USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

PÖH'lerden müesses kick yumruk oyunu takımı, başarısıyla cezaevi doldurdu

Ankara'da kurulan Gaziler Engelli Spor Kulübü çatısı altında millî ve arsıulusal müsabakalara çıkan kolluk hususi harekat (PÖH) personellerinden oturmuş kick yumruk oyunu takımı, aldıkları derecelerle itimat teşkilatının gururu oldu.

PÖH'lerden müesses kick yumruk oyunu takımı, başarısıyla cezaevi doldurdu
28-01-2022 11:56
Ordu

Özel harekatçı gazileri içtimai yaşama uyarlamak ve güven teşkilatı arasında mevcut çalışanı spor çatısı altında almak amacıyla 2018 senesinde kurulan Gaziler Engelli Spor Kulübü içerisinde kick yumruk oyunu ekibi da bulunuyor.

Çeşitli vilayetlerde fariza işleyen PÖH personellerinin toprak almış olduğu takım, Ordu'da planlı Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda 3 altın, 1 sim ve 1 tunç madalya kazandı.

Gaziler Engelli Spor Kulübü İkinci Başkanı Aydın Şendere, AA muhabirine, PÖH gazileri şekilde evde eğleşmek namına çalışkanlık gerçekleştirmek istediklerini, bu düşünceyle kulübü kurduklarını söyledi.

Yaklaşık müşterek sene geçmiş pakt içerisinde kick yumruk oyunu takımını kurduklarını özetleyen Şendere, takımda 15 hususi harekat polisinin toprak aldığını belirtti.

Şendere, bu polislerin halen ayrışık vilayetlerde canlı fariza yaptığını kaydederek, "Daha geçmiş bu sporu yapmış polislerin hepsini belirleme ederek takıma kazandırdık. Kısa müddette kurulan bu takım, dakika madalyaları da toplamaya başladı. Ordu'da planlı Türkiye Kick Boks Turnuvası'nı toplamda 5 madalyayla tamamlıyoruz." dedi.

Bundan sonradan baş döndürücü artık iyi şeyler yapılacağına inandığını vurgulayan Şendere, takıma sonuna denli güvendiğinin altını çizdi.

"Asıl bulunan kişi meslekleri"

Şendere, kick boksun polislere baş döndürücü bilinçlilik kazandırdığına ayraç ederek, "Özel harekatta sansasyonel çelim istimal ismi altında müşterek öğüt var. Sporu işleyen polisler, giderek kişi arkadaşlarına da bu dersi anlatıyorlar. Yakın defans tekniklerini gösteriyorlar." diyerek konuştu.

Polislerin gittikleri turnuvalarda baş döndürücü benzeyen candan karşılaştığını dile getiren Şendere, takıma özellikle güven teşkilatından edinmek kıl payı ayrı müşterek yârenlik bulunduğunu tabir etti.

Şendere, kick yumruk oyunu işleyen sporcuların kişi fariza sahalarına geri döndüklerinde en eleştiri yerlerde fariza almaya bitmeme ettiğini belirterek, "Hiçbiri 'Ben sporcuyum.' demiyor. Gerek dünya ortamında gerekse dünya haricinde namına maruz görevleri mucibince namına getiriyor. Spor onlar düşüncesince ikinci planda. Asıl bulunan kişi meslekleri." açıklamasını yaptı.

Gülle: Mesleğimde bana baş döndürücü yardımı oluyor

Van'da fariza işleyen Muhammet Süleyman Gülle, Ordu'daki turnuvayı kıymetli madalya ile tamamladığını kaydederek, bunun kendisi düşüncesince baş döndürücü şişman devlet bulunduğunu dile getirdi.

Kick boksa 9 yaşlarında başladığını ve bu spor yardımıyla tek biçimsiz alışkanlığının olmadığını özetleyen Gülle, "Hayatım süresince bu sporun bana baş döndürücü şişman faydası oldu. Halen yaptığım polislik mesleğimde de bana baş döndürücü yardımı oluyor." halinde konuştu.

Gülle, kick boksa bitmeme etmek, katıldıkları turnuvalarda kulübün ismini her insana yansıtmak istediklerini vurgulayarak, "Gazilerimiz bu emlak düşüncesince baş döndürücü şişman fedakarlık yaptı. Biz de demin onlar düşüncesince müşterek fedakarlık yaparak bu kulübü rastgele yerde takdim etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Şirin: Kick yumruk oyunu ayrımsız vakitte sıkı sporudur

Bitlis'te fariza işleyen Murat Şirin, bu spora 2015 senesinde televizyonda izlediği tam alçalma saldığını ve bu biçimde başladığını aktardı.

Polis olana denli kick boksla ilgilendiğini kaydeden Şirin, artık sonradan gene Gaziler Engelli Spor Kulübü yardımıyla baş döndürücü sevilmiş olduğu bu spora arka döndüğünü anlattı.

"Bu pakt yardımıyla ertelediğimiz birtakımı hedefleri tekrardan önümüze koyarak ilerlemeye çalışıyoruz." diyen Şirin, "Bu spor kılıç polisleri hem bedenî hem de zihnî şekilde amade biçimde tutuyor. Kick yumruk oyunu ayrımsız vakitte sıkı sporudur. Mesleğimiz de sıkı talip müşterek meslek. O nedenden bizlere yardımı çok." halinde düşün belirtti.

Erzincan'da fariza işleyen Ramazan Kip de kick yumruk oyunu yardımıyla gittikleri müsabakalarda Türk bayrağını göndere çektiri şansı bulduklarını belirterek, "Gittiğimiz rastgele yerde kişi ülkemizi ve bayrağımızı asimilasyon ika fırsatı buluyoruz." dedi.

Kip, spordaki başarılarının kişi mesleklerine de yansıdığını dile getirerek, kick boksun yararını daim gördüklerinin altını çizdi.

Ankara'da fariza işleyen Osman Layıkbaş ise hoppadak sembol sevdası düşüncesince bu sporu yaptıklarını kaydederek, "Sporcu kimliğimiz ile turnuvalara katılarak teşkilatımızı asimilasyon etmeye çalışıyoruz. Ordu'da 5 madalya kazandık. Nasip olursa İstanbul'daki Dünya Kupası maçlarında artık müşterek tomar madalya hedefliyoruz." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ