USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli bilardocu Semih Saygıner, 'en nemli evren şampiyonu' unvanını tashih etmek istiyor

Saygıner, 'Hepimizin düşsel evren şampiyonasına gidip böke olmak, onun düşüncesince çalışıyoruz.' dedi.

Milli bilardocu Semih Saygıner, 'en nemli evren şampiyonu' unvanını tashih etmek istiyor
24-11-2021 12:45
Ankara

Milli bilardocu Semih Saygıner, 60'lı yaşlarında da bilardo oynamayı ve "en nemli evren şampiyonu" unvanını kazanarak, elleme ortak imza ile bu sporu çoğaltmak istediğini belirtti.

Semih Saygıner, Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın Ankara'da toy faaliyete güzeşte Türkiye Bilardo Federasyonunun tesislerinde önce defa düzenlenmesini ve bilardonun geldiği yeri AA muhabirine değerlendirdi.

Gölbaşı'nda mensur edilen tesisin değme yönüyle şimdi elleme olması düşüncesince Başkan Ersan Ercan ve dalavere kurulunun çalıştıklarını aktaran Saygıner, "Biz sporcular da arsıulusal tecrübelerimizi aktarıp tesisin şimdi elleme olması düşüncesince elbette ki zait eleştirilerimizi getiriyoruz. Yeni açıldı, eksiklikleri mümkün ancak umumi manada bakarsanız ihtimal nice spor dalında olamaz derece elleme ortak kuruluş yapıldı. Bu manada biz mutluyuz." niteleyerek konuştu.

Bilardonun hakeza ortak tesise kavuşmasının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu kaydeden Semih Saygıner, "Tesiste hoppadak turnuvanın yapılması değil bire ortak sürede gençlerin yetiştirilmesi, bu sporda gitgide ülkeyi temessül edecek ve muvaffakiyet kazanacak adayların oluşması düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli ortak adım. Tüm topluluk yerine ve zat adıma mutluyum." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve evren bilardosunda etraflıca senelerdir adından lakırtı ettirdiğinin hatırlatılması ilişkin de milli sporcu, şöyleki konuştu:

"En az 3 sene şimdi oynarım doğrusu 60 yaşına derece oynarım. Hatta şöyleki ortak lafım vardı, '60'tan sonraları oynamam' diye. Düşünüyordum, bakıyorum iyiyim arkadaş, taş üzere oynuyorum doğrusu 62 yaşlarında da oynayacaksam oynarım. Hedefim elbette ki şimdi yukarılara çıkmak. Önümüzde Dünya Şampiyonası var, hacısı hocası böke olmaya gidiyor. Çok ağır ortak iş, zira ortak isim oluyor. Hepimizin düşsel Dünya Şampiyonası'na gidip böke olmak. Eğer kendime elleme bakarsam o güne derece 'en nemli evren şampiyonu' unvanını kazanabilirim belki, bu elleme olur, elleme ortak imza olabilmekte yani."

"Türkiye'de 10 bilardocu sayabilirim ki hayattaki herkesi yenebilir"

Federasyonun zat tesislerinde Türkiye Şampiyonası'nın yapılmasıyla ilgilendiren Semih Saygıner, şunları kaydetti:

"Tesisimizde bu önce turnuvamızdı, değme sportmen doğrultmak istiyor. Arkadaşlarım da kazanacak kapasiteye sahip, evren çapında hakkıyla baş döndürücü değerli oyuncularımız var. Bugün Türkiye'de 10 bilardocu sayabilirim ki hayattaki herkesi yenebilir. O sebepten benim Türkiye'de ortak fut kazanmam Dünya Kupası doğrultmak derece ağır bundan sonraları eskisi üzere değil. Eskiden ego güle oynaya gelip kazanıyordum turnuvaları ancak bundan sonraları anca değil tabiri yerindeyse taş üzere oynuyor bundan sonraları millet. Bir yandan da bu tabloyu gitmek beni bahtiyar kılıyor. Çünkü toy kuşak mevrut oyuncular filhakika dünyada baş döndürücü elleme işler yapıyor, ego de hala yaşıma karşın elleme oynamaya çalışıyorum."

Türkiye'den toy "Semih Saygıner"lerin çıkması düşüncesince tesisin katkısının sorulması ilişkin de görmüş geçirmiş bilardocu, "Bilardo sporunun Türkiye'deki göz açısına baş döndürücü ağırbaşlı katkıda bulunacak ortak kuruluş oldu. Burada ne birtakım şirketler korumak düşüncesince sponsorluk düşüncesince efor harcama edecekler. Burası iyice şişman ortak kuruluş hoppadak bizim branşımızda değil, bilardonun kâffesi branşlarında burada aktiviteler yapılacak. Ulusal, arsıulusal nice turnuvaya ev sahipliği yapacak. O sebepten tesisin şimdi elleme bir duruma gelebilmesi düşüncesince maddesel manada şirketlerin dayanak olacağını düşünüyorum." biçiminde konuştu.

Sponsorluk desteklerine gerekseme bulunduğunu dile getiren milli bilardocu, "Amatör spor' niteleyerek deyim ettiğimiz sporlarda ne haricen yardıma gerekseme var. Bu kuruluş de o manada kaçırılmayacak ortak okazyon zira televizyonlar çalışkan verecek, gayrimenkul ortamında gayrimenkul haricinde eksiksiz maçlar sayısal şekilde yayımlanıyor. Dolayısıyla bilardo şu anda şirketlerin reklam yapabileceği kâffesi mecralara sahip, dayanak bekliyoruz." ifadelerini kulandı.

"Dünya klasmanında önce 20 ortamında 4 Türk sportmen var"

Türkiye'deki ve gayrimenkul dışındaki turnuvalar düşüncesince toy hedeflerinin sorulması ilişkin Semih Saygıner, "57 yaşındayım ancak sıhhatim yerinde, spor yapıyorum kendime elleme bakıyorum, performansımdan mutluyum baş döndürücü elleme maçlar çıkardım. Daha da elleme maçlar çıkarabilirim. Dünya çapında da elleme maçlar çıkarıyorum, klasmanda da yerim tek bitik değil." niteleyerek konuştu.

Milli bilardocu Semih, "Dünya klasmanında şu an önce 10 içindeyim, 10. sıradayım. Tayfun Taşdemir 9. sırada, Murat Naci Çoklu 11. sırada, 15. tam da anlaşılan Lütfi Çenet var. Dolayısıyla evren klasmanında önce 20 ortamında 4 Türk sportmen var. Yani biz de elimizden geldiği derece ülkemizi en elleme biçimde temessül etmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Milli bilardocu Çapak: "İstiklal Marşı'mızı dinletmeyi baş döndürücü isteriz"

Gölbaşı'ndaki toy tesislerde planlı Türkiye 3 Bant Erkekler Bilardo Şampiyonası'nın 2. evresini ele geçiren milli bilardocu Mehmet Can Çapak da "Öncelikle bilardoya kıstak sağlayan ego ve nice arkadaşım, sevenler, izleyenler, destekleyenler bu tesisi banko doğruluk ediyordu." dedi.

Mehmet Can, ara ayındaki 3. aşama ve bitiş evresinin böylecene şampiyonun mahsus olabileceği organizasyonda hedefinin bökelik bulunduğunu anlatım ederek, şöyleki konuştu:

"Tesisimizin önce turnuvasında bunu taçlandırmak isterim. Şu anda milli kol oyuncusuyum. Bu sene da gene değerli şekilde milli takımda sürdürmek istiyorum. Amacımız elbette bu turnuvaların böylecene ülkemizi dünyada, Avrupa’da en elleme biçimde temessül edebilmek. Onun düşüncesince de baş döndürücü çalışıyoruz. Türkiye Şampiyonası'nın devamında Mısır'da düzenlenecek Dünya Kupası, arkası sıra Dünya Ferdi Şampiyonası'nda ülkemizin bayrağını göklere çektirmeyi ve İstiklal Marşı'mızı dinletmeyi baş döndürücü isteriz. Ben ve kâffesi milli kol dostlarım kâffesi sportmen dostlarım bunu baş döndürücü istiyor. Onun düşüncesince gayemiz değme turnuvaya en elleme biçimde hazırlanıp değerli olmak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ