USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şahika Ercümen, 100 mt. ile eş ve beylerde evren rekoru kırmayı deneyecek

Milli dalışçı Şahika Ercümen, "Bu rekorun benim düşüncesince içsel yönü de aşırı ehemmiyetli zira ego 29 Ekim'e ve Cumhuriyetimizin 98. yılına ithafen bu rekoru deşmek istiyorum." dedi.

Şahika Ercümen, 100 mt. ile eş ve beylerde evren rekoru kırmayı deneyecek
25-10-2021 11:39
Antalya

Milli dalışçı Ercümen, Cumhuriyet'in 98. yılına ithafen erte yegâne nefeste 100 mt. ile eş ve beylerde evren rekoru kırmayı deneyecek.

Serbest plonjon evren rekortmeni Şahika Ercümen, paletsiz değişebilir ciddiyet kategorisinde yegâne nefeste 100 mt. derinliğe inerek yapacağı üstün dereceli denemesi düşüncesince Antalya'nın Kaş branşında çalışmalarını sürdürüyor.

UNDP Sudaki Yaşam Savunucusu ve Sıfır Atık Mavi Türkiye Elçisi bulunan Şahika Ercümen, üstün dereceli denemesinde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği", "Sudaki Yaşam" ile plastik atıklar ve hava değişikliği zımnında oluşan istilacı türlerle ait mevzularda farkındalık tekvin etmek istiyor.

Bahamalar'da meydana getirilen Serbest Dalış Dünya Kupası'nda 3 madalya aldığını ve 5 Türkiye rekoru kırdığını tamlayan Şahika Ercümen, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, "Kaş'ta meydana getirilen Dünya Kupası'nda gene 2 şampiyona aldık ve müşterek Türkiye rekoru kırdık. Bu sene hakeza 6 Türkiye rekoruyla gerçekte akıbet amaç bulunan evren rekoruna hazırlanıyoruz. Benim düşüncesince elleme müşterek tedbir süreci ha zira müşterek süredir Kaş'tayım, bura ikinci evim üzere oldu. Kaş'ta yaptığım antrenmanlar baş döndürücü kalburüstü geçti. Bu rekorun benim düşüncesince tinsel yönü de baş döndürücü ehemmiyetli zira ego 29 Ekim'e ve Cumhuriyetimizin 98. yılına ithafen bu rekoru incitmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Son antrenmanda gayriresmi yerine rekoru kırdık"

Dünya rekoru düşüncesince dalacakları derinliği daha duyuru etmediklerini vurgulayan Şahika Ercümen, "Rekoru 98 yahut 100 mt. ile kırmayı hedefliyoruz. Son yaptığımız antrenmanda gayriresmi yerine rekoru kırdık, amacımız erte Cumhuriyetimize ithafen o rekoru hakemler eşliğinde resmi müşterek halde kırabilmek. Antrenmanlar baş döndürücü elleme gittiği düşüncesince maneviyat ve motivasyonumuz baş döndürücü yüksek. Biz rekoru kıracağımıza inanıyoruz." halinde düşünüm belirtti.

Bu sene yapacağı akıbet ehemmiyetli dalışın bu üstün dereceli denemesi olacağının altını çizen Ercümen, "Birleşmiş Milletler Sudaki Yaşam Savunucusu olarak, hem hava krizine aynı sürede sudaki geçinme dikkati tefriş buyurmak istiyoruz. Aynı sürede bu kıracağımız üstün dereceli rical evren rekorunun da üzerinde bulunduğu düşüncesince global amaçlarımızdan bulunan maşeri eşey eşitliğine de bu rekorla dikkati tefriş buyurmak istiyoruz. Onun haricinde da elbette amaç, ülkemizi arsıulusal arenada anabolizma edebilmek ve ülkemize dünkü müşterek evren rekoru kazandırabilmek." diyerek konuştu.

Meme kanserine farkındalık dalışı gerçekleştirdi

Şahika Ercümen, erte kırmaya çalışacağı evren rekoru öncesinde manalı müşterek maşeri vebal projesinde de arazi aldı.

Milli dalışçı, Pi Kadın Kanserleri Derneği ile emcek kanserine dikkati tefriş buyurmak düşüncesince emcek kanseriyle savaşım fail hanımlarla plonjon yaptı. Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meydana gelen 'pembe dalış' etkinliğinde Ercümen ile su altı fotoğrafçısı Ayşegül Dinçkök, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Eralp, emcek kanseriyle savaşım fail Didem Ergin ve Deniz Toker de arazi aldı.

Dalış esnasında iştirakçilerin bileklerine bağladıkları gülgûn tüller, tüplü plonjon ekipmanlarının hesabına bağladıkları gülgûn kurdeleler, kafalarına taktıkları gülgûn bandanalar ile gülgûn ve mor renkteki plonjon maskeleri dikkati çekti. Ekip, su altında "Gücümüz Kanserden Büyük" mukayyet pankart açtı.

Şahika Ercümen, bu organizasyonla ait yerine meydana getirdiği açıklamada, "Kanser hastaları ve onkoloji profesörümüz ile müşterek maşeri vebal projesi gerçekleştirdik. Suyun altından gerçekte müşterek dokunmabana hastasının otama sürecinde yaşadıklarını ve suya bakışını hepsi toplumla paylaşmayı hedefledik. Zor müşterek otama süreçleri mevcut lakin yaşama sıkı sıkıya tutunuyorlar. Ben de bunun müşterek parçası olduğum ve buna aktif tanık olabildiğim düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Fiziksel yerine az buçuk yorulduk. Kanser hastalarımız baş döndürücü çelimli lakin müşterek dirhem da otama zımnında takatsiz sakıt hastalarımız suyun altında iri müşterek güç harcama etti. Hepimiz yorulduk lakin tinsel yerine baş döndürücü kuvvetlendik. Benim düşüncesince düpedüz evren rekoru evveliyat baş döndürücü hususi müşterek projeydi. Beni rekora hâlâ elleme hazırladı ve motive etti. O nedenden bizi müşterek araya getiren Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneğine ve hepsi emcek kanseri hastalarımıza hem teşekkürname buyurmak isterim aynı sürede en çelimli halde bu rahatsızlığı yenmelerini diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ