USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: “Futbolcular çok iyi bir reaksiyon gösterdi”

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, 4-2 kazanılan Kayserispor maçının arkası sıra konuştu. Karaveli, takımın çok ehemmiyetli bir reaksiyon gösterdiğini ve bu sayede sahadan 3 puanla ayrıldıklarını tabir etti.

Önder Karaveli: “Futbolcular çok iyi bir reaksiyon gösterdi”
12-12-2021 22:49

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Kayserispor'u bölgesinde 4-2 yenmiş fail ve 5 karşılaşma sonradan 3 puanla tanışan Beşiktaş'ta Teknik Sorumlu Önder Karaveli maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Bugün grup hesabına çok güç bir güneş bulunduğunu tabir ederek laflarına süregelen Karaveli, “Oyuncularımız da biz de bunun farkındaydı. Uzun zamandır kazanamayan bir grup vardı. Hafta içre Teknik Direktörümüzle ilişik boyut da oyuncuların üstündeki baskıyı artırdı. 2 güneş egzersiz yaptık baş başa ve bugün de sahaya çıktık. Hazırlanırken oyuncuların reaksiyon göstereceğini biliyorduk. Zoru kolaya çevirmeleri düşüncesince bazısı isteklerimiz oldu. Özellikle götürümlü bir oyunla topa erbap şekilde rakibin kalesinde pozisyonlar bulabileceğimizi düşündük. İlk yarıda düşündüğümüz derece büyüklenme bulamadık. Topu rakip kaleye geçirmekte az buçuk geciktik. Geçiş oyununda aceleci hücumlar yapacaklarını biliyorduk. Kayserispor'un diklemesine aceleci geçmesine ödün veremedik ve esasta beklediğimiz golü yedik. Devre bitmeden golü atıp içeriye beraberlikle dönüşmek oyuncularda itimatı tazeledi. Oyunun ikinci yarısında Kayserispor'un merkezi iyi kapattığını düşünüyorum. Kalabalık bir defans çizgileri vardı. İlk yarıda merkeze oynamaya çalışırken çok çok ferde kaybı yaptık. İkinci yarıda taraf organizasyonları yaptık. Zaman devir aldatıcı olduk ve pozisyonlar az buçuk elan arttı. İkinci golü atacağımız baskıyı kurmuşken, defans pozisyonlarını akilane almazsanız, aceleci geçişler kalede muhatara oluşturur. Etkili oynadığımız anda gol yedik. Ama oyuncular vazgeçmediler ve reaksiyon gösterdiler. Hakem sonuç düdüğü çalmadan maçlar bitmez. İkinci golü yediğimiz an ile sonuç düdüğün çalmış olduğu an ortada mükemmel bir reaksiyon oldu. Güven ve Oğuzhan değişikliği oyunun hamle kısmını çok zenginleştirdi. Bu değişikliği er gerçekleştirmek istiyorduk güçlükle cari düzen zımnında az buçuk gecikti. İki oyuncumuz da hamle enerjisini artırdı. Doğru iskân ve akilane vuruşlar bizlere golleri getirdi. Çok ihtiyacımız bulunan galibiyeti edinmeyi aşina ve bu da bizi bahtiyar etti” ifadelerini kullandı.

“Takım çok ehemmiyetli bir reaksiyon gösterdi”

Beşiktaş'ın kaybetmiş olduğu karşılaşmalarda bile rakiplerine mucibince çok elan iyi oynadığını fakat pozisyonları sonlandıramadığını kail Önder Karaveli, “Aslında aktörleri sonuç maçlarda seyrettiğimizde gelişigüzel maçın önceki yarısında çok çarpıcı oyunlar oynamıştı. Beşiktaş çıkmış olduğu dört başı mamur maçları doğrultmak düşüncesince sahaya çıkar. Oynanan oyunların rakiplerden biçimsiz bulunduğunu düşünmüyorum. Tek problem, çarpıcı oynanan bölümlerde golü bulamamaktı. Golü bulamayınca savunmada meydana getirilen bazısı yanlışlar rakiplerin gol atmasına hastalık oluyordu. Biz hemen kulübün verdiği görevle U19 kadrosu olarak, oyunculara hemen zevcelik ettik. Yaptığımız çok bir bilinçlilik yoktu. Onlar bu galibiyetin başrolünde. Sahaya çıktıklarında bir reaksiyon gösterdiler ve buna takımın ve topluluğun çok gereksinimi vardı. Biz hemen zevcelik ettik” sanarak konuştu.

“Hikmet Hoca'nın neyi görüp değerlendirdiğini bilmiyorum”
Kendisinden ilkin matbuat toplantısında mütekellim Hikmet Karaman'ın “Oğuzhan'ı gördüm kenarda ve oyuna dönüşmek istemiyordu” lafları üstüne mütekellim Karaveli, “Hikmet hocamın neyi görüp bunu değerlendirdiğini ego bilmiyorum. Ama maçtan ilkin Oğuzhan ile maçın skoru ve akışına mucibince ayrımlı bağlam konuştuk. Merkezde alacağı pozisyonları konuştuk. Oğuzhan da bu mevzuda çok iyi reaksiyon gösterdi. Uzun zamandır oynamadığı için, rakibin az buçuk düşmesini bekledik ve yunak oyuncularla oynamayı yeğleme ettik. Oğuzhan oyuna girerken bir iki istekte bulunduk. Buna da mükemmel bir yanıt verdi. Girmek istemeyen bir oyuncunun değil, girdiğinde akışı muhavvil bir oyuncunun yapacaklarını yaptı” açıklamasını yaptı.

Altyapıdan çıkan oyuncuların sahada olmasının da kendisini başkaca bahtiyar ettiğini kail Karaveli, “Özkaynaktan yetişen oyuncuların sahada olması beni extra bahtiyar etti. Ben 10 yaşlarında onur Stadı'nda Beşiktaş özkaynak düzeninin oyuncusu şekilde futbola başladım. 26 yaşlarında yaşadığım pot ondan sonra antrenörlüğe başladım. Özkaynak, Beşiktaş'ın kalıtım bilimi kodlarında vardır. Bu oyuncuların sahada olması ve öteki oyunculara mucibince elan ayrımlı sahiplenilmeleri çok dobra oldu. Ama hemen onlar değil, dört başı mamur oyuncular vazgeçmediler ve sonuç anne derece yengi düşüncesince mükemmel işler yaptılar. Batshuayi çok derinliğine seneler önce, aktör strateji ekibindeyken müspet düşüncelerimizin bulunduğunu ilettiğimiz bir oyuncuydu. Batshuayi'nin gollerini gene hatırlatmaları düşüncesince bir görümsetme hazırlattık. Çok derinliğine sürekli bir görümsetme olmuştu. 'Bu golleri eğlenmek çok dobra ve bunları atman gene atman lazım' demiştim. Güven de oyuna girdikten sonradan Batshuayi düşüncesince alanlar açtı ve rakip savunmayı yanıltan insan oldu. Güven'in de skora ve oyuna yardımı harikaydı” açıklamasını yaptı.

“En şişman teşekkürname Serpil Hamdi Tüzün'e”

Beşiktaş Yönetimi'nin acemi sarıklı dair kırılan biçimde çalıştığını tabir fail Önder Karaveli, “Beşiktaş Yönetim Kurulu acemi hocayla ilişik emekleri kırılan biçimde yürütüyor. Şunu samimiyetimle söylüyorum, bu fariza 3 güneş ilkin verildiğinden bu yana, pazartesi gününü doğaç yaşadım. Benim düşüncesince en anlamlısı bu haysiyetli rolü namına getirmekti. Yarın sabahleyin uyandığımda “Bundan sonradan U9 takımının hocasısın” derseler de benim düşüncesince bir bilinçlilik değişmez. Verilen gelişigüzel rolü elimden geldiğince yaparım. Hiçbir bilinçlilik olmasa fark tribüne çıkıp ekibi desteklerim” dedi.

Son şekilde galibiyeti armağan eylemek istediğini kail Karaveli, “Oğlum çok iyi bir Beşiktaşlı. Ona ve aileme armağan eylemek istiyorum. Beşiktaş taraftarının güç günlerde, oyuncusunun ve takımının indinde bulunan yandaş olduğun biliyordum. En güç günlerden birisinde tribünleri doldurarak mevrut ve gelmeyen taraftarlara da armağan ediyorum. Sergen Hocayı, Ziya Hocayı, Rıza Hocayı, beni, mektebinden geçiren, üstünde şişman emeği olan, Türk futbolunun üstünde şişman emeği bulunan hocaların hocası Serpil Hamdi Tüzün hocama bu galibiyeti armağan eylemek istiyorum. Hayatını Beşiktaş'a adayan insanlardan birisidir. Ben de özlük hayatımı bu kulübe adamayı çok istiyorum. Buradaki en şişman teşekkürü namına gönderiyorum. İyi ki var” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ