USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: "Oyunu kazandık ama maçı kazanamadık"

Medipol Başakşehir beraberliğini değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, “Bugün oyunu kazandık ama maçı kazanamadık. Bütün istatistikler bunu gösteriyor" dedi.

Önder Karaveli:
08-03-2022 02:13

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, dalında Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, açıklamalarda bulundu. "Bugün oyunu kazandık ama maçı kazanamadık" niteleyerek laflarına süregelen Karaveli, "Bütün istatistikler bunu gösteriyor. Oyun gücü efdal birlikte rakibe erinç oynadık. Oynadığı nice maçta rakibine nispetle faziletli oynayan ve nice maç elde eden takıma erinç oynadık. Birinci maksadımız geride dubara kurmalarından faydalanmaya çalıştık. Bunu engelleyip rakip nısıf sahadan pozisyonlar bulmak, artmak ve zat organizasyonlarımızı tekvin etmek ilişkin çalışmıştık. İlk yarıda nice kez bunu yaptık ve pozisyonlar bulduk. Kalemizdeki ilkin konuş 35. dakikada gol oldu. Bu bizi de ruh bilimsel adına çelimsiz süreliğine etkiledi. Dikkatsizce birlikte gol yedik. Reaksiyon gösterdik ve Can ve Güven'in kolektif golüyle pik balans geldi" ifadelerini kullandı.

"İlerleyen bölümlerde farklılık haklarına ihtiyacımız olacağını biliyorduk"

Başakşehir'in attığı ikinci golden ilkin Welinton'un sakatlanarak kenara gelmesine karşın Necip Uysal'ın oyuna alınmamasına da duruluk getiren Önder Karaveli, "Maçın sonuç saniyelerinde Welinton sakatlandı. Maçın efdal tempolu gideceğini biliyorduk. İlerleyen bölümlerde farklılık haklarına ihtiyacımız olacağını biliyorduk. 20 saniye vardı, bununla ilgilendiren Atiba'yı oraya alarak farklılık hakkımızı kullanmamak istedik. Gole el ettiğini düşünmüyorum. 4 defans oyuncumuz da orada olacaktı. Golü yiyerek 2-1 aşınmış halde cezaevi girdik" biçiminde konuştu.

"Sakatlık bizi bizar ediyor"

Alex Teixeira'yı zat arzusu ilişkin değiştirdiklerini de tamlayan görmüş geçirmiş çalıştırıcı, "Oyundaki ağırlığımız, kontrolümüz bitmeme etti. Çok birlikte tomar konuş olmasa da taraftarın coşkusuyla gole genişliğinde birlikte dubara vardı. Gole genişliğinde konuş bulma yönünde ensesi kalın olmasa da rakibe mucibince can alıcı birlikte dubara vardı. Güven ve Alex'i değişmek mecburiyetinde kaldık. Talep Alex'ten geldi. Sakatlıktan çıkan riskli birlikte oyuncuydu. Oyuna kuvvet katacak oyuncularımız dışarıda kalıyorlar pot yüzünden. Sakatlık bizi bizar ediyor. Oyuncuyu destek olmak istiyoruz. Girenlerin efdal yardımı bulunduğu söylenemez. Kazanmayı aşırı istediğimiz, pozisyonumuzu değiştirecek birlikte maçı hâlâ kazanamadığımız düşüncesince üzgünüm" cümlelerine toprak verdi.

"Güven ondan beklediğimiz nice şeyi hesabına getirdi"

Güven Yalçın'ın performansını değerlendiren Önder Karaveli, "77. dakikaya genişliğinde ondan beklediğimiz nice şeyi hesabına getirdi. Yorulduğunu hissettik ve çıkardık. Oyun ihdas organizasyonunun bozulması dair Güven ve Alex başrol oynadı. Ataklarda can alıcı denli gözükse de rakibin zat alanından süregelen ataklarını engelleyemez birlikte görüntüsü oldu. Doktorumuzdan da farklılık dair uyartı geldi. Bir kişiyi hâlâ kaybetmemek düşüncesince ve güçlü birlikte Batshuayi can alıcı mümkün niteleyerek oyuna soktuk ama istediğimizi alamadık. Güven aşırı iyi birlikte gol attı. Pozisyonlar hazırladı. Rakibin atağa çıkışında ondan beklediğimiz iletişimi ve koşuları yaptı. Genel adına Güven'den memnunum. Santrforlarımız Güven, Larin, Batshuayi var” dedi.

Pjanic, Josef, N'Koudou ve Oğuzhan'ın durumu

Pjanic, Josef, N'Koudou ve Oğuzhan Özyakup'un pot süreçlerinin sorulması ilişkin ise Karaveli, şu yanıtı verdi:
“Doktorlarla daim konuşuyoruz. Bazılarının tedavileri, bazılarının antrenmanları bitmeme ediyor. İçlerinden Galatasaray maçında oynayabilecek oyuncular olacaktır. Beklentimiz bu yönde. Oynayacak seviyeye gelemeyecek oyuncularımız da olabilir."
Önder Karaveli başkaca Kenan Karaman'ın çağ oynadığı oyundan sonuç adım kıvançlı bulunduğunu ve gol attığı düşüncesince de talih duyduğunu belirtti.

Uygar Aydın - İsmail Yasin Akçın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ