USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Metin Öztürk: 'Türk bir teknik direktöre karar verirsek düşündüğümüz kişi Okan Buruk'

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı Metin Öztürk, Domenec Torrent ile çalışmamaları yerinde planlarıyla ait olarak, "Türk bir teknik direktöre karar verirsek, bizim düşündüğümüz teknik direktör Okan Buruk'tur" dedi. Öztürk, ayak topu takımının minimum 7-8 transfere de g

Metin Öztürk: 'Türk bir teknik direktöre karar verirsek düşündüğümüz kişi Okan Buruk'
28-04-2022 16:32

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı Metin Öztürk, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine intihap süreci, projeleri ve hedefleri karşı açıklamalarda bulundu. Geçen sene meydana getirilen reislik seçimini realist oldukları düşüncesince kaybettiklerini kail Öztürk, "Biz o tarzı akılcı olduğumuz düşüncesince kaybettik. Gerçekçi yaklaştığımız düşüncesince kaybettik. Bugün esasen popülizmden ırak ayrımsız gerçekçilikle hazırlanıyoruz. 43 senedir iş adamıyım. 2 çevrim GSYİAD başkanlığı yaptım. Benden ilkin 3 çevrim İsmail Sarıkaya başkanlığı yaptı. İş adamı göz açısıyla geldiğiniz zaman, sorunları çözmeye odaklanırsınız, tarzı kazanmaya değil. Bugün yaptığımız dizelge de filhakika 2-3 farklılık haricinde emektar listenin aynısı. Diğer listenin ise ağız ağıza değiştiğini görüyorsunuz. 1500 oy alıp, listeyi ağız ağıza değiştiriyorsanız demekki kimesne fariza teklifini onama etmemiş manasındadır. Projeleriniz onları heyecanlandırmamış ki rolü onama etmemişler. Biz 3. tam olduğumuz biçimde bizim ekibin kâffesi ayrımsız heyecanla bitmeme ediyor. Biz intihap bittikten sonradan da gelişigüzel hafta bu arada pik gittik, yemekte buluştuk, divanlarda buluştuk. Bizim tek aşkımız Galatasaray. Biz tek devir intihap yöneltmek düşüncesince bir dizelge yapmadık. O kutsi fariza bizlere verilirse, o işin altından kalkınmak düşüncesince bir dizelge yaptık. Hazırlığımız da bu yönde. Listeye bakıyorsanız, ağırlıklı kısmı bu 5.1 bilyon borcu düşünerek, mali tarafta. Bir gayrı tarafta da gaye şampiyonluk. Kulübü küçülterek o şampiyonlukları soruşturma şansınız da yok. Biz hem kulübü büyüteceğiz hem şampiyonları yapacağız hem de o borçları Allah'ın izni ile kaldıracağız" niteleyerek konuştu.

"Galatasaray'ın minimum 7-8 transfere gereksinimi bulunduğu aşırı net"
Göreve gelmeleri biçiminde eskiden ilkin Teknik Direktör Domenec Torrent ve kadrosundan futbolcuların sonuç durumlarını öğreneceklerini tamlayan Metin Öztürk, "10 da kiralıktan dönen oyuncumuz var. Galatasaray'ın minimum 7-8 transfere gereksinimi bulunduğu aşırı net. Bununla bağlanmış kendilerinin düşündükleri ürünler ne var, onlara bakacağız. Sonra bu kadroyu bir an ilkin peyda etmek açısından çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz. Arkasından da bu öğretmen ve teknik ekiple mi, apayrı bir öğretmen ve teknik ekiple mi kılıç şampiyonluğa ulaşırız, onu özlük aramızda tartışacağız. Hızla o adımları atıp, transferleri tamamlayacağız. Zaten bunları yapmadan şampiyona hedefine gidemezsiniz" şeklinde konuştu.

"Kasa kolaylıklarıyla bu 5.1 bilyon borca gelindi"
Mali yapıyla bağlanmış yapacaklarını özetleyen Metin Öztürk, "Kulübün bu sene yıl sonuna derece 600 milyon TL açığının bulunduğunu söylediler. Haziran sonuna derece da aşırı ağırbaşlı bir ödemeden bahsettiler. Bunu taşınmazlar satacaksanız, umumi kuruldan müsaade almanız lazım. Nasıl yapacaksınız? Biz cebimizde parayla Bankalar Birliği'ne gideceğiz. Formülü onlara soracağız. Kasada bu derece açıkça var, kılıç size bunu inanca adına yatıralım, siz kulübümüze güreşçi köprüsü itimat açar mısınız, yok ise dünkü Ribery olaylarına apiko mı olmuş oluyorsunuz diyeceğiz. Cebinizde paranız var ise bunları halletmek kolay. Çünkü esas iş sandık kolaylığı değil, filhakika sandık kolaylıklarıyla bu 5.1 bilyon borca gelindi. Ama gününüzde çeviriyor olmanız lazım. Bu futbolcuların paralarını ödemezseniz, bütünü başıboş kalır. Yani siz 1 milyon Euro'yu ödeyemediğiniz, futbolcunuz başıboş kaldı, 14 milyon Euro'luk gelirden oldunuz. Dediniz ki, 'Bak ego hakeza arslan kabilinden Galatasaraylıyım on paralık sandık kolaylığı yapmam, eş icabında gübür olsun, kadro 12. tam olsun ego kurallara uyarım'. Biz kuralları esnetelim demiyoruz. Kurallar süresince Galatasaray'ın kesinlikle müstakbel götüreceğimizi hile kurulumuzla, teknik heyetimizle bir gayrı tarafta da Bankalar Birliği ile konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Riva projesinde yapacaklarını aktaran Öztürk, "Bakın ego seçilmedim, adayım. Seçilmiş kabilinden hafta sonu 10 saati Riva'da geçirdim. Niye? Bir mali şirketinin CEO'su dostum vardı, bana bir manken önersin diye. Çünkü belirgin bulunan bir bilinçlilik var. Orada yapılmamış 650 parça villa var. Bitmemiş 80 parça dükkan var. Bunların yüzdelik 20'si Galatasaray'a ait. 130 parça villa Galatasaray'ın. Topladığınız devir 1.5 bilyon TL ediyor. Siz o 1.5 milyarı umumi kurulun onayına sunarak, bir plan biçiminde umumi kurulun önüne getirirseniz, sandık kolaylığına ihtiyacınız kalmaz. Hatta dünkü gayrimenkuller alırsınız. Bizim en ehemmiyetli projemiz elimizdeki gayrimenkulleri kıymak değil, adına dünkü gayrimenkuller arttırma etmek. Bunun neresi popülizm? Sektörümde 10 parça iştirak yarışıyor, 9'u yabancı. Geçen sene 2 tanesi battı. Ben güzeşte sene dokunca edeceğimi görüp yüzdelik 70 küçüldüm, bugün yüzdelik 600 büyüdüm. Popülist olsam ego de batardım. Popülist diyenlerin halkçı teriminin anlamından haberi yok. Biz Galatasaray'ı birleştirmeye geliyoruz. Biz kutuplaştırmaya gelmiyoruz. 2 adaya baktığınız devir filhakika 30 Nisan'dan ahir Galatasaray ile bağlanmış belirgin bir düşünceniz olur" değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni gayrimenkuller arttırma edeceğiz"
Galatasaray'da 2 yıl, 1 ayda yapmayı düşündüğü en ehemmiyetli şeyin, Bankalar Birliği anlaşmasından herif olmak bulunduğunu vurgulayan Metin Öztürk, "Yaparsam herhalde heykelimi dikerler. Bu da borcunu ödemekle olur. Biz o gün süresince ya borcumuzu ödeyeceğiz ya tünelin ucu gözükecek. Yani borçları ödeyeceğin projeleri sonlanma etabına doğacak ve kılıç ondan sonradan doğacak 3 yıla isteyen olacağız. Bu da kelimesi kelimesine bundan eskiden Selahattin Beyazıt başkanımın Riva'yı bizlere bırakması, Dursun Özbek başkanımın Riva'yı Emlak Konut ile ihya projesi süresince getirmesi, Mustafa Cengiz başkanımın Kemerburgaz'a geçemediğimiz düşüncesince Florya'yı o projeden ayırması, Burak Elmas başkanımın Galatasaray Adası'yla bağlanmış projelerde işin takip edeni olması, adada bilfarz Duygun Yarsuvat başkanım, peşi sıra Dursun Özbek başkanım peşi sıra Mustafa Cengiz başkanım ve peşi sıra Burak Elmas başkanımla tamamlanan bir süreçtir. Bizde süreklilik esastır. Onun düşüncesince kılıç dünkü gayrimenkuller arttırma edeceğiz. Yeni sağlık kaynakları yapacağız. Yani bizim gayemiz elimizdeki kıymak değil. Elindeki yayıncı ki aşırı değerlendiyse bunu ayrımlı bir yapıyla, kısaca Galatasaray'ın en faziletli ranta ulaşacağı yapıyla yapar, dünkü gayrimenkullerin sahibi olursunuz. Mesela bizim hedeflerimizden biri de, kimesne Büyükçekmece'den bahsetmiyor. Çekmece'yi çabucak altyapıyla bağlanmış bir topçu fabrikası durumuna getirmek" dedi.

"Tecrübeyle gençliği harman etmek lazım"
Futbol ekibi ile bağlanmış planlar düşüncesince ise Öztürk, "Yaşlı bir takımla kuşkulanmak adına hâlâ gailesiz bir takımla kuşkulanmak gelişigüzel devir hâlâ iyidir. Enerji verir, diklemesine oynar. Ama bütçeniz çerçevesinde bakıp da takımın yarısını gençleştirdiğinizde onlara abilik edecek kimesne kalmaz. Yani tecrübeyle gençliği harman etmek lazım. 5 parça değil de 2 parça gailesiz topçu alınsaydı, yayıncı tek özellik o değil federasyon, hakemler, bir derinti apayrı özellik var fakat Galatasaray hâlâ yarışçı bir kadro olabilirdi. Bizim planımız Çekmece'ye altyapıyı taşımak. Şu an el âlem bir Altınordu örneğinden bahsediyor. Onun kabilinden bir aktör fabrikası durumuna getirip oradan tek oyuncuyu A Takıma alıp ayrımsız sürede bir scout kadrosuyla Avrupa'yı tarayıp oradaki Türklerden bir oyuncuyu da A Takım'a alıp, hazmede hazmede gitmek. Ana planımız bu. Tüm bunları tamamladığınızda Galatasaray elden Türkiye'de değil, Avrupa'da da yarışçı olacaktır. Şu an filhakika bu sene biliyorsunuz ki Avrupa'ya da gidemiyoruz. Dolayısıyla anne gaye şampiyonluk. Şampiyon olursanız. Seneye şekil anlaşmanız var. Yenileniyor. Başka bir paradan yenilenir. 12. sıradaysanız apayrı bir paradan yenilenir. Stadın kişi hakkı, 10 sene biliyorsunuz ki Türk Telekom'daydı. 1 sene hâlâ merhum Mustafa Cengiz reis bey çağında uzatıldı. Bitti, müzahir bulamadık. Erdem Timur dehşetli bir Galatasaraylı, müzahir oldu. Bu geçim 1 yıl, 1 yıl, 1 yıl, 1 sene revan bir anlaşmadır. Ama siz oraya bir arsıulusal markayı koyabilirseniz, Erdem Timur o stadyum kişi sponsorluğu düşüncesince ayırdığı parayı esasen Galatasaray'ın apayrı branşlarına yardım getirmek düşüncesince kullanacak. Kendisiyle kesif pıtrak görüşüyoruz. Harika bir Galatasaraylı. Bu elden ego gelirsem değil, gayrı namzet gelirse de ayrımsız bilinçlilik gerçekleşecek. Ama bizim çabucak arsıulusal bir markayı stadyum kişi sponsoru adına getirmemiz lazım. Bu da kısaca 400-500 milyon TL'lik arttırma bir kaynaktır. Bakın güzeşte sene Galatasaray Token'dan 16 milyon Dolar almış. Bunlar daima Galatasaray markasıyla meydana getirilen kaynaklar. Belki bu modellemeyle bizim dönemimizde basket bölgesini bitireceğiz. Basketbol aşırı önemli. Yani bizim futboldan sonradan en ehemmiyet verdiğimiz branşımız basketbol. Şu an NEF ile Erdem Timur'la kusursuz bir görevdaşlık yakalandı. Ama bunu salonla taçlandırmanız lazım. Yani bir salonla ve bir altyapıyla taçlandıramazsanız bu başarılar endamsız vadeli olur" niteleyerek konuştu.

"Çok gayeli bir mağaza olacak"
Stadın beraberinde bulunan mağaza projesinin aşırı gayeli olacağını anlatım fail Metin Öztürk, "İkinci çevreyolunun üstünde, bir numara çevreyoluna yakın, üçüncü çevreyoluna yakın, havaalanına bu derece andıran bir düzlük elden maçtan pik değerlendirilen bir toprak olmayacak. Orası hem sepet topu takımımızın hem uçan top takımımızın fakat altında da 24 vakit değerlendirilecek bir showroom, bir firez zanaat merkezi tarzı ile değerlendireceğimiz bir toprak olacak. Şimdiden onun projelerini kılıç bitirdik özlük içimizde. Tekrar Sarıyer Belediyesi ile görüşeceğiz. Şükrü Genç Başkan ile görüştük güzeşte intihap döneminde. Hukuk çerçevesinde elinden mevrut katkısı yapacağını söyledi. Çünkü kılıç oraya 5 sene ilkin 10 milyon TL masraf bedeli ödemişiz. Salonu yapamadığınız devir devletle yeniden davalık oluyorsunuz, çatıdan dolayı. Çünkü kılıç oraya mağaza yapacağız niteleyerek tavan davasından mevki vazgeçmişti. Biz bu karambollerin hepsini en endamsız sürede temizleyeceğiz. Projelerimiz hazır. Herhalde belediyeyle en geç 7-8 ay süresince bu sorunları çözer, sene sonuna derece ümit ederim ki oranın aslını atmış oluruz" dedi.

Mecidiyeköy'de bulunan yapı düşüncesince yapacaklarını özetleyen Öztürk, "Riva'dan elde ettiğimiz kaynakla, Mecidiyeköy'deki noktayı bir an ilkin bitirip bir saray konut biçiminde ihtimal etraflıca vadeli kiralamalarla, Galatasaray'ın ağırbaşlı sağlık getirecek bir manken düşünüyoruz. Aynı biçimde Florya'da da, Florya'yı kıymak değil, orada şu an tercih ettiğimiz fakat tapusu devlete bağlanmış olan, şu an Emlak Konut'ta bulunan arazileri mümkünse satın alıp, o alanın kâffesi 60 dönüm, Galatasaray'ın tapulu durumuna getirip orada plan planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Adası'nın kendisi düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu kail Öztürk, "Ada mevzusuna geldiğinizde de benim merhum babam 30 sene adanın müdürlüğünü yaptı. Ben orada doğdum, orada büyüdüm. Çok önemli. Yarın arzu ettiğiniz devir orayı kazmayı vuramıyorsunuz. Bunun bir tarafında Anıtlar Kurulu var. Bir tarafında Boğaziçi bayındırlık var. Orada da Dursun Özbek başkanımla istişareler halindeyiz. Onun düşüncesince burada ağırbaşlı bir tecrübesi, deneyimi, düet ilişkileri var. Konu Galatasaray olunca zatî yarar bulunmadığı düşüncesince de zannediyorum Anıtlar Kurulu da, Boğaziçi bayındırlık da hızlıca dayanak noktası olacaktır. Onlar da 5-6 ayda biter. Biz hâlâ aşırı bir içtimai organizasyon formatında, gösterişli bir tesisten bahsetmiyorum. Kalamışımız formatında bir noktayı 6-7 ay sonradan kazmasını vurur, 3-4 ayda bitiririz" şeklinde konuştu.

"21 parça sponsorla acemi branşlara geliyoruz"
Amatör şubeler düşüncesince 21 parça sponsorlarının apiko bulunduğunu anlatım fail Metin Öztürk, "Şimdi elbette anahtar istiyor ki Erdem Timur'la yakaladığımız basketboldaki başarıyı gayrı branşlara da aktaralım. Bu aşırı bedava değil. Sonuçta 10-20 parça Erden Timur yok. Bir parça var. Belki kılıç onların sayısını arttırma derdindeyiz. Ama bizim en çelimli kasımız sponsorluklar. Biz 21 parça sponsorla acemi branşlara geliyoruz. Bazısı 100 bin liralık verecek, birtakımı 500 bin liralık verecek, birtakımı 1 milyon TL verecek. Ama 21 sponsorla herhalde apiko bulunan tek adayız. Çünkü bundan eskiden süreçlerde de bu sponsorluklara filhakika vasıtalık ettik" açıklamasında bulundu.

"Türk bir teknik direktöre karar verirsek düşündüğümüz kişi Okan Buruk'tur"
Teknik Direktör Domenec Torrent ile bitmeme etmemeleri vaziyette planlarını da açıklanan Öztürk, "Biz Türk bir teknik direktöre karar verirsek, bizim düşündüğümüz teknik direktör Okan Buruk'tur. İleride müstakbel vadedecek bir tanesini şu an Galatasaray'a koyamazsınız. Galatasaray idmansız bir meyveyi işleyecek bir toprak değil. Galatasaray bir yıldızlar topluluğu. Galatasaray'da fakat şampiyonluğa koşarsınız. Başka hedefiniz olmaz" niteleyerek konuştu

"Eylülün sonuç haftası tüzüğü yapacağız"
Yapılması müstelzim Bütçe Genel Kurulu ve Tüzük ile bağlanmış de mütekellim Metin Öztürk, "Eylülün sonuç haftası tüzüğü yapacağız. Bakmak geçişsiz fakat herhalde Dernekler Masası'na başvurduktan sonradan 3-4 hafta gerekiyor. Onda da bütçe umumi yerleşmiş yapacağız. Bütçe umumi kurulda tek başağrısı yaşamayız. Çünkü Burak Elmas ve kadrosunun hazırladığı bütçeyi sunacağız. Tahmin ediyorum özlük hazırladıkları keseye yardım sağlayacaklardır. Biz de yardım sağlayacağız. İki dakikada geçer" dedi.

"Yasal hakkını kullanıyorlar, bunun derece da saf bir bilinçlilik yok"
Genel kuruldaki yönetimsel ibrasızlığa müteveccih bulunan hile yerleşmiş üyelerinin ibrasızlık kararının kaldırılması düşüncesince açmış bulunduğu sorun ile bağlanmış adına ise Öztürk, "30 Nisan'daki tarzı örseleyen bir özellik değil. Kendilerinin bir haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlar. Yasal haklarını kullanıyorlar, aşırı normal. Burak Elmas Başkan çirkin oruçlu olsaydı mahkemeye başvurur hazırlık sonucu isterdi. Seçime kendisi de girerdi. Demek ki Burak Elmas Başkan'ın hedefi işi çalkalamak değil, özlük kanuncu hakkını kullanmak. Bunun derece da saf bir bilinçlilik yok" ifadelerini kullandı.

"3500'ün altında bir katılma olacağını düşünmüyoruz"
30 Nisan'da yapılacak seçime etraflı üyeleri çağırma fail Metin Öztürk, "Şu an eldeki hile kendisinin olmayacağı bir intihap zamanı alırken, şu kazansın, bu kazansın niteleyerek bir intihap takvimi açıklamamıştır. Çünkü kimlerin namzet olacağını bilmiyor. Bir eskiden seçimde 5 parça namzet çıktı. Bu ağız ağıza bir an ilkin tarzı yapalım, Galatasaray'ı bu kaostan kurtaralım diyedir. Herkes gerisinde bir yeti okuyabilir. O tarihte değil, bu tarihte olsaydı ego kazanırdım, şu tarihte olsaydı bir şey... Bu bir iş yarışı. 30 Nisan'a intihap konmuş. Galatasaraylılar ne yapacaklar? Cuma akşamından değil, cumartesi öğleden sonradan tatillerine gidecekler. Merak etmeyin, Galatasaray üyeleri, terbiye seviyesi faziletli ve kulüplerine cemaat çıkan bir organ ekibine sahip. Biz 3500'ün altında bir katılma olacağını düşünmüyoruz. Galatasaray bizimle bu arada kucaklayıcı, projeleri olan, şampiyonluklara revan bir rota seçecek niteleyerek kestirim ediyoruz" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Bozhan Memiş - Samet Yalçın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ