USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Online'nın kolaylılığı; bir çalıştırıcının tecrübesiyle hibrit egzersiz

Fiziksel Performans Uzmanı Selçuk Değirmenci, fitness ve online sporla ilgilendiren can alıcı açıklamalarda bulundu. Değirmenci, bitmeme edilmeyen üyeliklerin fitness sahasının doğruyu bulunduğunu belirterek, bunu bir çıkar kapısı namına görenlerin de bulunduğunu söyledi. Sonuç

Online'nın kolaylılığı; bir çalıştırıcının tecrübesiyle hibrit egzersiz
11-03-2022 14:51
Fiziksel Performans Uzmanı Selçuk Değirmenci, tagaddi alışkanlıklarının değişmesi, müheyya besin ve fast food alanının genişlemesi, büro mensuplarının sayısının artmasıyla ürün senelerde ivme eline geçiren fitness sahasının pandemi sonrası kıymetli çağını yaşadığını aktararak, "Halihazırda evren elhak kentli nüfusun arttığı ve emek özgülemek yaşamının ofislere kaydığı bir çağa girmişti bu fark zat içre dosdoğru dirim düşüncesince bir problemken ürün senelerde toy bir fenomen yaşamımıza girdi, 'pandemi'.

Bu aşırı da cıvıl cıvıl sıfır günce hayatımızı imdi da sınırladı. Ofiste çalışmanın handikaplarını çözememişken ansızın evde emek özgülemek niteliğine sabık milyonlarca can değişik sorunlar yaşamaya başladı. Verimliliğini tartışmamakla bu arada aşırı konforlu bir emek özgülemek türü bulunduğunu söylemem lazım. Hatta az buçuk bir tomar konforlu, online kemirmek servislerinin insanlara kesel ika lüksü sunmasını da delik önüne alırsak insanoğlu az imdi evlerinden çıkmadan bir sahn kuracak bir vaziyete geldi. Ofis yaşamı fitness sektörünü ürün basamak canlandırmıştı demincek bu toy fasıl bu piyasanın kıymetli dönemi oldu” biçiminde konuştu.

"1 milyarın üstünde insan, online fitness uygulamaları kullanmaya başladı”

Selçuk Değirmenci, online fitnessa yönelmenin ansızın bir tomar nedeni olduğuna özen çekerek, “Genel keyif problemleri, obezite, vakfe bozuklukları, bediiyat ve içtimai medyada görünür olma vaziyeti piyasası büyütmeye bitmeme ediyor. Fitness sahasının hayattaki büyüklüğü 100 bilyon Doların üzerinde. Türkiye de çabuk gelişen bir piyasa ancak gine de Avrupa pazarının epey gerisinde. Hem pandemi yasaklarının bununla birlikte rastgele şeyi evde özne insanların sporu da evde ika tutkusu piyasası ayrıksı bir yönde de hareketlendirdi. Online spor tüketicilere ürün dü yılda damgasını vurdu. Dünyada fitness uygulamaları pazarı kısaca 10 bilyon Dolarlık bir hacme ulaştı. 1 milyarın üstünde insanoğlu online fitness uygulamalarını kullanmaya başladı” ifadelerini kullandı.

"Sonuç alınamayan egzersiz ve üyelik akilane değildir"

Spor salonlarında egzersizlerin güdeleme eksikliğinden ötürü gayrisıhhi bırakıldığına yer veren Değirmenci, şu cümlelere arazi verdi:

"Bir salona değişik spor özne insanların yaşamış bulunduğu problemlerin değişik biçimlerinin online sporda da görmeye başladık. Fitness ve esasen dört başı mamur sporlar, motivasyon, irade, devamlılık ve sıkı düzen ister. Maalesef maddesel kaygıları önde olanlar bu bu piyasanın güvenilirliğini sarsıyor. Fiziki kapasitesinin aşırı bir tomar üstünde üyeye erbap bir salonun üyesi aşırı bir bitmeme edeni az diyerek demek gerekir. Ve sık sık mahsus bir olaydır bu; 'Bir yıllık üyeliğim mevcut bir gitmiyorum, gidemedim'. Aslında hacısı hocası gitse elhak fiziksel namına bu beklenen olamaz o işletmelerin malikleri de bunu oldukça güzel biliyor.

Yeterince dayanak almayan, motive edilmeyen insanların bir salonda ne yapacaklarını ezbere bir arkadaşımın tabiriyle hamster aşama adım atması en bir tomar 2-3 hafta devam ediyor sonradan ödenmiş bir üyelik bedeli ve elbette ki liyakatsiz bir ürün oluyor. Sonuç alınamayan egzersiz ve üyelik akilane değildir. Fitness'ta tecrübesi sıfır birinin aletleri ve hareketleri tanıması bir müddet konusudur ondan sonra gerekseme bulunan emek özgülemek şeklinin bulunması icap eder ki bunu bir bilirkişi yapılmaksızın bulması aşırı zordur."

"Spor egzersizleri hibrite akilane yöneliyor"

Spor çalışmalarının hibrite akilane gittiğini aktaran Selçuk Değirmenci, “İnsanlar güzel kalibrasyon ile önceki ihtiyaçlarının belirlemeli, sağlığı önceleyen estetiğin imdi ondan sonra kendinden geleceği bir izlence bulmalı. Online sporda sığa problemi namevcut bir pratikte unsur sayısının önemi namevcut bir binlerce değişik kişiye benzeri programlar ne basamak akilane ürün verebilir? Bir uygulamaya insanoğlu ne genişliğinde disiplinle pratik eder? Öncelikler ve ölçümler ne genişliğinde dosdoğru olabilir? Bence burada yapılacak obje hibrit bir model: onlinenın ulaşılabilirliği ve bir uzmanın desteği birleşmeli.

Evde egzersiz gerçekleştirmek isteyenler, kilogram özgülemek arzu edenler ve zatî bir çalıştırıcı katkısı arzu edenler düşüncesince kılıç bunu Head Coach Sport'ta yaşama geçirdik. 45 günce bir programla evde yahut bulunulan rastgele bir yerde ayrıca rastgele bir zatî çalıştırıcı alınmayan egzersiz merkezinde bu izlence uygulanabiliyor. Yaş, cinsiyet, epope kilo, yağ-kas payı Par-Q testi verileri ile bireylere hususi programlar yapılmaktadır esas kişilerce tagaddi ve egzersiz planları izlem ediliyor. Çalışma yaşamımızın bulunduğu aşama spor ve egzersizlerimizin de adım adım hibrite akilane evrilmesini mübrem namına görüyorum” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ