USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Nurcan Çelik: 'Galatasaray benim düşüncesince bir hayaldi ve bu gerçekleşti'

Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nurcan Çelik, sarı-kırmızılılarda toprak almasını, "Benim düşüncesince bir hayaldi ve bu gerçekleşti" sanarak açıklayarak, "Futbolculuğumda emsal gelsin arzu ederdim ancak olmadı. Teknik yönetmen kendisine neşet etmek kader

Nurcan Çelik: 'Galatasaray benim düşüncesince bir hayaldi ve bu gerçekleşti'
26-02-2022 14:59

Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nurcan Çelik, takımın sonuç hali ve hedefler kendisince İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 12. haftasında deplasmanda oynayacakları Sivasspor maçıyla ait mütekellim Çelik, "İlk nısıf 3-0 kazanmıştık. Sivas deplasmanından galip hâllenmek istiyoruz. Her güzeşte devir oyunumuzu geliştiriyoruz, oyuncularımız hem fiziki hem mental anlamda gelişiyorlar. Lige dobra de bir baş yaptık, fevk fazladan 2 yengi aldık. Biz maksata oynuyoruz. Liderle aramızda baş döndürücü şişman nokta farkı namevcut ancak tespit etmek istiyoruz. Bizim düşüncesince rastgele karşılaşma bitiş maçı gibi. Bu biçimde rastgele pik çıkıyoruz. Ligin ikinci yarısında alacağımız galibiyetlerle play-offlarda iktisap etmek istiyoruz" sanarak konuştu.

"4 futbolcumuz sakatlandı"

Ligin önce yarısını değerlendiren Nurcan Çelik, "Ligin sıkıştırılmış programda oynanması bizi az buçuk zorladı. Oyuncularımızın az buçuk bir tomar gailesiz oluşu, deneyimsiz oluşu. Maalesef 4 hastalıklı oyuncumuz oldu. İlk 11'de toprak düzlük oyuncularımızdı. Elanur Laçin, İlayda Gündoğdu, Arzu Akkurt ve Elif Keskin sakatlandı. Bizim düşüncesince ehemmiyetli oyunculardı. Sezonu kapatmış oldular. Onlar yerine baş döndürücü üzgünüm. Sıkıştırılmış izlence var. Bu evlatların adalesi kaldıran var, kaldıramayan var. Yabancı sayısı da arttı. Ligde 6 ecnebi aktör var. Tempo da yükselmiş oldu. Yerli oyuncular da bu tempoya genişlemek durumunda kalıyor. Pandemiden çıkık bir sportmen kitlesi de var. Birden bu programın yüklenmesi, egzersiz temposunu da yükseltmemiz aktörleri güç vaziyette bırakıyor. Sakatlıklar da bu nedenden oluyor. Sadece tığ de günah değil, Türkiye genelinde sanıyorum şu an 11 futbolcunun aykırı bağları koptu" ifadelerini kullandı.

Takım kuvvetlendirme yapılıp, yapılmayacağının sorulması ilişkin Çelik, "Yerli ve ecnebi aktör takviyeleri hala yapıyoruz. İki pare ecnebi aktör ile görüşmemiz var. Daha elleme bir duruma kesinlikle getiririz, hâlâ elleme kesinlikle güçlendiririz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Sakat aktör sayımız fazla. Bunlar da neticeye ve skora bulaşık fail oyunculardı. Dolayısıyla ihtiyacımız var. Bu takviyeleri de en endamsız sürede yapacağız" dedi.

"Yeni soy sop baş döndürücü bir tomar şanslı"

Büyük takımların liglere girmesiyle eş futboluna şişman yardım sağladığını vurgulayan kalburüstü beceri direktör, "Ülkemizde eş futbolu eylem etabında bulunan bir lig. Büyük kulüplerin girmesiyle bu arada aktör portföyü de genişlemiş oldu. Burada engel da seçkin aktör sayısının azınlıkta olması. Kız evlatlarından baş döndürücü bir tomar istem var. Futbol sallanmak isteyen, velilerin kızlarını yönlendirdiği baş döndürücü kız var. Süper Lig'deki takımların burada toprak alması ehemmiyetli gösteriş oynuyor. Bu mevzuda acemi soy sop baş döndürücü bir tomar bahtlı diyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu. Büyük takımların toprak almasının ulusal takıma da yardım sağlayacağını kail Çelik, "Büyük yardım sağlar ancak burada 6 ecnebi mevcut biliyorsunuz. Yabancı sayısı kol içre bir tomar kalıyor. Dolayısıyla üstünlük onlarda ergin oluyor. Bizde baş döndürücü bir tomar olmuyor. Yerli aktör kalitesi az buçuk elleme pozisyonda olursa keşki 11 pare oyuncumuz da yerel ve ulusal takıma yardım sağlayabileceğimiz seçkin oyunculardan olsa. Yerli oyuncuyu oynatmayı yeğleme ederim düpedüz yabancıdan ziyade. Türk oyuncularım o seviyeye gelsinler ve bu ligde oynasınlar, savaşım etsinler. Sadece bu ligde değil, Avrupa liglerinde oynasınlar, bizleri gururlandırsınlar isterim" açıklamasında bulundu.

"Benim düşüncesince bir hayaldi ve bu gerçekleşti"

Galatasaray'da toprak almasını, "Benim düşüncesince bir hayaldi ve bu gerçekleşti" sanarak açıklanan Nurcan Çelik, "Futbolculuğumda balya gelsin arzu ederdim ancak olmadı. Teknik yönetmen şekilde doğmak baht oldu. Çok dobra ve alım çalım donör bir duygu. Gerçekten eş futbolunda emeğimin baş döndürücü bir tomar bulunduğu dair ben de bire bir fikirdeyim. Buraya çabucak gelmedim. Dünden bugüne baş döndürücü şişman mesai vererek geldim. Kadın futbolu bünyesinde de etraflıca bir deneyime ehil olduğum düşüncesince de bugün burada olduğumu düşünüyorum. Çok bahtiyar ve gururluyum. Bu pozisyonumdaki emeği güzeşte her insana teşekkürname ederim. Başkanıma ve hile yerleşmiş üyelerine teşekkürname ederim" sanarak konuştu.

En şişman imgesel Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak

Galatasaray baştan sona zirveye oynayan bir pakt bulunduğunu tabir fail Çelik, "Şampiyonluklar ve kupalar hedefleyen şişman bir camia. Ben de ferdî şekilde Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nın başlangıcında bir yürek dağıtmak isterim. Bu herhalde benim düşüncesince hayalimin en fevk noktası kabil sanarak düşünüyorum. Başarımız ortak. Hem Galatasaray yerine hem ferdî şekilde burada şampiyonluklara imza alaşağı etmek isterim. Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluklara imza alaşağı etmek isterim. En şişman hayalim de doğrusu bu; Galatasaray Kadın Futbol Takımı şekilde Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak" dedi.

"Beni iyileştiren şeyin spor bulunduğunu düşünüyorum"

Yaşadığı esenlik sorunları esnasında dönüm noktasının 'Spor' bulunduğunu vurgulayan Nurcan Çelik, "Sporun içre olmam, spora tutunmamdı. Futbol benim düşüncesince sevda ve tutku. Hiçbir devir da bırakacağımı düşünmedim. Belki sonuç çizgide caba art deveran ümidi ile şişman bir savaşım verdim. Artık sonlandı söylediğim yerde nitekim dobra bir nesne ha ve kanserden kurtuldum. evvel tiroid kanseri oldum. Akabinde emcek kanseri oldum. Bu proses etraflıca soluklu oldu. Burada iyileşmeme vesilen bulunan takımımım vardı o dönemde. Aktif de bir kütle oynanıyordu. Sürekli kendimi hastalıkta değil de kafamı öteki tarafa yönlendirmem anlaşılan salah sürecimde şişman yardım sağladı. Sonrasında anlaşılan zihnî şekilde bunu kendime aşıladım ve oradan herhalde vücuduma elleme hücreler de enjekte ha diyeyim. Sonrasında dobra bir dönüşle de sonlandı kurtuldum kanserden baş döndürücü şükür. Futbola art döndüm, ayak topu oynamaya art döndüm. Kendi kulübüm de şekil anlamak de baht oldu. Tam takımımı kurduğum devirde emcek kanserine yakalandım. Dolayısıyla futbola etraflıca bir müddet durmak durumunda kaldım. Döndüm, ayak topu oynadım. Kendi kulübümde altyapıda oyuncular yetiştirdim. Bugün o futbolcular Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nda şekil giyiyorlar. O nedenden baş döndürücü da mutluyum ve gururluyum. Bırakmadım, hayatımda elleme ki spor varmış. Sporla yaşadığımı düşünüyorum. Beni iyileştiren şeyin spor bulunduğunu düşünüyorum. İyi ki de bugün buradayım. Mücadelenin böylece elbette bir yengi oluyor. O yengi de bugün burada Galatasaray Kadın Futbol Takımımızın beceri direktörü şekilde görevde toprak alıyorum" sanarak konuştu.

"Her nesne Galatasaray arması için"

Sarı-kırmızılı taraftarlardan dayanaklık etmek talip Çelik, "Bizleri bekâr bırakmasınlar. Biliyoruz, sezonun başlangıcında bir tedarik maçı yaptık. İnsanlar bunun kütle maçı bulunduğunu düşünüyor. Fenerbahçe ile 'Kadına Şiddete Hayır' temalı bir hukuk maçı yaptık. Orada baş döndürücü körpe sıfır şeyler yaşandı. Skor, al kartlar, penaltılar... Çok boş bulunduğunu düşünüyorum. Bir hukuk maçında bunlar olmamalıydı. Skor, hukuk maçının önüne geçti. Kadına şiddete müfit dediğimiz bir gecede maatteessüf hanıma şiddetin fevk noktaya çıkık bir geceye dönüştü. Bu anlamda baş döndürücü üzgünüz. Taraftarımız bizlere darıldı sanarak düşünüyorum. Küsmesinler, ligde hakkıyla bizim o kalitede bir kol olmadığımızı göstermiş bulunuyoruz. Aldığımız skorlarla da, karşılaşma sonuçlarıyla da doğrusu bu arasında sanarak düşünüyorum. Her devir bizi desteklesinler. Takımının birlikte olsunlar. Biz rastgele hafta rastgele yarışmada tribünleri mahmul kırcı gitmek istiyoruz. Biz onları seviyoruz. Her nesne Galatasaray arması için" niteleyerek laflarını tamamladı.
 

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ