzen 159'unu alarak baştan reis bey seçilen Üstündağ başkanlığındaki federasyonun hile kurulunda toprak meydan esame şöyle:

Alper Sedat Aslandaş, Ahmet Göksu, Selahattin Süleymanoğlu, Bahar Mert, Ayşe Nihan Salkaya, Suat Baylan, Mustafa Alpaslan, Metin Mengüç, Ersin Yılmaz, Ergün Güler, Yavuz Ölken, Kazım Şahin Gürkan, Bülend Atalar, Ali Osman Özdemir.

Baykan: "Voleybol ülkemize baş döndürücü şişman neşe ve başarılar yaşattı"

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, açım konuşmasında, voleybolun Türkiye'deki branşlar içinde ehemmiyetli birlikte yerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Voleybol ülkemize baş döndürücü şişman neşe ve başarılar yaşattı, yaşatmaya da bitmeme edecek. Çünkü asliye sağlam. Bina sağlam, yapının ihtimam ve onarımı baş döndürücü elleme birlikte halde yapılıyor. Voleybol, Mehmet Akif Üstündağ'ın önderliğinde baş döndürücü değerli devre geçirdi. İnşallah önümüzdeki devirde bu başarılar artarak bitmeme etsin."

Üstündağ: "Milli takımlarımızın başarısıyla bu arada çocuklarımız uçan top sallanmak istiyor"

Mehmet Akif Üstündağ, 2016'daki seçimli umumi kurulda verdiği lafları adına getiren bir tanesi olmaktan çevre duyduğu mutluluğu dile getirdi.

O devir hile kurulundaki dostlarıyla "Hepimiz bire birlikte takımdayız." niteleyerek yola çıktıklarını tamlayan Üstündağ, şu halde bitmeme etti:

"Bugün geldiğimiz noktada, ulusal takımları katılmış olduğu değme organizasyonda sandalye düşüncesince savaş eden, enfrastrüktür organizasyonuyla hepsi ülkeye yayılan, lisanslı sportmen sayısı değme güzeşte devir artan, kulüpleşmede değme güzeşte devir büyüyen, çalıştırıcı ve yargıcı eğitimlerini daima kılmış, sponsorların uyanıklık odağı durumuna gelmiş, arsıulusal organizasyonlara ev sahipliği karşıcı birlikte federasyonuz. Milli takımlarımızın başarısıyla bu arada çocuklarımız uçan top sallanmak istiyor. Aileler çocuklarını voleybola yönlendirmek istiyor. Her güzeşte devir büyüyen ve gelişen 'Fabrika Voleybol' organizasyonumuzla çocuklarımızı voleybolla buluşturuyoruz. Fabrika Voleybol hareketi kapsamında ülkemizin ayrımlı şehirlerinde nice mini uçan top şenliği düzenledik. Bu şenliklerde 20 bine andıran çocuğumuzu ve ailesini uçan top ile tanıştırdık."

"Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği dair kabadayı adımlar attık"

Herkesin kalıp gösterdiği uçan top lisesinin elan da gelişim göstermesi ve amacına kavuşması düşüncesince protokoller imzaladıklarını anlatım fail Üstündağ, "Sporcularımızın korunma ve idman tesislerini geliştirdik. Voleybolun elden sponsoru değil paydaşı bulunan sponsorlarımızla sporcularımıza yanıtsız burs olanakları sağladık. Nitelikli sporcunun kalifiye antrenörler çeşidinden yetiştirilebileceği gerçeğinden yola çıkarak, antrenörlerimizin eğitimine şişman ehemmiyet verdik." niteleyerek konuştu.

Her devir kulüplerin yanı sıra olduklarına ayraç fail Üstündağ, liglerin monitör kanallarını daima bir vaziyete getirdiklerini vurguladı.

Geçen 5 yılda kulüplere aktardıkları sponsorluk gelirinin katbekat arttığına dikkati çekici Üstündağ, şunları anlatım etti:

"Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği dair kabadayı adımlar attık. 2019 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaptık. Bugüne derece birleşen en faziletkâr peyrev sayısına ulaştık. Salonlara sığmadık taştık. Parklarda, bahçelerde dev ekranlar kurulmasını sağlayacak derece ülkemizi uçan top çevresinde birleştirdik. Organizasyon becerimizle arsıulusal kuruluşlardan ölçüm ve teşekkürname aldık. Organizasyon yeteneğimizin elden ülkemizle sınırlanmış olmadığını 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları elemeleri düşüncesince gittiğimiz Hollanda'da gösterdik. Olimpiyat vizesiyle ülkemize döndük.

Katıldığımız değme organizasyonda madalya düşüncesince savaş ediyoruz. 2017, 2019 ve 2021 Avrupa şampiyonalarında peş peşe 3 misil madalya kazandık. Milletler Ligi'nde madalyalar kazandık. Bugün 'sürdürülebilir başarıya' kalıp yapılanma ediyor. Erkek Milli Takımımız peş peşe 2 misil Avrupa Altın Ligi şampiyonu oldu. Avrupa şampiyonalarına daima ortaklık gösteriyoruz ve değme seferinde elan gelecek gidiyoruz. Bugün 1998'den beri önceki kere evren şampiyonasına iltihak hakkı kazandık. Alt gözyaşı ulusal takımlarında 23 gözyaşı altı kızlar evren şampiyonluğu, 16 gözyaşı altı kızlar Avrupa şampiyonluğu, 19 gözyaşı altı kızlar Avrupa şampiyonluğu, 17 gözyaşı altı kızlar Avrupa ikinciliği yaşadı."

"Her turnuvada madalya hesabı yaparak bu camiaya müstahak olmaya çalışmamız lazım"

Üstündağ, başkanlığa baştan seçildiği düşüncesince bahtiyar bulunduğunu belirterek, şu halde konuştu:

"Bizim buralara seçilmemiz, kat almamız, buradaki kat dediğimiz elbiseyi giymemiz baş döndürücü ehemmiyetli değil. Bunun hakkını hasretmek baş döndürücü önemli. Eğer bu kat bizlere birlikte kıyafet kabil sunulduysa, bunun içini doldurup dolduramayacağımız önemli. Eğer tığ bu camiaya müstahak olup bu rolü en elleme halde yapar, hedeflerimizi elan şişman noktalara taşırsak ne bahtiyar bize. Artık değme turnuvada madalya hesabı yaparak bu camiaya müstahak olmaya çalışmamız lazım. Emeği güzeşte ve bizlere dayanaklık etmek verenlere teşekkürname ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ