USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Profesyonel köpek eğitmeninden 10 adımda köpek eğitimi

Evde bakılan, beraberce sayaç geçirilen köpeklerin baştan sona sadık, yârenlik kırcı ve eslek tavırlara erbap olmaları düşüncesince yavruluk devrinde karakterini akıllıca biçimlendirmek yerine behemehâl belli eğitimleri almaları icap ettiğini tamlayan meraklı köpek eğitmeni M

Profesyonel köpek eğitmeninden 10 adımda köpek eğitimi
08-12-2021 14:29

Profesyonel köpek eğitmeni Murat Güngör bebek köpek eğitimine, eve girmiş bulunduğu önceki andan itibaren başlanılırsa alacağı eğitimin o genişliğinde birinci sınıf olacağını belirtti. Yavruluk periyodunu köpeklerde karakterin acemi oluştuğu fasıl şekilde yorumlayan Güngör, köpek eğitiminde er sürecin önemini vurgulayarak, “Henüz biçimsiz alışmışlık kazanmamış ve agresyon sorunları sıfır dostunuza köpek eğitimi verilmesi eğitimdeki kalıcılığı akıbet adım arttıracaktır” dedi.

Bir canlıyı eğitmenin ve ona acemi şeyler öğretmenin katiyen görünmüş bulunduğu kabil emeksiz olmadığının altını çizen Murat Güngör, tahsile değişmeyen mevdu ise köpeği eğitecek bulunan ferdin ince götürümlü ve muvazeneli olması icap ettiğinin altını çizdi. Türkiye'deki en kıray köpek eğitmeni de bulunan Güngör, kısaca 10 yıldır bu sektörde bulunduğunu kaydetti.

10 adımda köpek eğitimi
“Ev içre beslediğimiz gelişigüzel canlının behemehâl eğitim almasını sağlamalı” diyen Güngör, “Eğitimleri vermeden ilkin davranışlarımızı ve ona erinç bulunan tavrımızı en başlangıcında belirlemeli ve oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmeliyiz. Günlük yaşantımıza rahatlıkla uzlaşma sağlayabilmeleri ve bizim ile birinci sınıf devir geçirmeleri düşüncesince eğitim sürecini en er çağa çekmeliyiz. Hatta arkadaşınız eve önceki girmiş bulunduğu dönemlerden itibaren eğitim sürecini başlatmalısınız” halinde konuştu.

Güngör, elleme ve akıllıca birlikte köpek eğitimi düşüncesince 10 adımda köpek eğitimi koşulları ise şöyleki sıraladı:

“Yaşam alanı
Sahiplendiğiniz bebek köpekler düşüncesince önceki önceliğiniz ev içinde akıllıca birlikte dirim sektörü peydahlamak olmalıdır. Bahçeli birlikte eviniz var ise bahçeye DOĞRU birlikte göz içinde dirim sektörü oluşturabilirsiniz. Bahçeye DOĞRU birlikte mekânı ona dirim sektörü tercihinizde antre çıkışları kolaylaşacak ve tamamı alıştırma ihtiyaçlarının da karşılanması sağlanacaktır. Onlara oluşturulacak ıvır zıvır alanlar özgürlüklerini kısıtlayacak ve bu da dostunuzda agresyon sorunları oluşacaktır. Dostunuza esas ihtiyacını karşılayacağı hususi bölgeler yapılmalıdır.

Şımartmamak
Bir köpeğe insanoğlu muamelesi yapmak, onların gelişigüzel istediği şeyi hesabına iletmek özelliklede azdırmak köpeklerde saldırganlığa ve itaatsizlik kabil ehemmiyetli sorunlara kere açar. Liderlik ruhuna eş olmalarını sağlamak, söz gelişi lüp gelişigüzel tarafında oynamasını, koltukta uyumasını ve kemirmek sofralarına genişliğinde çıkmasına menfez yumarsanız arkadaşınız size katiyen itaat etmeyecektir.

Mama düzeni
Bir köpeğin dimdik olabilmesi düşüncesince günce şekilde 40'dan birlikte tomar gıda öğesini alması gerekir. Evde yapılacak bulunan mamalar yahut ev yiyecekleri dostunuzun sağlığına aşırı dokunca verir. Yaşam sürelerinin kısalmasına ve mümkün hastalıklara kere açar. Köpeklerde çaça düzeni peydahlamak verilecek bulunan abdesthane eğitimi ve sosyallik eğitimi ile de direkt bağlantılıdır. Onlara ne genişliğinde aşırı çaça verirseniz onlar o genişliğinde aşırı bıkılmayan olacaklardır.

Tuvalet alışkanlığı
Yeni sahiplendiğiniz köpek sizin ile ev içre yaşıyorsa uyanıklık etmeniz müstelzim en ehemmiyetli bap abdesthane eğitimidir. Köpeklerde abdesthane alışkanlığı, dostunuzun yavruluk çağında verilmesi gerekir. Yavruyken abdesthane alışkanlığı kazanması ilerleyici süreçlerde yaşanacak bulunan tamamı sorunlarında birlikte nevi önüne geçecek. Tuvalet eğitimi en güç eğitimlerden biri bulunduğu düşüncesince meraklı köpek eğitmenlerinden iane kabul geçirmek en akıllıca değişmeyen olacaktır.

Tasmaya alıştırmak
Henüz yavruyken sahiplendiğiniz köpeğinize önceki şekilde mesuliyet tasması takmalı ve bu tasmayı ona benimsetmelisiniz. Tasmaya alışan köpekler ile sahabe ortada itimat bağı ağız ağıza oluşur. Tasmalı birlikte halde yolculuk geçirmek henüz konforlu yürüyüşleri de yanı sıra getirir. Boyun tasması ile rahatlıkla eğitilebilen köpeklerin, tasmaya istinas süreçleri az buçuk güç olabilir. Ama bu ağız ağıza sizin ve köpeğinizin güvenliği düşüncesince behemehâl yapılması müstelzim birlikte durumdur.

Sosyalleştirme
Karakter yapısının elleme ve akıllıca oluşmasını temin etmek köpeklerdeki saldırganlığı ve tutum bozukluklarını önler. Bu durumun gerçekleşmesi düşüncesince de bebeklikten yetişkinliğe genişliğinde bulunan süreçte sosyalleşmeli ve ağız ağıza toplumsal izolasyonu sağlanmalıdır. Çünkü dışarıya çıkarmamak ve sosyalleştirmemek giderek nice agresyon sorununu yanı sıra getirir. Evinize mevrut her insana havlar, dışarıda görmüş bulunduğu gelişigüzel canlıya saldırmaya çalışırlar. Buda tasalı ve talihsiz birlikte ortamın oluşmasını sağlayabilir. Bu sebeple köpekler behemehâl birlikte tomar hariç çıkmalı ve öteki canlıları tanımalıdır.

Hayır komutunu öğretmek
Dostunuzu arama edebilmeniz bire birlikte yaşamı emeksiz ve konforlu yaşayabilmeniz hesabına ince önemlidir. Bu fakat köpeğinize akıllıca ve vaktiyle komutları belletmek ile gerçekleşir. Köpeğinize müfit komutunu akıllıca birlikte halde belletmek onu arama edebilmenizi sağlar. Sizin vazgeçtiğiniz birlikte şeyi yaptığında müfit demeniz, bu komutu öğrenen arkadaşınız düşüncesince rahatlıkla o eylemden vazgeçmesine etmen olacaktır. Köpekler ağız ağıza içgüdüleriyle akıntı eder. Onun şef ruhunu kırmanız ve size itaat etmesini sağlamalısınız.

Aferin komutunu öğretmek
Eğitimler düşüncesince en ehemmiyetli komutlardan bir tanesi bravo komutudur. Yeni şeyler öğretilen dostunuza, öğrettiğiniz şeyi yaptığında bravo niteleyerek onu bahtiyar etmeniz gerekir. Bu ferman ile istenilmeyen birlikte obje ile karşılaşırsanız müfit demeli ve sizin istediğinizi yaptığında ise bravo niteleyerek onu ödüllendirmelisiniz.

İtaat etmesini sağlamak
Köpekler doğası gereği gelişigüzel devir içgüdüleriyle akıntı ederler. Bu gidişat ilerleyici zamanlarda eğitilmemiş birlikte köpek düşüncesince saldırma, havlama, ısırma, kemirme kabil nice tutum bozukluğunu yanı sıra getirir. Size itaat etmeyen birlikte aktif ile berhayat olmak olağandan zordur. Aradaki itimat bağının oluşması ve yaşanacak problemlerin ortadan kalkması düşüncesince de iri birlikte seçenek olacaktır. Size itaat fail birlikte köpek ile bir çok çok sıkıntının önüne geçebilirsiniz. Yöneticinin ki bulunduğunu bilmesi ve sizi şef şekilde görmesi yaşayacağınız yaşamı kolaylaştırır.

Eğitim tekrarları
Daha birinci sınıf birlikte beraberlik hesabına sunulan eğitimlerde süreklilik olması gerekir. Bu acemi şeyler öğrettiğiniz dostunuzun sunulan eğitimleri ağız ağıza kavraması ve unutmaması düşüncesince de önemlidir. Onu nereye yahut ne yöne akıllıca çekeceğiniz ağız ağıza sizin elinizdedir. Eğitimlerde devamlılığı sağlamaz iseniz köpeğiniz yalnız başına onun akıllıca bulunduğunu zanneder ve sunulan eğitimlerin hata yöne eğilmesini sağlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ