USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: 'Kazanmayı hak edecek oyun oynamadık'

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, 2-1 yenik oldukları Galatasaray maçının peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, önce yarıda rakibin baskısını kıramadıklarını ve kazanmayı hak fail ortak ayak topu ortaya koymadıklarını tabir etti.

Önder Karaveli: 'Kazanmayı hak edecek oyun oynamadık'
14-03-2022 23:57

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenmiş bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karşılaşmanın arkası esna planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Mücadeleyi değerlendirerek laflarına süregelen Karaveli, “Bugün buraya tashih etmek düşüncesince gelmiştik. Başka da tek obje düşünmemiştik. İlk yarıda planladığımız tek şeyi sahaya yansıtamadık. Rakibin baskılı başlayacağını öngördük ama süresinin bu denli olmaması gerekiyordu, olmasını kılıç sağladık. Rakibin attığı golle az elan evvel kısmı ön meydan baskısıyla geçirdik. Rakip hücumdayken, hepsi ön meydan hücumcularımızla buluşturup akın gerçekleştirmek istedik ama bunu beceremedik. Merkez ılımlı meydan oyuncularımızla aşırı ortak tomar ferde kaybı yaparak, köşe oyuncularımızla topa erbap olamayarak, savunmamızın konuş alamadan çabuk taarruz geçişlerine erbap olmasını sağladık. Tek servet gösterebildiğimiz pozisyonumuz, attığımız kornerlerdi. Onun haricinde servet gösteremedik. İlk yarının sonlarına akıllıca az buçuk dengelendi oyun. İkinci yarıda Josef oyuna girdi. Daha çelimsiz görmek istiyorduk ama oyun bizi oraya itti. Galatasaray bizi öz dalında benimseme etti. Oyunun bizde olması, topla elan aşırı oynamamız konuş getirmedi. Biraz elan akıbet kısımda Rıdvan'ı oyuna aldıktan sonra, Larin'i santrfor sahasına geçirerek, rakibin tarz stoperlerinin iklim hakimiyetlerini bilmemize rağmen, merkezden ortak obje üretemediğimiz düşüncesince kenarlardan ortak obje boşaltmak istedik. Larin'in ortak konumu vardı, semere gelmedi. Benim takımın başına geçmemin arkası esna minimum konuş bulduğumuz maçtı. Bugün ikinci golü atıp beraberliği alabilirdik ama kazanmayı hak edecek ortak oyun oynamadık” ifadelerini kullandı.

“Tercihlerim dair nadim değilim”

Bugün şekil giyen oyuncuların performansı kendisince sorulan suali yanıt veren Karaveli, “Can güzeşte maçın akıbet dönemlerdeki en dobra performanslarından birini gösterdi. Güven, oyuna girmiş olduğu zamanlarda çarpıcı olmuştu. Geçen maçta oyuna ulama sağlayıcı isimlerdendi. Kenan akıbet 3 haftadır, sahada beklediklerimizin elden hoppadak tamamını alegori getiren ortak oyuncuydu. Alex'in de yükselen ortak formu vardı. Bu adlar Başakşehir maçında en faziletli başarım sağlayan oyunculardandı. Bunlar futbolcular, araba değiller. Her günleri ayrımsız olmuyor. Seyircinin de itişiyle rakip baskılı ortak oyun gerçekleştirdi. Temaslı oyunda bizlere avantaj kurdular. Oyuncularımızdan elan iyisini beklerdik ama oyuncuların rastgele haset ayrımsız olmuyor. Bugün de dobra günde değillerdi” dedi. Güven Yalçın'ın oyundan çıkıp doğrudan soyunma odasına gitmesini de değerlendiren Karaveli, “Bu probleminin muhatabı Güven. Ama umumi üstünden söylersem oyuncular evvel nısıf bitmeden oyundan çıkınca üzülürler. Onun da beklentileri yüksekti. Can dair da nadim değilim. Geçen haftaki oyunda dobra başlayamadı ama sonra aşırı dobra götürdü. Pişmanlık duymuyorum” diyerek konuştu.

“Kendimle ait lazım eleştiriyi yapacağım”

Kendi performansı ile ilgili suali da yanıt veren Karaveli “Burada ortak karşılaşma kazanıldığında kesinlikle beceri adamlar yukarılara çıkarılıyorsa kaybedilen maçta da yazık bana ait. Tercihler, değişiklikler, hepsini sayabilirsiniz. Planladığımız şeyler alegori gelmediği düşüncesince üzgünüz. Galatasaray'ın giriş baskısı kırabilseydik, az buçuk yerinden oynatabilseydik, konuş almada sıkıntı çıkaracaktık onlara ama tek halde yerinden oynatamadık. Kendimle ait şu anda sıcağı sıcağına olmasa da sonra mutlakta zalimcesine eleştirenlerdenim. Mutlaka bunu da yapacağım” dedi. Oyuncu tercihleri kendisince da mütekellim Önder Karaveli, “Kazanıldığında seçenekler doğru, kaybedildiğinde kusur şekilde yorumlanıyor. Ben ortak eski maçı kaynak alarak en akıllıca kadroyla çıktığımızı düşünüyorum. Beşiktaş Avrupa'da ve Türkiye'de rastgele müsabakasını tashih etmek düşüncesince sahaya çıkar. Futbolcular aşırı arzuladı kazanmayı. Dünkü antrenmanda gösterdikleri, bugüne aşırı müheyya oldukları yönündeydi ama bugüne yansıyan hakeza değildi.

Göreve başladıktan beri tahminî 3 ay beli ve oynadığımız en kuvvetsiz maçtı. Kaybettiğimiz Konyaspor ve Kayserispor maçlarında da elan iyiydik” açıklamasını yaptı. Maçtan ilkin dü kulübün meydana getirdiği izahat kendisince bahsetmek istemediğini kail Önder Karaveli, “Ben bu kimse toplantılarda beceri sorulara yanıt özgülemek istiyorum. İşin tekniğiyle ait bahsetmek isterim. Benim hakkımdaki yorumlardan haberli değilim. Bunları izleme ederek Beşiktaş'ın beceri direktörlüğünü yapamam. Bu yorumlar nüsha üstünden yapıldığı için, aşırı etraflıca müddet ilkin bu yorumları okumayı ve dinlemeyi bıraktım” ifadelerini kullanırken, siyah-beyazlı ekibin gayesi kendisince da “Beşiktaş hedefsiz kalmayacaktır. Kayserispor maçında kesinlikle elendiğimizi hepsi seyretti. Harika ortak oyun vardı ama steril kaldı. Kalan haftalarda ikinci esna hesabına gayemiz var. Sonuna denli bunu kovalayacağız. Sezon böylelikle nerede olduğumuzu daim bu arada göreceğiz” açıklamasını yaparak laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ