USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rekortmen sportmen Elif İldem'in müşterek günü

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nın erişmen yüzücüsü Elif İldem, sporda ve yetişek hayatında elde etmiş olduğu başarıları azim ve özveren çalışmasına borçlu.

Rekortmen sportmen Elif İldem'in müşterek günü
03-12-2021 13:07
İstanbul

Geçirdiği hastalığa Charcot Marie Tooth (CMT) tanısı konulmasıyla mütebeddil hayatı Elif İldem'i ayrımlı noktalara taşıdı. Tedavisi düşüncesince doktorunun önerisiyle 20 yaşlarında yüzmeye başlamış bulunan Elif, kabiliyetine azmini de ilaveten olimpiyatta rekora uzandı.

Yaklaşık 6 salname yüzme yaşamında elde etmiş olduğu derecelerle adından uydurma ettiren Elif İldem, pandemi dolayısıyla 2021'e ertelenen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda hanımlar 100 mt. başıboş biçem S1 kategorisinde 21 salname paralimpik rekorunu kırdı.

Paralimpik yüzmeye damgasını vuran Elif'in terbiye bilimi bilimi hayatı da başarılarla dolu. Aynı sürede müşterek klinik ruh bilimci bulunan ulusal sporcu, Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü medrese birincisi, Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı'nı öz saygı derecesiyle tamamladı.

"Her sabahleyin kalkıp annemle yollara düşüyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB) Kulübü sporcusu bulunan Elif İldem düşüncesince devir er başlıyor.

Çengelköy'de canlı ulusal sporcu, gelişigüzel sabahleyin annesiyle ercecik kalkıp Avrupa yakasında, Sultangazi'de mevcut İBB Cebeci Spor Kompleksi'ne akım ediyor.

Tesislerde ilk mağaza antrenmanları işleyen Elif İldem, peşi sıra havuzda kısaca dü sayaç çalışıyor. Haftanın 6 haset idman işleyen ulusal sporcu, üç devir de antrenmandan sonradan hikmet tedaviye gidiyor.

Elif İldem, hayatı mahmul yaşamaya çalıştığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Her sabahleyin kalkıp annemle yollara düşüyoruz. Saat 7 üzere evden çıkıyoruz. Saat 09.00'da mağaza antrenmanları yapıyorum ve 10.30 üzere de suya giriyorum. Yaklaşık dü sayaç yüzme antrenmanı yapıyorum. Bu arada kahvaltımı az etmiyorum. Çünkü sporcular düşüncesince aşırı önemli. Öğlen kulüpte aşındırmak yiyorum. Arkadaşlarımla takılıyorum, geveze ediyorum. Haftanın üç haset hikmet tedaviye gidiyorum. Fizik tedaviden sonradan doğrusu günün ½ si tükenmiş oluyor. Eve gidip az buçuk dinlenip, elan sonradan işaret okuyorum, arada müşterek de film izliyorum. Zamanı mahmul geçirmeyi dost müşterek insanım. Fizik tedavimin bulunmadığı günlerde dostlarımla buluşuyorum, bu arada aralık geçiriyoruz. Sosyal aktivitelere katılmayı aşırı seviyorum."

"Annemin emeği abd aşırı büyük"

Elif İldem, dört başı mamur gününü annesiyle geçirdiğini vurgulayarak, "Aslında bakarsanız yaptığım dört başı mamur iş annemin fedakarlığı üstünden geçiyor. Annemin emeği abd aşırı büyük. Eğitimde olsun, sporda olsun elde ettiğim başarıların sahibi annem diyebilirim. Annemle bu arada uğraş ettik ve bu noktaya geldik. Disiplinli ve programlı müşterek biçimde akım etmeye çalışıyorum. Hafta sonu idman haricinde kendime aralık ayırıyorum. Ben bire müşterek sürede psikoloğum. İnsan kendisini ruh bilimsel kendisine doygunluk etmezse, dünkü hafta dobra başlamıyor." ifadelerini kullandı.

Nörolojik müşterek hastalığa eş bulunduğunu ve hastalığının devir geçtikçe ilerlediğini aktaran ulusal sporcu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Her devir müşterek kaybım oluyor, çelim ve balans kaybı şeklinde. Görme rahatsızlığına derece revan müşterek proses mevcut ancak gelişigüzel daim ileriye odaklanıyorum. Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü medrese birincisi kendisine bitirdim. Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı'nı öz saygı derecesiyle bitirdim. Aynı sürede 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'ndan dü bitiş yüzerek ve S1 kategorisinde paralimpik rekorunu kırarak döndüm. Bunlardan şunun düşüncesince bahsediyorum. Hep 'Bir nesne yapamayız.' diyoruz. Özellikle engeli bulunan insanlardan bunu aşırı duyuyorum. 'Yapamazsın, yapamam, beceremem...' seçimi şeyler. Ben bu noktaya gelirken benzeri nice söylemle karşılaştım. Ancak tek devir pes etmedim. Hatta elan aşırı adına gittim. Yapamazsın dedikleri nice şeyi yaptığımı gördüm. Bazıları basit, birileri mütekait şeyler. Eğitim hayatımda olsun, spor hayatımda olsun çabalayarak bu noktaya geldim. Aslında bu başarının sırrı direnim etmek, boğuşmak ve pes etmemek. Tabii bu aşamada ailemin ve başta annemin desteği aşırı büyük. Engelli bireylere şurası anlatmak istiyorum, engelinizin olması yapabileceklerinize bariyer olmasın. Lütfen denemekten vazgeçmeyin."

"Örnek oluşum etmem beni aşırı bahtiyar ediyor"

Elif İldem, elde etmiş olduğu başarılar sonrasında mânialı bireylerden aşırı sayıda telefon ve ileti aldığını vurgulayarak, "Ufak da olsa müşterek kalıp oluşum etmem beni aşırı bahtiyar ediyor. Bununla ilgilendiren arka bildirimler alıyorum. Özellikle benim üzere hastalığa eş insanlardan aşırı sayıda telefon ve ileti geliyor. 'Bu derece şeyi ne yapıyorsun?' seçimi şeyler soruyorlar. Bu süreçte yaşadıklarımı kırışmak ve onlara verebileceğim şeyler mevcut ise hasretmek beni aşırı bahtiyar ediyor. Çünkü nice insanoğlu hala yaşama nevmit biçimde bakıyor." diyerek konuştu.

Engellilere müteveccih ayn açısının değişmesi icap ettiğini özetleyen ulusal sporcu, "Aslında engeli bulunan fertleri bu noktaya getiren engeli sıfır şahısların ayn açısı, ön yargıları, ayrımcı tavırları. Çünkü çabucak Engelliler Haftası'nda, Engelliler Günü'nde anılıyoruz. O hafta programlar, hakeza müşterek duyarlılık gösterileri... Ancak o hafta geçtikten sonradan yapılabilirlik faaliyetlerinden tutun da yer planlamasına, istihdamdan tutun da maşeri ortamlara derece nice yerde ayrımcılığa bitmeme ediyoruz. Bu noktada doğrusu mânialı bulunan bireyler, dışlanma hissiyle menfaatlerini elan geriye çekiyor. Aslında bizim engelimiz bizim bütünümüzü oluşturmuyor. Biz de düşünebiliyoruz, nice şeyi yapabiliyoruz. Bütünsel kendisine bakabilirlerse, engeli mevcut bireylerin de ayrımlı olmadıklarını görecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin engelliler dair bazısı bölgelerde geride bulunduğunu özetleyen Elif İldem, "Biraz iklim dışı muayeneleri işleyen birisiyim. Gördüğüm kadarıyla tığ esasta aşırı gerideyiz. Dışarı çıktığınızda tekerli sandalyeyle müşterek yerden müşterek yere kolaylıkla gidemiyorsunuz. Düzenleme itibarıyla aşırı dümdüz müşterek nesne aslında. İstihdam dair aşırı gerideyiz. Birçoğu işsiz. Sosyal anlamda, maşeri düzentileme noktasında geride kaldığımızı düşünüyorum. Aslında bunlar yapılacak şeyler, aşırı mütekait değil. Biraz görmezden gelindiğimizi düşünüyorum. İşte kolu kırılır birisinin, 'Ben seni anladım, hakkıyla zormuş.' der. Lütfen kolunuz kırıldıktan sonradan değil, kırılmadan bizi düşünün. Çünkü iş işten geçtikten sonradan müşterek manası kalmıyor." halinde konuştu.

"Neredeyse günümün kâffesi Elif ile geçiyor"

Elif İldem'in anası Türkmen İldem, döneminin iri bölümünü kızıyla baş başa geçirdiğini söyledi.

Sabah ercecik kalkıp Elif ile pakt tesislerine gittiklerini aktaran Türkmen İldem, "Antrenmandan sonradan eve gitmemiz sayaç 13.00'ü buluyor. Haftada üç devir de hikmet tedaviye gidiyoruz. Elif'in başarısının sırrı öz tehlikesiz ve korkusuz olması. Onu anca gördükçe bahtiyar oluyorum, dayanaklık etmek vermeye çalışıyorum." açıklamasında bulundu.

Aile kendisine Elif'i gelişigüzel manada desteklediklerini özetleyen İldem, "Neredeyse günümün kâffesi Elif ile geçiyor. Kendime aşırı az devir ayırabiliyorum. Evimizde aşındırmak pişmiyor. Bütün zamanımız Elif'le. Buradan çıktığımız devir işimiz bitmiyor. Gittiğimizde gene müşterek şeyler hazırlamaya çalışıyoruz. Anne ve babası kendisine gelişigüzel devir yanındayız. İki ağabeyi var. Onlar da aşırı dayanaklık etmek veriyor." halinde düşünce belirtti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3753-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ