USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Profesyonel yumruk oyuncusu Seren Ay Çetin: Amacım dünyada bellik durumuna gelmek

Dünya Boks Konseyi (WBC) sim tümsekli sahibi Seren Ay Çetin, levent boylu seneler süresince geniş sıkletin en dobra eş boksörü edinmek ve dünyada bellik durumuna başlamak istediğini söyledi.

Profesyonel yumruk oyuncusu Seren Ay Çetin: Amacım dünyada bellik durumuna gelmek
18-01-2023 12:07
İstanbul

Efsane adlar Muhammed Ali ve Mike Tyson'ın şampiyona yaşamış olduğu WBC'de sim kemeri elde eden önceki Türk eş yumruk oyuncusu yerine tarihe sabık Seren Ay Çetin, gözünü evren şampiyonluğuna dikti.

Seren Ay Çetin, 18 Mart'ta İstanbul'da oynanacak eliminasyon maçında İspanyol Mary Romero ile kozlarını paylaşacak. Türk boksör, bu müsabakayı kazanılmış olduğu takdirde kalburüstü kemerin sahibi olabilmek düşüncesince evren 1 numarası Meksikalı Yulihan Luna'nın karşısına çıkmaya adalet kazanacak.

Kadıköy Boks Kulübünün sporcusu Seren Ay Çetin ile antrenörü Serdar Avcı, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Gümüş kemeri kazandıktan sonradan Yulihan Luna ile kavuşmak istediğini fakat bu alan okumanın Meksikalı yumruk oyuncusu çeşidinden onama edilmediğini tamlayan Seren Ay Çetin, "Benimle sallanmak isteyeceğini düşünmüştüm. Ben olsam anca yapardım. İddialı biriyle sallanmak düşüncesince dirilik atardım. Kimin esas böke bulunduğunu açıklamak isterdim. Kendisi açıklamak istemedi fakat ego ona göstereceğim. Kemeri kaybetmekten korktuğuna eminim. Ben kalburüstü kemeri eninde böylece alacağım ve etraflıca müşterek müddet de koruyacağım. Amacım dünyada bellik durumuna gelmek. Uzun seneler süresince ferah sıkletin en dobra eş boksörü yerine hatırlanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Rakibimi önceki defa ego nakavt edeceğim"

Mary Romero'nun kariyerinde nakavt kararı yenilgisinin bulunmadığını hatırlatan Seren Ay Çetin, "Antrenmanlarda fark nakavt amacım var. İdmanda rakibimi nakavt edemiyorsam üzülüyorum. Mike Tyson'ı baş döndürücü seviyorum. Maçımı izlemeye gelmesini istiyorum. Madison Square Garden'da dövüştüğümde ve beni ölçüm etmiş olduğu müşterek gecede kendisiyle ülfet etmek istiyorum. Onun kabil tamamı maçlarımı nakavtla yöneltmek istiyorum. Bu rakibim tek nakavt olmadı. Bu, beni güvenilmez heyecanlandırıyor. İnşallah rakibimi önceki defa ego nakavt edeceğim." niteleyerek konuştu.

"Bu gün DOĞRU değil"

Eleme müsabakasının Çanakkale Zaferi'nin sene dönümünde oynanacağının anımsatılması üzerinde Seren Ay Çetin, "Bu gün DOĞRU değil. Biz seçtik. Bu bizi henüz baş döndürücü motive ediyor. Unutulmaz müşterek çağ olacak. 'Çanakkale geçilmez, Seren Ay Çetin yenilmez.' Çok iddialı biriyim. Tüm sporculara kip olgunlaşmak istiyorum. 6 ay sonradan evren şampiyonluğu kemerini getiren önceki Türk sportmen yerine tarihe geçeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

"Sponsor desteğine ihtiyacım var"

Profesyonel boksun Türkiye'de aldığı kadar tanınmamasından şikâyetçi Seren Ay Çetin, destekleyici desteği dair çağrıda bulundu.

Zor koşullarda ve baş döndürücü fiilen bu noktaya geldiğine aksan işleyen 26 yaşındaki boksör, "Sponsorluk dair yardıma ihtiyacımız var. Profesyonel yumruk oyunu vatanımızda tanınmıyor. Bu eksikliğin en iri nedeni de dayanak olmaması. Zor koşullarda buralara derece geldik. Beni destekleyen Sani Konukoğlu'na teşekkürname ederim. Böyle insanoğlu ince sporda muvaffakiyet gelir." halinde düşün belirtti.

Serdar Avcı: "Daha bedava rakipler varken Seren Ay'ı istemiyor"

Seren Ay Çetin'in antrenörü Serdar Avcı, kalburüstü kemerin sahibi Yulihan Luna'nın Türk yumruk oyuncusu ile kavuşmak istememesine bağlı şu ifadeleri kullandı:

"WBC'de sim kemeri alarak gün yazdık ve evren şampiyonluğu maçına çıkmayı adalet ettik. Dünya müşterek numarası Yulihan Luna, Seren Ay ile pik genişlemek istemedi. Unvanı esirgeme vakti vardığında önceki 15'ten sportmen seçebiliyor. Daha bedava rakipler varken Seren Ay'ı istemiyor. 'Eleminatör' niteleyerek müşterek şöhret var. WBC, 'Bu maçı alırsanız evren şampiyonuyla şöhret maçı mecburi olur.' dedi. Bu yarışmanın kazananı, ABD'de evren şampiyonu ile şöhret maçına çıkacak. Bu müsabakayı da 18 Mart'a aldık. Sancaktepe Belediyesi'nin baş döndürücü iri desteği var. Maç, Sancaktepe'de oynayacak. Türk vakti düşüncesince ehemmiyetli müşterek gün. İki zaferi müşterek arada hayatta olgunlaşmak bizi baş döndürücü bahtiyar edecek."

WBC'de International Gümüş Kemer sahibi Serdar Avcı, Seren Ay'ın kariyerine start süreciyle ilgilendiren şunları kaydetti:

"Seren Ay Çetin, Kadıköy Boks Kulübüne önceki geldiği vakitler baş döndürücü hevesliydi. Birkaç eş sporcumuz vardı. Çok istekliydi. Benim müşterek sportmen kadrom vardı. Birkaç defa onu, profesyonellerin çalışmış olduğu bölgeye girmemesi düşüncesince uyardım. Ağlayarak eve gitmiş. Annesi ve babası geldi, kalbini gedmek istemedim ve 'Gel çalış' dedim. Bir çağ boksörlerden birinin sakatlığı oldu. 'Eldivenleri giy ve gel. Bakayım.' dedim. Diğer sportmen bunu sıradan hırpaladı. Bir hafta, 10 çağ gelmez niteleyerek düşündüm. Ama devrisi çağ müşterek sayaç de er gelmiş. Orada Seren Ay'a inandım. Bunda bu meyil var ise olabilir dedim. Seren Ay'ı çalıştırmaya başladım. Kısa sürede iri işler yaptı. Amacımız Seren Ay'ı evren şampiyonu gerçekleştirmek ve bunu korumak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ