USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şahika Ercümen, 100 m. ile avrat ve beylerde evren rekoru kırmayı deneyecek

Milli dalışçı Şahika Ercümen, "Bu rekorun benim düşüncesince içsel yönü de aşırı ehemmiyetli zira ego 29 Ekim'e ve Cumhuriyetimizin 98. yılına ithafen bu rekoru gedmek istiyorum." dedi.

Şahika Ercümen, 100 m. ile avrat ve beylerde evren rekoru kırmayı deneyecek
25-10-2021 11:39
Antalya

Milli dalışçı Ercümen, Cumhuriyet'in 98. yılına ithafen erte yegâne nefeste 100 mt. ile avrat ve baylarda evren rekoru kırmayı deneyecek.

Serbest plonjon evren rekortmeni Şahika Ercümen, paletsiz değişebilir ağırbaşlılık kategorisinde yegâne nefeste 100 mt. derinliğe inerek yapacağı üstün dereceli denemesi düşüncesince Antalya'nın Kaş dalında çalışmalarını sürdürüyor.

UNDP Sudaki Yaşam Savunucusu ve Sıfır Atık Mavi Türkiye Elçisi bulunan Şahika Ercümen, üstün dereceli denemesinde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği", "Sudaki Yaşam" ile plastik atıklar ve hava değişikliği dolayısıyla oluşan istilacı türlerle ilişik mevzularda farkındalık peydahlamak istiyor.

Bahamalar'da meydana getirilen Serbest Dalış Dünya Kupası'nda 3 madalya aldığını ve 5 Türkiye rekoru kırdığını tamlayan Şahika Ercümen, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, "Kaş'ta meydana getirilen Dünya Kupası'nda gene 2 şampiyona aldık ve ortak Türkiye rekoru kırdık. Bu sene hakeza 6 Türkiye rekoruyla gerçekte sonuç maksat bulunan evren rekoruna hazırlanıyoruz. Benim düşüncesince dobra ortak tedarik süreci he zira ortak süredir Kaş'tayım, bura ikinci evim üzere oldu. Kaş'ta yaptığım antrenmanlar baş döndürücü kalburüstü geçti. Bu rekorun benim düşüncesince tinsel yönü de baş döndürücü ehemmiyetli zira ego 29 Ekim'e ve Cumhuriyetimizin 98. yılına ithafen bu rekoru gedmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Son antrenmanda gayriresmi yerine rekoru kırdık"

Dünya rekoru düşüncesince dalacakları derinliği hâlâ sesli duyuru etmediklerini vurgulayan Şahika Ercümen, "Rekoru 98 yahut 100 mt. ile kırmayı hedefliyoruz. Son yaptığımız antrenmanda gayriresmi yerine rekoru kırdık, maksadımız erte Cumhuriyetimize ithafen o rekoru hakemler eşliğinde resmi ortak halde kırabilmek. Antrenmanlar baş döndürücü elleme gittiği düşüncesince maneviyat ve motivasyonumuz baş döndürücü yüksek. Biz rekoru kıracağımıza inanıyoruz." halinde düşünüm belirtti.

Bu sene yapacağı sonuç ehemmiyetli dalışın bu üstün dereceli denemesi olacağının altını çizen Ercümen, "Birleşmiş Milletler Sudaki Yaşam Savunucusu olarak, hem hava krizine bununla beraber sudaki taayyüş dikkati döşemek istiyoruz. Aynı sürede bu kıracağımız üstün dereceli rical evren rekorunun da üzerinde bulunduğu düşüncesince global amaçlarımızdan bulunan maşeri eşey eşitliğine de bu rekorla dikkati döşemek istiyoruz. Onun haricinde da elbette amaç, ülkemizi arsıulusal arenada asimilasyon edebilmek ve ülkemize acemi ortak evren rekoru kazandırabilmek." diyerek konuştu.

Meme kanserine farkındalık dalışı gerçekleştirdi

Şahika Ercümen, erte kırmaya çalışacağı evren rekoru öncesinde manalı ortak maşeri vebal projesinde de arazi aldı.

Milli dalışçı, Pi Kadın Kanserleri Derneği ile emcek kanserine dikkati döşemek düşüncesince emcek kanseriyle uğraş fail hanımlarla plonjon yaptı. Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meydana gelen 'pembe dalış' etkinliğinde Ercümen ile su altı fotoğrafçısı Ayşegül Dinçkök, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Eralp, emcek kanseriyle uğraş fail Didem Ergin ve Deniz Toker de arazi aldı.

Dalış esnasında iştirakçilerin bileklerine bağladıkları gülgûn tüller, tüplü plonjon ekipmanlarının dair bağladıkları gülgûn kurdeleler, kafalarına taktıkları gülgûn bandanalar ile gülgûn ve mor renkteki plonjon maskeleri dikkati çekti. Ekip, su altında "Gücümüz Kanserden Büyük" mukayyet pankart açtı.

Şahika Ercümen, bu organizasyonla ilişik yerine meydana getirdiği açıklamada, "Kanser hastaları ve onkoloji profesörümüz ile ortak maşeri vebal projesi gerçekleştirdik. Suyun altından gerçekte ortak dokunmabana hastasının otama sürecinde yaşadıklarını ve suya bakışını kâffesi toplumla paylaşmayı hedefledik. Zor ortak otama süreçleri mevcut lakin yaşama sıkı sıkıya tutunuyorlar. Ben de bunun ortak parçası olduğum ve buna çalışkan tanık olabildiğim düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Fiziksel yerine az buçuk yorulduk. Kanser hastalarımız baş döndürücü çelimli lakin şuncacık da otama dolayısıyla takatsiz sakıt hastalarımız suyun altında iri ortak güç gider etti. Hepimiz yorulduk lakin tinsel yerine baş döndürücü kuvvetlendik. Benim düşüncesince düpedüz evren rekoru önceleri baş döndürücü hususi ortak projeydi. Beni rekora elan elleme hazırladı ve motive etti. O nedenden dolayı bizi ortak araya getiren Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneğine ve kâffesi emcek kanseri hastalarımıza hem teşekkürname eylemek isterim bununla beraber en çelimli halde bu rahatsızlığı yenmelerini diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ