USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Okul Dışarıda Günü’nde Türkiye’den 226 bin çocuk derslerimizi açık havaya taşıdı

Açık havada devir geçirmenin çocuk gelişimi açısından önemine uyanıklık çekmeyi amaçlayan ‘Okul Dışarıda Günü', OMO'nun yardımı ile Aktif Yaşam Derneği kabilinden kâffesi dünyayla eş anlı yerine Türkiye'de kutlandı.

Okul Dışarıda Günü’nde Türkiye’den 226 bin çocuk derslerimizi açık havaya taşıdı
04-11-2021 15:36

Bugüne derece 161 ülkede 11,3 milyon çocuğa vasıl ve Türkiye'de Aktif Yaşam Derneği'nin OMO'nun destekleriyle 2018 yılından buyana yaşama geçirdiği Okul Dışarıda Günü, bugün gerçekleştirildi. Etkinlikler bu sene ‘Dünya İçin İyilik' temasıyla gerçekleşiyor. Açık havada oyunla ve keşfederek öğrenmenin önemine özen döşemek düşüncesince yılda dü kere planlı Okul Dışarıda Günü'ne ilköğrenim seviyesinde dünyadan 870 bin, Türkiye'den ise 226 bin çocuk katıldı. Okul Dışarıda Günü'ne dahil bulunan okullardan Kocamustafapaşa İlkokulu'nda meydana gelen etkinliğe Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Yankı Yazgan, Aktif Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Şule Serter ve OMO Pazarlama Müdürü Alper Çapar katıldı.

Çocuklar hayallerindeki dünyayı resimlere taşıdı
Okul Dışarıda Günü etkinlikleriyle pandemi gölgesinde, doğadan ırak sabık bu sürede evlatların doğayla bulunan bağlantılarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Okul Dışarıda Günü'nde, art tahavvül ve sürdürülebilirlik hikayelerinde türlü aktivitelerle ufaklıklara ne harekete geçebilecekleri öğretildi. Böylece ayrıntılar derece onlar marifetiyle erişilen yetişkinlerde de yöre bilinci hesabına farkındalık oluşturulması, evlatların oynadığı bölgelerin çevresel temizliğine özen çekilmesi hedeflendi. Kocamustafapaşa İlkokulu'ndaki öğrenciler başkaca Okul Dışarıda Günü aktivitelerinden “Hayalimdeki Dünya” kapsamında plastik atıkların art dönüştürüldüğü ve yöre kirliliği sıfır birlikte dünyaya müteallik düşlerini dev birlikte kanvasa çizdikleri resimle anlattı.

''Türkiye derslerimizi açık havaya haiz çocuk sayısıyla en aşırı katılma sağlayıcı ikinci ülke''
Etkinlikle ait bilgelik verici Aktif Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Şule Serter, “Bu sene ‘Dünya düşüncesince İyilik' temasıyla yaşama geçirdiğimiz Okul Dışarıda Günü'ne çocukların, öğretmenlerin ve ebeveynlerin gösterdiği ilgiden aşırı mutluyuz. Türkiye bu sene derslerini açık havaya haiz 226 bin çocukla en aşırı katılma sağlayıcı ikinci yurt oldu. Bu hususi güneş salt evlatların fiziki namına elan enerjik ve zihnî namına elan mıhlı olması düşüncesince değil, ayrımsız sürede natür ile kurmuş oldukları alım satım açısından da aşırı değerli. Bu yılki içeriklerimizde onların pandemi boyunca lazım istemez zedelenen natür ile bağlarını güçlendirmek, sürdürülebilir dirim alışkanlıklarını öğretmeyi hedefledik. Odağımızda da plastik fut izimizi dökmek ve zımnında art tahavvül vardı. Bu doğrultuda hazırlamış olduğumuz Dünya düşüncesince İyilik setimizin elden bugün değil herhangi birlikte güneş öğretmenlere sabah yeli vermesini, bugün açılan sinerjinin hepsi yıla yayılmasını diliyorum” dedi.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Dr. Yankı Yazgan da “Çocuklar düşe kalka büyür, öğrenir. Çocuğun gelişimi düşüncesince kusur yapmalarına, denemelerine okazyon vermemiz gerekir. Doğa, yahut ilkin şehirli ayrıntılar düşüncesince açık hava ve dışarısı, öğreten ve gelişimlerine dayanaklık etmek bulunan biricik birlikte düzen alanıdır. Çocukların açık havada devir geçirmeleri, ‘gerçek oyun' ile bu arada evren ile ilgilenmeleri ve keşfe çıkmalarını sağlar. Çocuklar dışarıda düzen canlandırırken duygudaşlık kurmayı, dava çözmeyi, geleceği planlamayı, öfkelerini ve zamanlarını yönetmeyi öğrenirler. Açık havanın belirsizlikleri ve kestirilemezlikleri riskler üstünde düşünmeyi, belirsizlikle anlayışlı olmayı ve muhtemel neticeleri fikren akıntı etmeyi getirir. Okul Dışarıda Günü okulun natür ile ilişkisini tabiileştirmek uğrunda birlikte davet” niteleyerek konuştu.

İklim değişikliğinin çocuklarda uyandırdığı ide ve haşyet derece aksi duyguların çocuk gelişimini etkilediğini da tabir fail Yazgan, “Çocuklar hava değişikliğinin art döndürülemez etkilerini gözlemledikçe ve öğrendikçe çevresel sıkıntı haşyet ve bununla irtibatlı namına kendilerinin ve ahir nesillerin gelecekleri düşüncesince ide duyuyor. Yetişkinlerin de çevresel ve toplumsal mevzuları yeteri kadar önemsemediğini düşünüyorlar. Bu düşünceleri de onların hava değişikliği karşısında çaresiz ve bekâr hissetmesine faktör olmaktadır ve bu endişeleri besliyor. Bu endişeleri akıllıcasına komuta etmek de yetişkinlerin üstünde düşünmesi müstelzim konulardan biri” ifadelerini kullandı.

“OMO herkesi ‘iyilik düşüncesince kirlenmeye' çağırıyor”
Etkinlikte mütekellim OMO Pazarlama Müdürü Alper Çapar ise, “OMO namına ‘Kirlenmek Güzeldir' yaklaşımımızla 20 yıla yaklaşan süredir anne babalara çocuk gelişiminde deneyimlere, keşiflere ve kirlere arazi vermeleri düşüncesince sabah yeli veriyoruz. Uzun senelerdir evlatların kognitif ve fiziki gelişimi düşüncesince altını çizdiğimiz bu mevzuya bundan böyle değişik birlikte manada bakıyoruz ve herkesi ‘iyilik düşüncesince kirlenmeye' çağırıyoruz. Çünkü gezegenimizin gönül rahatlığı karşıya bulunduğu çevresel sorunlara gönül rahatlığı her insanın harekete geçmesi gerekiyor. Biz OMO namına bu basar açısını portföyümüze, ambalajlarımıza ve haberleşme çalışmalarımıza taşıyoruz. Bu sene Okul Dışarıda Günü'nün art dönüşüm, ati dönüşüm, döngüsel tutum derece başlıkları ele almasını da aşırı kıymetli buluyoruz. Çocuklar hava krizinin farkındalar, yetişkinlerden de ayrımsız farkındalığı bekliyorlar; ayrımsız tavrı göremediklerine umutsuzluğa kapılıyorlar. Bu nedenle de Okul Dışarıda Günü'nün ayrıntılar marifetiyle yetişkinlere ulaşmak, natür ile ilişkilerini ve alışkanlıklarını baştan düşünmelerini iletmek açısından ehemmiyetli birlikte okazyon bulunduğunu düşünüyoruz” laflarını tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ