USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rezan Epözdemir: 'Beşiktaş maçında bizim hakkımız yendi'

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Beşiktaş karşısında haklarının yendiğini ve sürecin takip edeni olacaklarını söyleyerek, Fatih Terim'in maaşının ise 2 milyon Euro'ya denktaş mevrut 21 milyon TL bulunduğunu tabir etti.

Rezan Epözdemir: 'Beşiktaş maçında bizim hakkımız yendi'
02-11-2021 18:19

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, gündeme bağlı soruları yanıtladı. Nesine.com ile meydana getirilen sponsorluk anlaşması esnasında matbuat personellerinin sorularını cevaplayan Epözdemir, transferden spor yasasına sincap nice mevzuya duruluk getirdi. Melo ve Elneny isimlerinin gündeme gelmesiyle ilgilendiren şekilde mütekellim Epözdemir, “Başkanımız Melo dair hissedar izah yapmıştı. An itibarıyla Melo itibarıyla hissedar çalışmamız yok. 6 hile bölgesi levent boylu zamandır konuşulan şeyler var. Transfer devim bilimi hissedar süreç. Başkanımız ve hocamız bu mevzuda çalışıyor. Kulübün konuşu hassasiyetlerini fikren eksikleri izale dolayısıyla gideceğiz. Dinamik hissedar süreçten bahsediyoruz. Bütçe ve olanaklar doğrultusunda en akıllıca transferleri hazırlamaya çalışacağız” açıklamasını yaptı.

“Bu kanun aşırı önemli”
Galatasaray Spor Kulübü şekilde spor yasası emek vermesi yaptıklarını kail Rezan Epözdemir, “Bu yasanın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyoruz. Mevcut sistemde cemiyetler ve AŞ'ler var. UEFA ve FIFA'nın ‘Futbol köy muhtarı olmalıdır' yaklaşımı var. Statü ve talimatlarla yönetilen hissedar düzlük olmalı, köy muhtarı olmalı. Süper Lig A.Ş.'nin kurulması ve neşriyat haklarının bu kuruluşa devredilmesini istiyoruz. TFF Başkanı Nihat Özdemir de bu mevzuyla ilgilendiren hissedar açıklamada bulundu. Burada hissedar aranjman yapılması lazım. Sporcular, uygulayım adamlar, TFF, futbolun eksiksiz paydaşları kendisini giranbaha hissedecek. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bunu teyit ettik. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e de bunu gönderdik. Umarız Türk sporunun hak etmiş olduğu hissedar kanuncu aranjman yaşama geçer” niteleyerek konuştu.

“Galatasaray'a atılım olursa yanıtsız bırakmayız”
Galatasaray şekilde Türk sporunun gelişim göstermesi yerine herhangi hissedar kulüple uyum yapabileceklerini kail Rezan Epözdemir, “Limit problemi, ecnebi kısıtlaması derece umumi konular, eksiksiz kulüpleri ilgilendirir. Rekabetçi müsabakanın etkisiyle bazısı kulüplerin yöneticileri bazısı izahat yapılıyor. Bütün Süper Lig kulüpleriyle, 1. Lig ve 2. Lig kulüpleriyle görüştük. Uzlaşma yöntemiyle bu sorunları ortaya koyduk. Bu gestalt birilerini tasalı edebilir. Ama uyum gayretimiz sonuna derece bitmeme edecek. Türkiye'nin en şişman çırçıplak maşer örgütü bulunan Galatasaray'a atılım olursa bunu yanıtsız bırakmayız. Ama sahanın haricinde Türk sporunun eş sorunları, eş akılla çözülür. Bunun düşüncesince de herhangi hissedar kulüpten duygunluk bekliyoruz” dedi.

Beşiktaş'ın paylaşımı karşı da mütekellim Epözdemir, “Beşiktaş'ın paylaşımını da yanıtlamak isterim. Türk futbolunun en şişman problemi adalet. Başkanımız meydana getirdiği açıklamadan çevre 45 güneş ukubet alırken, şimdi ciddi konuşanlar ukubet almadı. Bütün statlara gidiyoruz, bütünü hınca öfke dolu. Bu ayaklık hissedar birim tane Galatasaray'a mı uygulanıyor? Bir ayaklık var ise uygulayalım deriz fakat geldiğimiz noktada bizim haricimizde kimesne buna uymuyor. Maske ve aralık kuralları hiçe sayılıyor ve uğur boncuğu müeyyide uygulanmıyor. TFF Tahkim Kurulu'nu istifaya çağırma ettik, düzen bağı ve takviye müesses üyelerini savcılığa yakınma ettik, değim bulunmayan dedik. Sezon başlangıcında kimesne yanımızda yoktu. Şimdiye derece maşer kutuplaşmış durumda, sporda bunu yapmamak düşüncesince elimizden geleni yaptık. Ama Galatasaray'ın hakları lakırtı konusuysa gestalt değişir, kimesne Galatasaray'ın haklarını yiyemez. Biz eksiksiz kulüplerle sporun eş sorunlarıyla ilgilendiren uzlaşmaya varırız. Beşiktaş'ın vurguladığını tez ettiğiniz şeylerin yaşama geçmesi beklenen değil. Bizim Gaziantep maçında attığımız golün ofsayt olması uygulayım manada beklenen değil. Spordan anlayan cümle bunu söylüyor. 2019'da Beşiktaş'ın zat açıklaması var. 2 konum birbirinden bağımsız. Tartışmaya yer vermeyecek hissedar goldü attığımız” ifadelerini kullandı.

“Hocamızın aylığı 21 milyon TL”
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşıyla ilgilendiren suali da cevaplayan Epözdemir, “Başkanımız ve hocamız, seçimin doğrudan peşi sıra hissedar araya geldi. Hocamız, Galatasaray'ın söylence isimlerinden biri şekilde göreve başladı. Hocamız yersiz mukaveleye imza atıp yönetimimize verdi. Biz de doğruluk iklimini hâkim buyurmak istedik. Kamuoyunda 3 milyon Euro, 35-40 milyon TL'ler konuşuluyor. Bunlar asıl sıfır rakamlar. Biz hocamızla TL üstünden geçim yaptık. Hocamız geçmiş devirde salname 18 milyon TL alıyordu, kısaca 2 milyon Euro'ya istikbal ediyor. Sözleşme imzaladığımız devirde 2 milyon Euro, 21 milyon TL'ye emsal geliyordu ve biz de hissedar çoğalma yapmadan bu numara üstünden imzamızı attık. Euro üstünden hissedar bindirim yapmadık fakat seviye farkından çevre 18 milyon TL'lik rakam, 21 milyon TL oldu” açıklamasında bulundu.

“Beşiktaş maçında hakkımız yendi”
Beşiktaş maçının peşi sıra Remzi Sanver'in Beşiktaş'ın DOĞRU hissedar yengi aldığını tabir etmesinin hatırlatılması üstünde mütekellim Rezan Epözdemir, “Golden geçmiş Nelsson'a meydana getirilen ve bana mucibince açık kartvizit mucip hissedar cereyan var. Bu benim ferdî görüşüm. Beşiktaşlı oyuncunun minimum 3 defa al kartvizit görmesi lazım. Taylan'ın ayağına basılıyor, Kerem'e makas atılıyor, Nelsson'a makas atılıyor. Penaltı atışında çizik ihlali var. Statta 35-36 bin ad vardı. Nihat Özdemir'in de bu mevzuyla ilgilendiren açıklaması beli zaten. Ben yargıcı hatalarının neticeye el ettiğini düşünüyorum ve Beşiktaş'ın galibiyetinin DOĞRU olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla Remzi Sanver'e katılmıyorum. Kendisi bizim baş başa çalıştığımız ehemmiyetli hissedar isimdir. Bu ifadeyi kullandı fakat bütününde müspet hissedar izah yaptı. Haklı yengi dair ego namına katılmıyorum. Galibiyetin DOĞRU olmadığını, yargıcı hatalarının neticeye el ettiğini düşünüyorum. Bütün bu sürecin de takip edeni olacağız. Bunun haricinde nesnel sıfır ve amigo derece davranan yorumcular var. Bir hanende çıkıyor, terbiye yoksunu halde Galatasaray'a saldırıyor. Bütün bunları tarihe hamiş düşüyoruz. Galatasaray yalnızca hissedar spor kulübü değildir, bire hissedar sürede ekin ve terbiye kurumudur. Galatasaray'ın ortamında değişik fikriyat olabilir, bu da kulübün demokratik bulunduğunu gösterir. Türk sporundaki bu ayrık sistemin düzelmesi düşüncesince gösterdiğimiz gayret, efor sonuna derece bitmeme edecek” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ