USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rezan Epözdemir: 'Gerekli tepkinin verilememesi en önemli istifa gerekçelerimden biri'

Galatasaray'a hakkında meydana getirilen sistemli mezalim karşısında mukteza tepkinin verilememesi, doğruluk ve menfaatlerin aldığı kadar savunulamamasının Sportif A.Ş'deki görevlerinden istifa etmesinin en önemli gerekçelerinden bulunduğunu kail Rezan Epözdemir, Galatasaray Spor K

Rezan Epözdemir: 'Gerekli tepkinin verilememesi en önemli istifa gerekçelerimden biri'
17-12-2021 16:35
Galatasaray Sportif A.Ş'deki görevinden istifa fail Rezan Epözdemir, İstanbul'da bir otelde düzenlemiş olduğu matbuat toplantısıyla açıklamalarda bulundu. Görev esnasında meydana getirdiği icraat üzerine bilim vererek konuşmasına süregelen Epzödemir, "Galatasaray'ın verilen kalmış olduğu sistemli ve kesin mezalim karşısında devir hin bekâr kalsam da, tike döndüğünce Galatasaray'ın adalet ve menfaatlerini, Galatasaray ekin ve erdemine yaraşıklı biçimde savunmaya çalıştım. Galatasaray'da dü adet asliye hukuksal nefis var. Galatasaray Sportif A.Ş yüzdelik 40'ı bölüt açıkça çok ortaklı şirket. Yüzde 60'ının sahibi dernek.

Futbol şubesinin ilişikli bulunduğu, dört başı mamur ayak topu operasyonlarının yapıldığı ve futbola ilişikli kararların alındığı yer. Ben de burada reis bey vekilliği ve dümen oturmuş üyeliği ifa ediyorum. Sportif A.Ş. ile ait konuşacağım. Geldiğimiz noktada şişman bir haysiyet ve şerefle ifa ettiğim Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekilliği ve dümen oturmuş üyeliğimden bugün itibarıyla notere yolladım ve bu görevlerimden istifa ettim. Gerekçeleri var. Galatasaray'ın dokunca görmemesi düşüncesince endamsız ve sathi değerlendirmede bulunacağım" niteleyerek konuştu.

"Gerekli tepkinin verilememesi en önemli istifa gerekçelerimden biri"

Futbol takımının verilen kalmış olduğu haksızlıklara yer veren Rezan Epözdemir, "Futbol takımımızın verilen kalmış olduğu ve elden elden gelişigüzel yarışmada artarak bitmeme fail yargıcı hatalarından konuşmak istiyorum. Bana mucibince Galatasaray'a dirlik meydana getirilen sistemli mezalim karşısında lazım tepkinin verilememesi, adalet ve menfaatlerin bana mucibince aldığı kadar savunulamaması en önemli istifa gerekçelerimden bir tanesi bu. Ben görevimi vicdanen yaptığımı düşünüyorum. Başkanımızla 3 aydır gelişigüzel maçtan sonraları kelimesiz kalınmaması, bir istek ortaya konulmaması, Galatasaray'ın adalet ve menfaatlerinin savunulmasına müteallik çabamı, düşüncelerimi ve önerilerimi paylaştım.

Görüş ve önerilerimi sundum. Bir vakfe sergilenmesi gerektiğini, Galatasaray'a dirlik meydana getirilen sistemli ve kesin haksızlıklara dirlik bir vakfe sergilenmediğine müteallik idrak uyandığını ve bize dokunca verebileceğini, bu mevzuda duygunluk gösterilmesi icap ettiğini söyledim. Başkan gelişigüzel seferinde dinledi. Hemfikir olmadığımızı söyledi. Son sonucu reis bey verir. Ben bunu içeride 3 ay süresince gelişigüzel seferinde söyledim. Geldiğimiz noktada bu görüş, akıl ve kaygılarımı iletmeme karşın reis bey demokratik bir bilinçle dinledi ve bildirme görmediğini gördüm, hissettim. Bu muhik yengi meselesi ve sonrası yalnızlaştırılma sürecim, o da beni üzdü. Orada çıkışım zatî bir şeydi. Bu süreçte yalnızlaştırıldığımı gördüm, hissettim ve o beni üzdü. O devir başkana istifamı verdim. Başkanımız makul görmedi. Galatasaray'a görev etmemi söyledi" gibi konuştu.

"Erol Bilecek 5 el aradı"

Fenerbahçe ile oynanan avrat ayak topu maçında yaşanmış bulunan vakalarla ait şekilde ise Epözdemir, "Kadına hız ile ait bir yarışma yaptık. Sosyal sorumluk projesiydi. Erol Bilecik'in maçtan elden sonraları bu gayeye silüet düşürecek biçimde bana mucibince örtülmemiş saçık ve bildirme edilemeyecek açıklamaları var. Orada hanıma şiddete içtimai sorumluk projesi yapıyoruz. Bu açıklamaya dirlik kurumsal ve ferdî karşılık verilmesi icap eder niteleyerek düşünüyorum. Bu konudaki hassasiyetimi de başkanımıza söyledim. Fakat bu mevzuda da hassasiyetlerimiz gözetilmedi. Erol Bilecek maçtan sonraları 5 el aradı. Görüşmek istediğini söyledi. Cevap yazdım. Bunun örtülmemiş saçık olduğunu, bildirme edilemez bulunduğunu ve kusur bir ileti olduğunu, Galatasaray'dan halkoyu gözetiminde defo dilememesi gibi bir henüz beni aramamasını söyledim. Yazılı mesajım duruyor. Bireysel şekilde bu tepkiyi verdim. Bir ileti yayımlamış ve defo ifadesi göremedim.

Erol Bilecik'e yakışan hatasının farkına varıp, düzeltmesi gerek. Galatasaray ile Fenerbahçe Türkiye'nin en şişman çırçıplak maşer örgütleri. Bir araya ulaştığında Türk futbolunun asliye problemlerini çözebilir. Kulüpler ortada maksimum kurda rikkat olmalıdır. Çünkü bunun sokağa yansıması ciddi ve travmatik olabilir. Galatasaray ile Fenerbahçe arkadaş olamaz. Bu yaşamın onat akışına aykırı. Bu planların de kusur bulunduğunu düşünüyorum. Bunu da söyledim" açıklamasında bulundu.

Anlattığı mevzularla ait Başkan Burak Elmas ve ayak topu şubesine ilişikli şekilde yoğun düşünüm ayrılıkları oluştuğunu kail Rezan Epzödemir, "Galatasaray Sportif A.Ş. reis bey vekilliğinden ve dümen oturmuş üyeliğinden bu esbap itibarıyla istifa ettim" dedi.

"Galatasaray Spor Kulübü Derneği dümen kurulundaki tek görevimden istifa etmiyorum"

Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ndeki reis bey yardımcısı ve dümen oturmuş üyeliğinin bitmeme ettiğini aktaran Epzödemir, "Buradaki görevlerimden de istifa ika niyetim vardı. Başkan ile paylaştım. Son 3 gündür 3 emektar başkanımız aradı, dobra şeyler söyledi. Eski yöneticilerimiz aradı. Galatasaray Genel Kurulu iradesiyle seçildik. 1541 oyla seçildik. Bütün bu konuşmalardan sonraları şurası söylediler; ‘Galatasaray'ın sizin mücadelenize gereksinimi var' dediler. Galatasaray'ın bitmeme fail 1216 davası var. Ada davası var. Çok önemli. Devam fail devasal türel sorunları var. Yarım bırakılması gündemde bulunan planlar var. Başkan benimle ait dobra bir izah yapmış.

Galatasaray umumi astronomi iradesine hürmetsizlik yapmamak ve Galatasaray'ın geleceği için, adalet ve menfaatleri düşüncesince bir vakfe ortaya koymak, orada tike döndüğünce asimilasyon etmek, Galatasaray'ın değerlerine makul girişmek ve içeride tarihe derece atlanmak yerine değişmeyen bildirme ika mekanizmasına araştırma görevlisi kazanmak istiyorum. Genel astronomi iradesine hürmetsizlik olmasın niteleyerek Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ilişikli görevlerimden istifa etmiyorum. Dün reis bey ile 1 saatlik bir musahabe yaptık. Akşam görüşecektik.

Başkanımıza buraya gelmeden ilk telefonla bildirdim. Katkı sunmaya ve dayanaklık etmek olmaya bitmeme edeceğim. Galatasaray Spor Kulübü Derneği dümen kurulundaki tek görevimden istifa etmiyorum. Sportif A.Ş'deki görevimden istifa ettim" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ