USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Nihat Özdemir: 'Süper Lig Televizyonu da düşüncelerimiz içerisinde var'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, neşriyat ihalesiyle ilişik icra ettiği açıklamada, "Kulüplerimize uygun, ehliyetli öneri gelmezse müşterek Süper Lig Televizyonu ihdas düşüncemiz var" dedi.

Nihat Özdemir: 'Süper Lig Televizyonu da düşüncelerimiz içerisinde var'
16-02-2022 18:36

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde meydana getirilen sponsorluk anlaşmasının arkası sıra matbuat mensuplarına neşriyat ihalesiyle ait açıklamalarda bulundu. 14 Şubat Pazar haset neşriyat ihalesini yaptıklarını hatırlatan Nihat Özdemir, "1. kademesini yaptık. 14 kıta asal öneri geldi. 1 kıta seçenek öneri geldi. 15 öneri bulunan tenkis yapıldı. Zarfları açtık. İhale komisyonu yerine zarfları değerlendirdik. Bazı zarflarda nekais var. Tamamlamaları ve fiyatlarını baştan rötuşlu ederek göndermeleri düşüncesince cuma namazı haset sayaç 17.00'ye denli müddet verdik. Revize edilmiş teklifleri bekliyoruz. alaka var. Sistem ve paha yerine elimizden geldikçe bu neşriyat ihalesi rakamını yükseltmeye çalışıyoruz. Çünkü görüyoruz bekâr Süper Lig değil, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve amatörlere vasıl kulüplerimize desteğin en önemlisi meydana getirilen neşriyat ihalesi. 4 şişman düşüncesince ihtimal bu sağlık bütçeleri içerisinde yüzdelik 30 yöresinde müşterek değerken, Anadolu kulüpleri az şimdi maddi durumlarının yüzdelik 80'i bu neşriyat ihalesinden mevrut gelirlerle hizmetlerini bitmeme ettirmektedir. Ben, dostlarım ve tenkis komisyonumuz çalışmalarına çabucak bitmeme ediyor. Cuma haset teklifleri alıp, pazartesi haset de değerlendireceğiz" diyerek konuştu.

"Teklifleri en güzel vaziyete getirmeye çalışacağız"
Beklentilerini açıklamalarının tenkis süreci düşüncesince akla yatkın olamayacağını kail Özdemir, "Biz mevrut teklifleri en güzel vaziyete getirmeye çalışacağız. Kulüplerimizin şimdi aşırı neşriyat gelirlerinden dünyalık alabilmeleri düşüncesince lazım görüşmeleri yapmaktayız. Türkiye'de de, dünyada da dü kademeli, üç aşamalı ayrıca dört kademeye vasıl sistemde ihalelere alışkınız. Bizim ihalemiz dü etap. İnanıyorum ki öneri verenler asal tekliflerini vermediler. Çünkü ihalede aşamalı olabileceği yazılı. İlk teklifte hepsi öz kafalarına mucibince verirler. Rekabeti yükseltmek düşüncesince fiyatı yükselteceklerdir. Cuma haset şimdi erdemli pahalı tekâlif gelmesini bekliyoruz" biçiminde konuştu.

"Süper Lig Televizyonu da düşüncelerimiz içerisinde var"
Süper Lig TV ile ait çıkan haberlerin sorulması dair ise Özdemir, "Biz kulüplerimizin neşriyat gelirlerinden azami değer almalarını talip müşterek federasyonuz. Eğer mevrut tekliflerden umduğumuzu bulamazsak Süper Lig Televizyonu kabil müşterek göstergeç kurulup, buradan dekoderler satılması ve buradaki gelişigüzel kulübün adanmış miktarlarını da menfez uğrunda bulunarak sağlık paylaşımlı müşterek cümle de düşüncelerimiz içerisinde var. Her obje cuma namazı haset verilecek tekliflerle ortaya çıkacak. Eğer kulüplerimize uygun, ehliyetli müşterek öneri gelmezse bu kez da gündemde. Bu yolu da değerlendirmeye alabiliriz. Daha devir var. Yeni grup ağustos ayında başlayacak. Bu görüşmeler bitmeme edecektir" yanıtını verdi.

Murat Sancak'a cevap: "3. vaziyete getiren hakemler aydan mı geldi"
Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın hakemlerle ait meydana getirdiği izahat düşüncesince ise Özdemir, “Bir spor kulübü başkanın açıklamasına ego aracısız yanıt verecek halde değilim. Zaten açıklamalarında sisteme, centilmenliğe, sportmenliğe karşıt müşterek açıklaması var ise bizim düzen bağı kurulumuz gönderme eder. Orada kendisinin ifadesini alırız. Ona mucibince düzen bağı müesses sonucu verir. Netice yerine o kulübün başkanı, şu anda Süper Lig'de 3. durumda. Bunu 3. vaziyete getiren hakemler aydan mı geldi, Avrupa'dan mı getirdik? Galip ulaşınca yargıcı iyi, berabere kalınca ve aşınmış olunca yargıcı biçimsiz zihniyetini bildirme etmiyoruz. Hakem de VAR'da bulunan arkadaşlarımız da insandır. Hatalı kararlar da vardır. Bu kararları VAR'da da doğrultmak hali olabiliyor. Bazen onlar da kaçırabiliyor. Neticede sonucu verici insanoğlu ve insanoğlunun gözüdür. Böyle açıklamaların akla yatkın olduğuna inanmıyorum. Çünkü kendisi galip ulaşınca hakemler iyi, kaybedince yargıcı sisteminin biçimsiz olması ve sistemin zarfında birtakımı şeyler aramasını akla yatkın bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde Slavia Prag ile oynayacağı pik gideceğini kail Nihat Özdemir, “İnşallah Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde dolayısıyla bitmeme etmesini aşırı arzuluyoruz. Galatasaray da var. Galatasaray da UEFA Avrupa Ligi'nde dolayısıyla bitmeme ediyor. Onun da başarıya ulaşmasını aşırı dilek ederiz ve destekliyoruz. Prag güzel ve çelimli müşterek takım. Çek Ligi'nde şef durumda. Güzel müşterek karşılaşma olacağını kestirim ediyorum. İnşallah Fenerbahçe bu maçtan galip gelmiş şekilde dolayısıyla bitmeme paha dedi.

Oğuzhan Ort - İsmail Yasin Akçın - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ