USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rekortmen sportmen Elif İldem'in birlikte günü

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nın erişmen yüzücüsü Elif İldem, sporda ve yetişek hayatında elde etmiş olduğu başarıları azim ve özveren çalışmasına borçlu.

Rekortmen sportmen Elif İldem'in birlikte günü
03-12-2021 13:07
İstanbul

Geçirdiği hastalığa Charcot Marie Tooth (CMT) tanısı konulmasıyla mütebeddil hayatı Elif İldem'i değişik noktalara taşıdı. Tedavisi düşüncesince doktorunun önerisiyle 20 yaşlarında yüzmeye başlamış bulunan Elif, kabiliyetine azmini de ilaveten olimpiyatta rekora uzandı.

Yaklaşık 6 salname yüzme yaşamında elde etmiş olduğu derecelerle adından lakırtı ettiren Elif İldem, pandemi zımnında 2021'e ertelenen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda hanımlar 100 mt. başıboş üslup S1 kategorisinde 21 salname paralimpik rekorunu kırdı.

Paralimpik yüzmeye damgasını vuran Elif'in terbiye hayatı da başarılarla dolu. Aynı sürede ortak klinik ruh bilimci bulunan ulusal sporcu, Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü medrese birincisi, Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı'nı itibar derecesiyle tamamladı.

"Her sabahleyin kalkıp annemle yollara düşüyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB) Kulübü sporcusu bulunan Elif İldem düşüncesince devir er başlıyor.

Çengelköy'de canlı ulusal sporcu, gelişigüzel sabahleyin annesiyle ercecik kalkıp Avrupa yakasında, Sultangazi'de mevcut İBB Cebeci Spor Kompleksi'ne akıntı ediyor.

Tesislerde ilk mağaza antrenmanları eden Elif İldem, arkası sıra havuzda tahminî dü çağ çalışıyor. Haftanın 6 haset idman eden ulusal sporcu, üç devir de antrenmandan sonraları hikmet tedaviye gidiyor.

Elif İldem, hayatı mahmul yaşamaya çalıştığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Her sabahleyin kalkıp annemle yollara düşüyoruz. Saat 7 kabil evden çıkıyoruz. Saat 09.00'da mağaza antrenmanları yapıyorum ve 10.30 kabil de suya giriyorum. Yaklaşık dü çağ yüzme antrenmanı yapıyorum. Bu arada kahvaltımı az etmiyorum. Çünkü sporcular düşüncesince baş döndürücü önemli. Öğlen kulüpte aşındırmak yiyorum. Arkadaşlarımla takılıyorum, lakırtı ediyorum. Haftanın üç haset hikmet tedaviye gidiyorum. Fizik tedaviden sonraları filhakika günün ½ si tükenmiş oluyor. Eve gidip az buçuk dinlenip, henüz sonraları işaret okuyorum, ara sıra de film izliyorum. Zamanı mahmul geçirmeyi dost ortak insanım. Fizik tedavimin bulunmadığı günlerde dostlarımla buluşuyorum, bu arada çağ geçiriyoruz. Sosyal aktivitelere katılmayı baş döndürücü seviyorum."

"Annemin emeği esir baş döndürücü büyük"

Elif İldem, etraflı gününü annesiyle geçirdiğini vurgulayarak, "Aslında bakarsanız yaptığım etraflı iş annemin fedakarlığı üstünden geçiyor. Annemin emeği esir baş döndürücü büyük. Eğitimde olsun, sporda olsun elde ettiğim başarıların sahibi annem diyebilirim. Annemle bu arada savaş ettik ve bu noktaya geldik. Disiplinli ve programlı ortak halde akıntı etmeye çalışıyorum. Hafta sonu idman haricinde kendime çağ ayırıyorum. Ben bire ortak sürede psikoloğum. İnsan kendisini ruhsal adına gönül tokluğu etmezse, toy hafta iyi başlamıyor." ifadelerini kullandı.

Nörolojik ortak hastalığa ehil bulunduğunu ve hastalığının devir geçtikçe ilerlediğini aktaran ulusal sporcu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Her devir ortak kaybım oluyor, kuvvet ve balans kaybı şeklinde. Görme sorununa denli revan ortak proses mevcut fakat gelişigüzel daim ileriye odaklanıyorum. Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü medrese birincisi adına bitirdim. Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı'nı itibar derecesiyle bitirdim. Aynı sürede 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'ndan dü bitiş yüzerek ve S1 kategorisinde paralimpik rekorunu kırarak döndüm. Bunlardan şunun düşüncesince bahsediyorum. Hep 'Bir bilinçlilik yapamayız.' diyoruz. Özellikle engeli bulunan insanlardan bunu baş döndürücü duyuyorum. 'Yapamazsın, yapamam, beceremem...' seçimi şeyler. Ben bu noktaya gelirken benzeri nice söylemle karşılaştım. Ancak tek devir pes etmedim. Hatta henüz baş döndürücü adına gittim. Yapamazsın dedikleri nice şeyi yaptığımı gördüm. Bazıları basit, birileri emekli şeyler. Eğitim hayatımda olsun, spor hayatımda olsun çabalayarak bu noktaya geldim. Aslında bu başarının sırrı taannüt etmek, savaş etmek ve pes etmemek. Tabii bu aşamada ailemin ve başta annemin desteği baş döndürücü büyük. Engelli şahıslara şurası anlatmak istiyorum, engelinizin olması yapabileceklerinize bariyer olmasın. Lütfen denemekten vazgeçmeyin."

"Örnek teşekkül etmem beni baş döndürücü bahtiyar ediyor"

Elif İldem, elde etmiş olduğu başarılar sonrasında özürlü bireylerden baş döndürücü sayıda telefon ve ileti aldığını vurgulayarak, "Ufak da olsa ortak dayanıklı teşekkül etmem beni baş döndürücü bahtiyar ediyor. Bununla ilgilendiren arka bildirimler alıyorum. Özellikle benim kabil hastalığa ehil insanlardan baş döndürücü sayıda telefon ve ileti geliyor. 'Bu denli şeyi ne yapıyorsun?' seçimi şeyler soruyorlar. Bu süreçte yaşadıklarımı kırışmak ve onlara verebileceğim şeyler mevcut ise özgülemek beni baş döndürücü bahtiyar ediyor. Çünkü nice insanoğlu hala yaşama nevmit halde bakıyor." niteleyerek konuştu.

Engellilere müteveccih ayn açısının değişmesi icap ettiğini özetleyen ulusal sporcu, "Aslında engeli bulunan fertleri bu noktaya getiren engeli sıfır şahısların ayn açısı, ön yargıları, ayrımcı tavırları. Çünkü hoppadak Engelliler Haftası'nda, Engelliler Günü'nde anılıyoruz. O hafta programlar, hakeza ortak duyarlılık gösterileri... Ancak o hafta geçtikten sonraları yapılabilirlik faaliyetlerinden tutun da mekân planlamasına, istihdamdan tutun da maşeri ortamlara denli nice yerde ayrımcılığa bitmeme ediyoruz. Bu noktada filhakika özürlü bulunan bireyler, dışlanma hissiyle menfaatlerini henüz geriye çekiyor. Aslında bizim engelimiz bizim bütünümüzü oluşturmuyor. Biz de düşünebiliyoruz, nice şeyi yapabiliyoruz. Bütünsel adına bakabilirlerse, engeli mevcut bireylerin de değişik olmadıklarını görecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin engelliler dair birtakım bölgelerde geride bulunduğunu özetleyen Elif İldem, "Biraz iklim dışı muayeneleri eden birisiyim. Gördüğüm kadarıyla kılıç gerçekte baş döndürücü gerideyiz. Dışarı çıktığınızda tekerli sandalyeyle ortak yerden ortak yere kolaylıkla gidemiyorsunuz. Düzenleme itibarıyla baş döndürücü sade ortak bilinçlilik aslında. İstihdam dair baş döndürücü gerideyiz. Birçoğu işsiz. Sosyal anlamda, maşeri emek özgülemek noktasında geride kaldığımızı düşünüyorum. Aslında bunlar yapılacak şeyler, baş döndürücü emekli değil. Biraz görmezden gelindiğimizi düşünüyorum. İşte kolu kırılır birisinin, 'Ben seni anladım, hakkıyla zormuş.' der. Lütfen kolunuz kırıldıktan sonraları değil, kırılmadan bizi düşünün. Çünkü iş işten geçtikten sonraları ortak manası kalmıyor." biçiminde konuştu.

"Neredeyse günümün topu topu Elif ile geçiyor"

Elif İldem'in anası Türkmen İldem, döneminin iri bölümünü kızıyla beraberce geçirdiğini söyledi.

Sabah ercecik kalkıp Elif ile pakt tesislerine gittiklerini aktaran Türkmen İldem, "Antrenmandan sonraları eve gitmemiz çağ 13.00'ü buluyor. Haftada üç devir de hikmet tedaviye gidiyoruz. Elif'in başarısının sırrı öz emniyetli ve kabadayı olması. Onu anca gördükçe bahtiyar oluyorum, dayanak vermeye çalışıyorum." açıklamasında bulundu.

Aile adına Elif'i gelişigüzel açıdan desteklediklerini özetleyen İldem, "Neredeyse günümün topu topu Elif ile geçiyor. Kendime baş döndürücü az devir ayırabiliyorum. Evimizde aşındırmak pişmiyor. Bütün çağımız Elif'le. Buradan çıktığımız devir işimiz bitmiyor. Gittiğimizde gene ortak şeyler hazırlamaya çalışıyoruz. Anne ve babası adına gelişigüzel devir yanındayız. İki ağabeyi var. Onlar da baş döndürücü dayanak veriyor." biçiminde düşünüm belirtti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ