USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rıza Çalımbay’dan taraftara çağrı: 'Gelin bütünleşelim'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Hatayspor maçı evveliyat kırmızı-beyazlı taraftarlara seslendi. Çalımbay, "Taraftar dobra çağ dostu değildir, taraftarın gelişigüzel devir olması gerekiyor. Taraftarın hakeza güç günlerde takımına eş çıkması gerekiyor. Takı

Rıza Çalımbay’dan taraftara çağrı: 'Gelin bütünleşelim'
25-11-2021 17:49
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde matbuat çalışanları ile ortak araya geldi. Kötü sonuçların peşi sıra çıkan haberlere cevap verici ve takımın akıbet vaziyeti üzerine bilgelik verici Çalımbay, can alıcı açıklamalarda bulundu.

Taraftarı art kazanmaları icap ettiğini vurgulayarak laflarına başlamış bulunan Çalımbay, bu hafta Hatayspor ile oynayacakları pik kâffesi taraftarları çağırma etti. Çalımbay, "Bu ortak bahane değil fakat kılıç sezona er başladık. Erkenden dinlenme kampı yapıp, tedarik maçları oynadık. Biz buraya geçmiş geldiğimizde şampiyonluğa oynadık. Bunun sebebi Avrupa kupaları oynamadığımız ve başlangıçta hastalıklı vermediğimiz için. Avrupa bulunmadığı düşüncesince lige aşırı elleme mütekâsif olduk ve geçmiş yarıyı şef bitirdik. Bizim esasi sıkıntımız pandemiden sonraları oldu. Şu an yaşadığımız en şişman başağrısı taraftar. Mutlaka taraftarımızı kazanmalıyız.

Şampiyonluğa oynadığımız mevsim taraftar ile futbolcular ortada emniyetsiz ortak enformasyon vardı. Biz 435 çağ öz bölgemizde yenilmedik. Çünkü aşırı şişman taraftara sahiptik. Oynayacağımız Hatay maçı bizim düşüncesince aşırı ehemmiyetli ve taraftarın banko gelmesi gerekiyor. Taraftar gruplarımız ve her insanın dobra ortak biçimde birleşmesi gerekiyor. Takım istediğimiz üzere gitmeyebilir ve başağrısı yaşayabilir. Bu çeşit şeyler futbolun içinde bulunan şeyler. Taraftar elleme çağ dostu değildir, taraftarın herhangi ortak devir olması gerekiyor. Taraftarın hakeza çetince günlerde takımına ehil çıkması gerekiyor. Taraftarlarımızın hepsini tribünde kullanmak istiyoruz. Takımın taraftara gereksinimi var. Taraftarla bütünleşelim ve yolumuza bitmeme edelim" dedi.

"Bu sıkıntıları aşacağız

Takım yerine elleme bölgelere geleceklerine inandığını anlatım fail tecrübeli uygulayım adam, "Takımımızla ilgilendiren kimsenin kafasında akıl olmasın. Biz güzeşte mevsim bundan henüz çetince durumdaydık. Ligi elleme ortak biçimde bitireceğimize içten inanıyor ve takımımıza, oyuncularımıza, yönetimimize güveniyorum. En aşırı da taraftara güveniyorum. Ben ve ekibimin ortak amacı vardı. Burada çalıştığımız sürece takımımızı geçmiş 5'e sokmaktı ve Avrupa kupalarına götürmekti. Biz bunları yaptık. Son 10 yılda Anadolu'da Avrupa kupalarına yukarı caba revan takımız biz. Türkiye'mize aşırı puanlar kazandırdık. Bize aşırı karşılaşma oynattılar ve teessürat yaşadık. Biz sıkıntıları aşarak ortak bölgelere geldik ve kılıç bunu da aşacağız. İyi bölgelere banko geleceğiz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz fakat arada sırada yıldızı düşük şeyler yaşanabiliyor. Bu şanssızlığı bu hafta gedmek istiyoruz ve muhakkak bu hafta taraftarımızı pik bekliyoruz" diyerek konuştu.

"Hakem hataları nokta kaybettirdi"

Hakem hatalarından çevre bu mevsim aşırı ortak tomar nokta kaybı yaşadıklarını kail Rıza Çalımbay, şöyleki bitmeme etti:

"Ben önümüzdeki karşılaşma cezalıyım. Benim ukubet aldığım sebepler bizlere meydana getirilen haksızlıklar. En akıbet oynadığımız Başakşehir maçındaki bozma edilen golümüz alışılagelen ortak gol. Benim hakeme itiraz etmem de normal. Öyle ortak golü vermezsen elbette ki itiraz edeceğim ve anaç gördüm. Ben tek devir yargıcı arkadaşlara ne küfür, hakaret, biçimsiz ortak nesne banko söylemiyorum. Ben çabucak takımımızın hakkını koruyorum. Ben nahak vakaları hazmedemiyorum. Bizim tek takımla alış-verişimiz yok. Hangi ekip olursa çıkıp maçımızı oynuyoruz. Hiçbir kulüple de sıkıntımız yok. Hakemler emeksiz anaç gösteriyorsa mecburen aksülamel göstermemiz gerekiyor.

Biz bunlardan çevre üzgünüz ve bizlere yapmasınlar. Biz Sivasspor'uz. Sivasspor kimselerle uğraşmıyor. Sivasspor yerine dayanıklı ortak kulübüz. Büyük kargaşalar çıkaracak pakt değiliz. Kabullenemediğim nesne kaybettiğimiz puanları yargıcı hatalarının belirlemesi. Bizim de öz hatalarımız var. Onları bildirme ediyoruz. Biz düzeleceğiz ve aşırı elleme bir vaziyete geleceğiz. Bizim biricik galibiyete ihtiyacımız var. Bir yengi aldığımız devir aşırı henüz elleme bölgelere geleceğiz. Bütün misyonumuz bu karşılaşma ve diğerleri. Bambaşka ortak biçimde pik çıkıp elimizden geleni yapacağız. Sivasspor kulübü centilmendir ve saygılıdır. Biz hakemlere elbette saygılıysak lütfen onlarda bizlere hürmetli olsunlar."

"Biz aşırı krizli ekipler yönettik"

Sivasspor'un menfaati düşüncesince herhangi ortak şeyi yaptıklarının altını çizen Çalımbay, "Biz Sivasspor'un menfaatini düşünüyoruz. Sivasspor düşüncesince herhangi ortak şeyi yapıyoruz. Ben doğrusu Sivaslıyım. Ekibimde zamanlardan bu vakte denli bu arada olduğum ortak ekip. Biz aşırı krizli ekipler yönettik. 2 puandan ekip alıp 5. sıraya yükselttik. Allah'a şükür bu vakte denli da kulüplerin amacı her neyse onların üstünde ligi bitirdik. Bu yıl maçlar zor. Ortaya taraftar farkı çıktı. Bizim de muhakkak bu desteği almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Uğur Çiftçi üzerine değişmeyen yönetimin"

Bir matbuat personelinin 'Uğur Çiftçi üzerine para aktarımı söylentileri var. Bunun üzerine ne düşünüyorsunuz?' şeklindeki sorusuna Çalımbay, "Karar yönetimin kararı. Şu anda transferde düşünecek halde değiliz. Uğur'un da düşüncesini bilmiyoruz. Bizim ilkin bu halden çıkıp rahatlamamız lazım. Burada aşırı elleme oyuncularımız vardı. Emre ve Mert Hakan gitti. Şu anda da gittikleri yerlerde de oldukça elleme oynuyorlar. Kulübün menfaati her neyse ona layıkıyla akıntı edilir. Bizler de devir arası düşüncesince araştırmalara başladık" diyerek karşılık verdi.

Oğuzhan Sarzep - Mustafa Koçyiğit
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ