USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

‘Pandemi Sonrasında Okula Uyum’ Raporu yayımlandı; öğrenciler mutlu, öğretmenler kaygılı

Türkiye genelinde hem hususi bununla birlikte büyüklük okullarında öğrenci, öğretmen, iye ve idareci ekibiyle meydana getirilen açık şümullü ‘Pandemi Sonrasında Okula Uyum Süreci' başlıklı araştırmanın neticeleri açıklandı.

‘Pandemi Sonrasında Okula Uyum’ Raporu yayımlandı; öğrenciler mutlu, öğretmenler kaygılı
04-12-2021 12:39

Araştırmaya göre, öğrencilerin yüzdelik 86'sı okula dönmekten çevre mutluyken, öğretmenler ise öğrencilerin küsurat teknoloji/sosyal komünikasyon araçları bağımlılığı ve motivasyonları dair kaygı yaşıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi çeşidinden Ekim ve Kasım 2021 aylarını havi ‘Pandemi Sonrasında Okula Uyum Süreci' başlıklı araştırma; öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve ekol idarecilerinin okula ahenk periyodunu elbette geçirdiğini ortaya koydu. Araştırma çerçevesinde, Türkiye genelinde hem talih bununla birlikte hususi okullarda toplamda 3 bin 625 öğrenci, bin 822 öğretmen, 5 bin 336 iye ve 151 ekol hoşgörülü ile görüşüldü. Pandemi sonrası okula uyum, ahenk programlarının varlığı yahut verimliliği, bu süreçte yaşanmış olan müşkülat ve zorluklarla giriş edebilme üzere mevzular araştırılırken, araştırmanın neticeleri ise özen çeken oldu.

Öğrenciler ahenk sağlamış oldu ancak streç düzentileme düzeni istiyorlar

Araştırmanın neticeleri ortada en giriş döndürücü iptila edilen öğrencilerin okula ahenk süreçleri ve motivasyonlarının ne biçimde ilerlediği oldu. Elde edilen verilere göre, öğrencilerin yüzdelik 86'sı okula dönmekten mutlu. Buna karşın öğrenciler, ailelerinin ve öğretmenlerinin faziletkâr bilimsel nitelikli beklentileri, boydaş zorbalığı, tarihi yönetememe, covid olma, öğretmen ve dost ilişkileri ve sınavlarda değerli olamama üzere mevzularda kaygılandıkları ortaya çıktı. Yine öğrencilerin yüzdelik 97.2'si okula uyumlarının faziletkâr bulunduğunu belirtirken, ekol ve ibret düzeni, ekol kuralları, giysi ve kemirmek hikayelerinde ise zorlandıklarını anlatım etmiş ve evindeki streç ortamın okula taşınmasını istemişlerdir. Araştırmada, güdeleme dair da gine öğrencilerin yüzdelik 94.7'si güdeleme düzeylerinin faziletkâr bulunduğunu belirtti.

Öğretmenlerin kaygıları arttı, öğrencilerini motive etmekte zorlanıyorlar

Araştırma kapsamında öğretmenlere öğrencilerin okula uyumları sorulduğunda ise öğretmenlerin çabucak yüzdelik 45.2'si öğrencilerinin okula itidalli derecede ahenk sağladığını belirtti. Rapora layıkıyla öğretmenler; öğrencilerin en giriş döndürücü ekol kurallarına uymada, enformasyon becerilerinde, his kontrolünde, hoşnutluk akıllıca bilimsel nitelikli yetkinlikler, toplumsal ve dirim becerilerinde zorlanıyor. Araştırma başkaca öğretmenlerin en giriş döndürücü zorlandığı mevzuları da ortaya koydu. Buna layıkıyla öğretmenler; öğrencilerin ekol ortamına ahenk sağlaması, ekol ve dershane kurallarına akıllıca davranması, müspet toplumsal tutum ve iletişim, özen ve odaklanma, güdeleme ekspozisyon ve hıfzıssıhha kurallarına inkıyat üzere mevzularda zorlandıklarını belirtti. Bunun indinde öğretmenler, peçe takarak ibret anlatmakta zorlandıklarını ve hem öğrencilerin bununla birlikte kendilerinin kaygı, his ve ruhsal gerilim yönetimiyle ilgilendiren mesail yaşadıklarını da belirtti. Aynı biçimde öğretmenlerin eğitimin istikbaline yönelik; gine öğrencilerin akademik, sosyal, birey gelişimi, pandemiye ve sağlığa bağlı endişeler ve düzentileme tempolarının değişik yoğunlaşması üzere mevzularda da kaygılandıkları ortaya çıktı. Yine öğretmenlere layıkıyla öğrencilerin, toplumsal ve birey becerileri zayıfladı, vebal duyguları azaldı, ekol ortamına yabancılaştı, duygudaşlık kurmada ve his kontrolü sağlamada zorlanıyor, enformasyon kurmakta da gönülsüz davranıyorlar. Ayrıca öğretmenlerin, öğrencilerin pandemi boyunca uygulayım bilimi ve toplumsal komünikasyon araçları bağımlılıklarının da arttığını, bundan çevre da hatır becerilerinin zayıfladığını, kurallardan uzaklaştıklarını ve bu durumun temelli tutum ve ahenk hastalığına dönüşmesinden kaygı duydukları belirtildi.

Veliler ahenk sürecinden memnun

Araştırmanın öteki birlikte yönünü da gerçekleştiren velilerin yüzdelik 92'si pandemi sonrası çocuğunun okula ahenk sağladığını düşünüyor. Çocuğunun okula ahenk sağlayamadığını düşünen veliler ise evlatlarının en giriş döndürücü ibret çalışmada, okula müteveccih arzu konusunda, derslere ve ödevlere odaklanma üzere bölgelerde dava yaşadıklarını anlatım ediyor. Rapora göre, okulun uyama müteveccih icra ettiği çalışmalardan velilerin en sansasyonel buldukları infaz pandemiye müteveccih önlemler. Bu noktada hijyene ehemmiyet verilmesi, peçe ve aralık uygulaması üzere çalışmalar velilerin önemsediği uygulamaların başlangıcında geliyor. Bunun indinde ekol çeşidinden derneşik bilgilendirilme ve öğretmenler enformasyon biçiminde olmanın ahenk periyodunu kolaylaştırdığı vurgulanıyor.

Küçük sınıflarda öz aranjman becerilerinde zayiat var

Son kendisine ekol yöneticileriyle meydana getirilen düzentileme neticesinde, idarecilerin yüzdelik 50.99'u öğrencilerin itidalli derecede okula ahenk sağladığını belirtti. Araştırmada yöneticiler, pandemi sonra öğrencilerin okulda zorlandıkları alanları sırayla en çok; toplumsal beceriler, enformasyon becerileri, his kontrolü ve ekol kurallarına uymada zorlanma şeklinde anlatım etti. Anketteki neticelere layıkıyla yöneticiler, bilimsel nitelikli maharet kayıplarının indinde dinleme, odaklanma ve kendini anlatım etme becerilerinde ilkin ıvır zıvır sınıflarda öz aranjman becerilerindeki kayıplara özen çekiyor. Yöneticiler, eğitimin istikbaline müteveccih kaygılarını ise; öğrenciler ile iletişimin azalması, sıkı anlayışlarının zayıflaması, duygudaşlık ihdas ve his kontrolü dair başağrısı yaşamaları ve birlikte tomar bireyselleşen nesiller kendisine yetişmeleri belirtiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ