USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Önce sosyal projelerle sonra EKPSS ile hayata tutundu

Kırşehir'de anadan doğma bedenî sakat bulunan Orhan Gürler, tek kaybetmediği umuduyla hayata tutundu. 2005 yılına denli yılda dü cerrahi müdahale nâkil Gürler, demincek öbür engellilere sağlam oluyor.

Önce sosyal projelerle sonra EKPSS ile hayata tutundu
03-12-2021 09:44

Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi Hemodiyaliz bölümünde tıbbi yazman kendisine fariza özne ve Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ile yaşamının değiştiğini özetleyen Gürler, çocukluk dönemlerinin ameliyatlarla geçtiğini ve hayata da geride başladığını düşündüğünü söyledi. Hayatının 2005 yılına derece altışar maaş periyotlarda ameliyatlarla geçtiğini tamlayan Gürler, “Belimde oluşan çarpıklık ameliyatlarla düzeltilmeye çalışıldı. 2005 yılına derece senede 2 kere cerrahi müdahale oluyordum. Ameliyatlarla çıkar yol aramaya çalışıyordum. Sosyal planlar sebebiyle hayata tutundum” dedi.

"Zihin durumunda ise imge kaybedilmemeli"

Bedensel bariyer durumuyla yaşam sürmeyi öğrenen ve zihnin durumunda bulunduğu sürece yaşamdan vazgeçilmemesi icap ettiğini tamlayan Gürler, “Zihniniz yerinizdeyse tek şeyden vazgeçmeyin. Ameliyatlarım sonrası darülfünun hayatım başladı. Umutlarımın tükendiği anda EKPSS bana hayat oldu. Engel vaziyetleri yaşamdan kopmayı gerektirmez” dedi.

Mesai arkadaşları ve öğrenciler Orhan'ın hayat enerjisinden etkileniyor

Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi Hemodiyaliz servisine yetişim düşüncesince mevrut Melisa Dayda, bariyer özelliğine karşın hayat enerjisi ile Orhan Gürler'in çevresini de motive ettiğini söyledi. Dayda, “Çalışırken Orhan ağabeyin enerjisi ve neşesi de bizleri harekete geçiriyor. Onun hayat enerjisi ile tığ de bahtiyar oluyoruz. Engel vaziyetleri hayatın rastgele anında. Bu engelleri aşabilmek ise bizlerin elinde. Engelleri aşarak değişik vakitleri baş başa yaşayabiliriz” biçiminde konuştu.

8 salname himmet arkadaşı lider Sağlam ise konuşmasında, Orhan'ın dobra ortak himmet arkadaşı olduğunu, özgüven ve güzel çalışmasının da kendisini bahtiyar ederek, baş başa nice engelin üstesinden geldiklerini anlatım etti.

Enderhan Öz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ