USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli judocuların Avrupa Şampiyonası'ndan beklentileri yüksek

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Avrupa Şampiyonası'na baş döndürücü dobra hazırlandıklarını, Vedat Albayrak, Mikail Özerler ve Mihraç Akkuş'un performanslarının dobra olduğunu, madalyalarla döneceklerine inandığını belirtti.

Milli judocuların Avrupa Şampiyonası'ndan beklentileri yüksek
26-04-2022 14:08
Ankara

Başkan Huysuz, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 29 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yapılacak Avrupa Judo Şampiyonası evveliyat ulusal judocuların halini AA muhabirine değerlendirdi.

Uzun süredir Kovid-19 salgını dolayısıyla yapamadıkları Türkiye Şampiyonası'nı düzenleyerek sezona elleme başladıklarını aktaran Huysuz, "Büyüklerde 2024 Paris düşüncesince hazırlanacak müşterek kadro meydana getirmeye çalıştık. 3 Ocak'ta kamplarımızı başlattık ve şu anne derece da bitmeme etti. Antalya Grand Slam Turnuvası'nı gıllıgışlı müşterek halde düzenledik, katılma faziletkâr oldu, sporcularımızın sonuç halini görmüş olduk." sanarak konuştu.

Antalya hemen sonra 450 sporcunun katılımıyla arsıulusal müşterek dinlenme kampı yaptıklarını hatırlatan Huysuz, "Olimpiyat ve evren şampiyonu ile Avrupa ve kıtalar şampiyonlarının da geldiği sporcularla bu arada takımımız serbest şümullü müşterek emek vermek yaptı. Avrupa Şampiyonası'na gidecek takımımızı Macaristan'da eş emek vermek kampına gönderdik, İstanbul'da kampımız bitmeme ediyor, bu kampın bitiminde 27 Nisan'da takımımızla bu arada Avrupa Şampiyonası düşüncesince Sofya'ya gideceğiz. Sofya'da madalya beklediğimiz kardeşlerimiz var, Vedat Albayrak, Mikail Özerler ve Mihraç Akkuş ve öbür sportmen kardeşlerimizden madalya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Huysuz, Avrupa Şampiyonası'na elleme hazırlandıklarını kaydederek, "Hedefimiz ülkemize madalyalarla ile dönmek, güzeşte sene Avrupa Şampiyonası'nda dü madalya almıştık, dobra müşterek başarıydı. Şimdi inşallah bunu arttırmak henüz müşterek tomar madalya kabul etmek düşüncesince çocuklarımız ellerinden geleni yapacak." dedi.

Bilal Çiloğlu antrenmanda sakatlandı, otama süreci bitmeme ediyor

Tokyo'da olimpiyatlarda yarışan ulusal judocuların tedbir durumlarına bağlı de Huysuz, "Olimpiyattan çıkan Bilal Çiloğlu ve Kayra Sayit şu anda sakat, takımımızda yoklar, otama süreçleri bitmeme ediyor. Bilal Çiloğlu hakkıyla ağır müşterek proses geçirdi, antrenmanda ömrüm süresince önceki kez karşılaştığım müşterek pot oldu. Şu anda ameliyatları bitti, hikmet tedavileri gıllıgışlı müşterek halde bitmeme ediyor. Bilal düşüncesince 2-3 maaş müşterek sürecimiz var. Kayra Sayit ise 10 Mayıs'tan itibaren İslami Dayanışma Oyunları ve Akdeniz Oyunları'na hazırlıklarına bitmeme edecek." bilgisini verdi.

Avrupa Şampiyonası'na katılacak ulusal judocuların gözyaşı averajının baş döndürücü gailesiz olduğuna ayraç fail Huysuz, güzeşte sene Gençler ve Ümitler Dünya Şampiyonası'nda madalya nail sporcuların da bu organizasyonda sınama kazanmasını istediklerini belirtti.

Avrupa'dan doğacak netice ile bu arada İslami Dayanışma Oyunları, Akdeniz Oyunları ve önceki teşrin ayındaki Dünya Şampiyonası düşüncesince judocuların aşama kademe performanslarını artırmayı düşündüklerini tabir fail Huysuz, "2024 Paris Olimpiyatları'na henüz elleme tertiplenmek düşüncesince bu çabayı sürdürüyoruz. Aslında şu anda gailesiz müşterek ekiple oraya kıymetlendirmek müşterek risk, çocuklarımız düşüncesince de ancak neticede bunların bundan sonradan arenada toprak almaları gerekiyor. Önlerindeki deneyimli ihvan madalya alacak, onlar da o atmosferde madalya kovalayarak sınama edinecek." biçiminde konuştu.

Burdur, Trabzon, Kocaeli ve İstanbul'da ümitler, çoluk çocuk ve iri takımların kamplarda bulunduğunu kaydeden Huysuz, Avrupa, evren ve İslami Oyunlar yerine hem sporcuları motive ika bununla birlikte performanslarını arttırmak yönünde dip müşterek çağa girdiklerini belirterek, "Eminim ki üç bölgede da bu sene dobra işlere imza atacağız. Başarılı çocuklarımız var, bu da madalyaya yansıyacak." değerlendirmesinde bulundu.

Milli judocuların hedefleri zirve

Avrupa Şampiyonasına +100 kilogram kategorisinde katılacak ulusal judocu Münir Ertuğ, "Sofya'da yapılacak kibar şampiyonasına baş döndürücü dobra hazırlandık amacım böke olmak." dedi.

Milli Judocu Mihraç Akkuş da Sofya'da 66 kiloda müsabakaya çıkacağını, en elleme halde hazırlandıklarını belirtti.

Milli judocu Ejder Toktay ise 66 kiloda Sofya'da tatamiye çıkacağını, dip müşterek hazırlıktan sonradan bu emek harcamaları kıymetli madalya ile taçlandırmak istediğini söyledi.

Kadınlarda 63 kiloda yarışan ulusal sportmen Ayten Mediha Yeksan da İstanbul'da hazırlıklarını sürdürdüklerini haftaya Avrupa'da Türkiye'yi en elleme halde anabolizma ederek kıymetli madalyayla dönmeyi hedeflediğini belirtti.

Sofya'da +78 kiloda tatamiye çıkma Hilal Öztürk ise "Avrupa düşüncesince derinlemesine zamandır çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. Emeklerimizin karşılığını alacağımıza inanıyoruz.'' dedi.

Kadınlar 48 kiloda Merve Azak ise Avrupa düşüncesince elleme çalıştıklarını doğacak hafta emeklerinin karşılığını kıymetli madalya ile alacaklarını tabir etti. Aynı kiloda Sofya'da Türkiye'yi anabolizma edecek Sıla Ersin de "Çok dobra tedbir kampı geçirdik, Avrupa Şampiyonası'nda İstiklal Marşımızı okutmayı hedefliyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ